7 г. затвор за пънк "молитва" срещу Путин?

Съд в Москва удължи ареста на трите дами от пънк групата "Pussy Riot"
Обновена: 20 апр 2012 14:40 | 20 апр 2012 13:34, Екип на Dnes.bg
155

Съд в Москва удължи с два месеца срока на задържането в предварителния арест на три млади жени.

Те бяха арестувани през февруари след пънкарска „молитва" срещу Владимир Путин в Московската катедрала, които може да получат 7 г. затвор за  хулиганство.

Правозащитни организации поискаха освобождаването им, а делегатът за правата на човека към Кремъл Владимир Лукин поиска "християнско отношение" към тях, докато патриаршията на Руската православна църква поиска сурово наказание. 

Една от трите задържани Надежда Толоконникова заяви, че акцията на пънкарската й група "Pussy Riot" осъжда съглашателството между Църквата и държавата.

Десетки техни поддръжници и неколцина техни критици се бяха събрали пред сградата на съда. Полицията задържа около 15 души, които хвърляха димки, пееха и танцуваха в подкрепа на музикантките.

На 21 февруари, преди спечелените от Путин президентски избори на 4 март, пет млади жени с качулки и озвучителна техника влязоха в Московската катедрала "Христос спасител" и изпълниха "пънкарска молитва" пред олтара. "Майко божия, прогони Путин!", бе част от "молитвата" им. Руските власти успяха да идентифицират само три от тях и ги задържаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 11 години
До лицемерните православни скотове, наци *** и останалата мракобесна пасмина тук: аргументите ви, че пуси райът се гаврели с религията е жалък. руската православна църква се гаври с религията като влиза в перверзни отношения с властта. това показва акцията на пуси райът, но терор+яка промивка+мракобесен православен фундаментализъм+кичозен национализъм+издебиляване на бедните и тероризирани руснаци води ръкопляскане пред репресиите на държава и църква. овце!
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 142 никак не ти е ясно как стоят нещата по-добре се информирай преди да се изказваш така
122
0
 
0
 
! Отговори
се тая преди 12 години
НАИСТИНА ЛИ??? :D:D:D:D:D малко ли ти е промита главата а ?:D:D:D
121
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на руснаците!Имат правосъдие за ***..ъъ..пънкарите де!
120
3
 
4
 
! Отговори
русофилистик преди 12 години
В Русия има свобода на словото. Свободата да величаеш Путин. Само! Всичко друго е тежко криминално престъпление. Това е демокрация, не като разглезените американци, дето свободно си говорят срещу президента. Затова Русия ще пребъде, защото желязната ръка на терора е за предпочитане пред лигавата демокрация. Путин доживот президент ! Путин да живее 300 години поне !
119
7
 
2
 
! Отговори
dgdfh преди 12 години
ne 7, a 70 godini zatvor za tiq urodi punkarski.. punkovete nqmat du6i, te sa izcqlo jivotinski sazdaniq i nqmat mqsto sred 4ovecite, mqstoto im e v djunglata s jivotnite ;) ne za6titavam nikoi politik, osobeno demokraciq i kapitalizam, no 6tom pankari sa tragnali da borqt politikata, zna4i ne6tata otivat na o6te po zle ;) to4no tiq du6evno bolni sa6testva pravqt sveta zle, za6toto se vazpolzvat ot maloumnoto ob6testvo i var6at zlini i razvra6tavat du6ite na ***
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много подвеждащо заглавие. Да не би да ви плащат ?
117
1
 
3
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Ну, и правильно!
116
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За мен няма по гнусна постъпка от присъствието на комунистите в храма , само че поповете са достатъчно меркантилни , те за сребърници наистина са готови на всичко . ужасявах се когато виждах Гоце Първанов до Патриарха по празници . Това няма нищо общо с вярата .
115
3
 
6
 
! Отговори
до 137 преди 12 години
ти май не правиш разлика от отминал терор до гнусна постъпка в реално време
114
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 136 Само са заривали живи поповете и земята е мърдала над тях , аре у лево , малко ли осквернение на храма е влизането там на безбожници като комунистите
113
4
 
5
 
! Отговори
бреивик преди 12 години
Путин е велик
112
5
 
16
 
! Отговори
един руснак преди 12 години
ареста на тия пачи е продължен до юни , и това го правят за тяхната си безопасност тъй като има много възмутени граждани от този случай и няма да се учудя ако са на свобода да има възмездие . иначе случая е отвратителен ,дори нашия патриарх каза че такива гнусотии не са правили комунистите след революцията .
111
5
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 12 години
Путин много мекушаво пипа бе да праща ОМОН и да им е*ават мамиците жалки!!!
110
6
 
11
 
! Отговори
Някой си преди 12 години
Баси предрусалите ку*ви 7 години са им малко според мен! Да влизат по църквите и да се гаврят с религията... :(
109
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Брей, пустата му Русия! Наистина доказва, че е стабилна "демокрация".
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЛЪЖА: Десетки техни поддръжници и неколцина техни критици се бяха събрали пред сградата на съда. Полицията задържа около 15 души, които хвърляха димки, пееха и танцуваха в подкрепа на музикантките.
107
0
 
5
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
До 124И какво от това, че получавал 5000 евро и бил касиер? В България да не сте всички шефчета?Забрави само да кажеш, че в Норвегия никой не гледа кво работиш и те уважават според това какъв си като човек, а не какво работиш. На никой не му пука, че онзи там е касиер.Забрави също да кажеш, че с тези пари дето били нищо за тях, човек може да живее съвсем нормално и прилично.И нормално като се прибере касиера в Бг лятото с 5 бона да го раздава като крал, ако питаш мен.
106
4
 
1
 
! Отговори
с.до 124 преди 12 години
Идеята е,че с въпросните 5 000 евра пича си живее спокойно и достойно!ПЛаща си сметките без проблем и си позволява по някоя глезотия включително и екскурзии до екзотични дестинации като България за да се порадва на евтини и хубави източноевропейки!В България продавач в супермаркет ще отиде с заплатата си в чужбина знаеш ли га!?Парното не може да си плати!Така,че Макиавели си е прав!
105
2
 
5
 
! Отговори
Промит мозък преди 12 години
Щом е руско значи е хубаво, това е. И всички бели якички са съгласни с мен.

Спонсорирани публикации