КАТ лови нарушители с 42 нови камери в патрулките

Нарушителите няма да бъдат спирани, а ще им се изготвя електронен фиш
11 юни 2012 16:21, Красимир Ангелов
67
КАТ лови нарушители с 42 нови камери в патрулките
Нови камери ще борят нарушителите по пътищата. Снимка: Булфото

42 нови радара, оборудвани с камери, ще контролират спазването на правилата за движение по пътищата в страната, съобщиха от МВР.

Новите системи за автоматизиран контрол вече са монтирани в полицейски автомобили и ще ловят нарушители на правилата.

Провинилите се няма да бъдат спирани, а ще им се изготвя доказателствен материал и електронен фиш.

Още по темата

Оборудването в колите е в резултат на изпълнение на изготвената от Главна дирекция "Охранителна полиция" Стратегия за развитие на автоматизирания контрол, посочват от вътрешното министерство.

С новите радари "Пътна полиция" вече разполага със 109 мобилни автоматизирани системи, както и с 24 стационарни за контрол на скоростната система. До края на септември от КАТ планира да замени и над 100 от старите радари.

От началото на годината с помощта на новите системи са констатирани над 102 000 нарушения на правилата за движение, отчитат от полицията.

Според статистиката техният брой е нараснал повече от 2 пъти в сравнение със същия период на миналата година, добавят от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: КАТкамерирадари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
todor преди 11 години
SRAM. V Evropa slaga tabeli, 4e ima kamera. Kade e u nas zakona PRIVACY???
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
robstvoto pochti e palno kameri podslyshvatelni ystroistva v yslyga na oligarxiata i kapitalizma za kontrol na raiata da ne shava i niama prava.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nqkoi znae li kakvi sa radarite i na koq 4estota sa dali na X ili druga
48
10
 
5
 
! Отговори
знайко преди 11 години
Честито на работещите в такива патрулки.Излъчването от радарите е такова,че полицаите ще изиграят ролята на пилето в печката.Това не бих работел за нищо на света!
47
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се шашкайте, има начин да се прецакат и тези камери. Просто не нарушавайте правилника за движение и няма да ви се наложи да пълните хазната.
46
2
 
3
 
! Отговори
sz преди 11 години
Изглежда като да може да снима и когато патрулката се движи:) Паралелът с пенсиите е неуместен - едва ли 42 камери струват кой знае колко съпоставимо с пенсиите. Освен това ще генерират приходи в хазната, а не в джоба на катаджиите.
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно какво става с тези камери, ако в колата си имаш устройство за заглушаване на GSM и GPS сигнали. Продават се свободно и не са забранени.И заглушават доста широк спектър от честоти. Гледам, че камерата има GPS позициониране. Ако се влияе от тези устройства, означава, че точно луксозните автомобили, които най-често нарушават и някои от тях имат такива устройства, няма да бъдат санкционирани.
44
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моя джип камера не го фаща...броил съм 80 000 евра за него еййй.И мойта кукла много му се радва милата.
43
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искахте полицейщина и мутри-ето виИскахте стабилност-ето ви безработица и глоби.Какво друго чакате от полицаи-камери и глоби.Искахте президент-избрахте си смешка.А иначе камери се слагат като има магистрали по които да се кара-а не като сега . . .
42
5
 
1
 
! Отговори
са6о преди 11 години
Вижте как да ги надхитрите 5strike/bg/invitation/bylink/74632
41
1
 
8
 
! Отговори
Народа преди 11 години
Дали ще може с камерите да се справят с проблема безразборно педалско паркиране. Писна ни вече от неебателни комплексари и силиконови ***, които *** да се показват колко са гоуеми и не им пука от знаци и от другите участници в движението. Само яки глоби ще секнат просташкото Бай Ганьовско у българина.
40
10
 
15
 
! Отговори
Мдааа! преди 11 години
Туй е новата икономическа стратегия на Боко и Цвъчко.Съсипаха бизнеса който допреди тях пълнеше хазната, сега от глоби ще връзват бюджета.Абе щом доживяхме пожарникар и физкултурник да се изживяват като елит на нацията, какво да говорим.Мъка, братлета...мъъкаааа!
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко са. Да и мене не ме устройва но това е единствения начин да се научим че щом е закон трябва да се спазва.
38
4
 
5
 
! Отговори
Добрич преди 11 години
До 47.Камерите се изплащат.Преди час в Добрич блъснаха ученик, най вероятно заради превишена скорост.Не съм бил очевидец,но май и на пеш. пътека.Камионетката не е успяла да спре и се е блъснала и в дърветата край улицата.Ако навсякъде има камери такива случай почти няма да има.Дано детето уцелее.
37
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За камери пари има ? А за пенсии и заплати няма така ли ? Това ли е начина да вдигнете стандарта на българина с глоби, актове, предписания, с камери, фискални GSM апарати, чипове и нивомери по цистерни и бензиностанции ... паланки ? Я сега да видим, какво подяволите стана с онова нещо наречено електронно правителство, за което начинание потъна милиард народна пара ? Направете нещо да не е в ощърб на хората, че избори идат, а след изборите ... Белене отново ще отвори врати, но като затвор.
36
3
 
9
 
! Отговори
GPS -ът преди 11 години
Сложете по един GPS на всеки в главата да ви е по-лесно да ни следите ваща кожа. Така не само скоростта ще контролирате, а даже и кой къде ходи, с кого говори и кой "благославя" и не зачита партията майка. Ваща ***.а ! Вие само ги сложете, а ние ще си платим за "услугата" както винаги, то се знае.
35
2
 
11
 
! Отговори
... преди 11 години
Та явно цялата работа е направена, за да се кърпи бюджета с глоби а не да се спрат нарушенията!
34
4
 
11
 
! Отговори
... преди 11 години
Та явно цялата работа е направена, за да се кърпи бюджета с глоби а не да се спрат нарушенията!
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, явно не знаете новия правилник!!! Снимането е по-добро за нарушителите по няколко причини.1. Не се пише акт и не се редиш на опашки. Плащането става по банков път от собственика на МПС-то, т.е. липсва възпитателния момент-нарушителя остава анонимен.2. Не се отнемат точки от контролния талон и не се отнема книжкаа при превишаване с над 50 км/ч, когато нарушението е констатирано с камера. Плаща се само глоба.3. Връх на сладоледа - ако се плати в 2 седмичен срок позваш 30% отстъпка!
32
6
 
3
 
! Отговори
пешеходец преди 11 години
Крайно време е да спре войната по пътищата!!!

Спонсорирани публикации