Деца върнаха портмоне с 200 лева

Трите момчета го открили на улица в Шумен
Обновена: 11 юни 2012 15:46 | 11 юни 2012 15:26,
63
Деца върнаха портмоне с 200 лева
Децата отивали да карат колела. Снимка: Dnes.bg

Три деца от Шумен намериха портмоне с 200 лева и лични документи и го предадоха в полицията. Пламен Начков, Александър Начков и Жоро Кръстев отивали да карат вчера около 16 часа велосипеди.

По пътя забелязали мъжко портмоне. Първо го подминали, но после решили да се върнат. Пламен взел портмонето и помолил майка си да отидат да го предадат в полицията.

Полицейските служители се свързали със собственика на мъжкия портфейл. Мъжът пристигнал в РУ "Полиция"-Шумен, където портфейлът му е предаден.

ОДМВР-Шумен ще изпрати благодарствени писма в училищата на трите деца - Пламен Начков - ученик в 5-и клас вСОУ "Йоан Екзарх Български", Александър Начков - ученик в 6-и клас в СОУ "Сава Доброплодни", и Жоро Кръстев - ученик в 5-и клас в ПМГ "Нанчо Попович". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: Шуменполицияученици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
1
 
! Отговори
скептичка преди 11 години
Да, новината наистина е хубава, но чак пък водеща новина - хора осъзнайте се - всеки ден има подобни случки, но никой не пише за тях във вестниците и по електронните медии. Шокирана съм от "сензационната" новина.
36
0
 
3
 
! Отговори
Б преди 11 години
Българчета !
35
1
 
3
 
! Отговори
Al преди 11 години
Все пак са останали свестни бълггари!! Браво!
34
1
 
6
 
! Отговори
Sebastian преди 11 години
Новина от национално значение....Браво на децата....
33
3
 
4
 
! Отговори
ggg преди 11 години
"благодарствени писма"следващия *** децата няма да бъдат толкова ***.
32
0
 
13
 
! Отговори
хасан преди 11 години
Само едно ще ви кажа: В Делиормана живее най-свястното, честно и работливо население на България!!! Да, факт е, че има много татари и ***, но дори и сред тях в тази част на страната има много топли и готини хора
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на децата. Ако това се случи на мен бих похарчил повече за да зарадвам тези хлапета. Поне така си мисля в момента. Жеста цена няма.
30
0
 
21
 
! Отговори
Благодарим ви ! преди 11 години
В Шумен и околностите му живеят най-непокварените и добри хора. Въпреки името си, градът е тих и спокоен, което го прави идеален за семеен живот. Шуменци наистина възпитават добре децата си и им предават щафетата на българщината. Може би сте чували тази хубава шуменска песен: "От тука започва България..." Постъпката на тези деца е като слънчев лъч, на фона на всеобщата мрачна картина и затова е толкова ценна. Мили деца, благодарим ви!
29
2
 
19
 
! Отговори
Месия преди 11 години
Чудесни деца! Браво!
28
2
 
21
 
! Отговори
Вили преди 11 години
Браво на децата! Браво и на родителите, учителите и приятелите им, че са ги научили да бъдат отговорни и да виждат по-далече от носа си!
27
2
 
19
 
! Отговори
pixie преди 11 години
Браво на децата!А коментарите на ***, които смятат, че децата трябва да се накажат, защото не е трябвало да постъпват така, би трябвало да се изтрият от сайта. Боже опази такива да възпитават деца!
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на децата! Дано собственика да ги е почерпил поне по един сладолед.
25
1
 
26
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Браво, ето така трябва да се възпитават децата! Поздравления за родителите и преподавателите им.
24
1
 
23
 
! Отговори
Dan преди 11 години
Браво на децата и на родителите, хубавото е ,че 3 деца от различни семейства са постъпили правилно сигурен съм ,че и човека не ги оставил без благодарност, ама тези деца цял живот ще го помнят това!
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво на децатаима надежда за България
22
2
 
2
 
! Отговори
Лорд Бейлиш преди 11 години
Интересно че при все коментари насочени срещу постъпката на децата, хората дават минуси на моя коментар. Значи повечето не са съгласни с това да се върнат пари, намерени на улицата, но път и ако някой твърде логично застане зад тази теза, бива дарен с множество минуси...
21
1
 
40
 
! Отговори
Гард преди 11 години
Браво! Ръка, която дава, никога не обеднява и сърце, което обича, никога не остарява!
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е малко надежда,че няма да станат като нас.Дано!!!
19
1
 
23
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
Самият Шумен е доста бял град. Познавам много хора оттам, някога този град е имал силна интелигенция. Самият град доскоро беше оазис измежду доста села с различни малцинствени групи. Сега не знам как се развива градът. В околностите има доста турски села, но ако познаваш историята, ще знаеш кой е градът, дал първото театрално представление "Михаил Мишкоед" на Сава Допброплодни, първото българско читалище (И Свищов е в същата година - 1856 ), първото девическо училище и т.н.. Все за Шумен говорим
18
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малки са още, простено им е да правят такиеа грешки хахаахах

Спонсорирани публикации