Вместо под 3, Борисов ще се подписва под заплата от 6 бона

Екип от финансисти бистрят двойни заплати за управниците
Обновена: 11 юни 2012 21:41 | 11 юни 2012 21:19,
964
Вместо под 3, Борисов ще се подписва под заплата от 6 бона
Снимка: Булфото

Възнагражденията на висшите държавни служители ще бъдат увеличени със закон. Екип към вицепремиера Симеон Дянков подготвя текстове, с които доходите на висшите управници да се удвоят от началото на следващия мандат.

Един от мотивите е държавата да може да привлича на отговорни постове високоплатени кадри от бизнеса, съобщи bTV.

В момента заплатите на премиера, на председателя на парламента, депутатите, министрите зависят от средномесечната заплата на наетите в обществения сектор.

Още по темата

Този показател се променя на тримесечие, а в момента е 752 лева. Депутатската заплата сега е 2253 лева, на министрите - около 3000, а на заместниците им - около 1400 лева. На председателя на парламента и на премиера - около 3300 лева, което е 55% върху депутатското възнаграждение.

Още през ноември премиерът Бойко Борисов се зарече, че преди да си отиде от власт ще вдигне заплатите на следващите министри. Тогава той даде за пример как носи цялата отговорност в държавата срещу възнаграждение от 1500 евро.

"И всички в държавата идват да се реферират с мене. Цялата отговорност! Ако паднат, ако станат, казват "Борисов е виновен" – и това, за 1500 евро, каза тогава Борисов и посочи, че 240 – 250 – 260 хиляди евро на година получават колегите му в Брюксел.

Проектът на закона все още е в начална фаза. Още не е ясно кои висши държавни служители ще обхване. Не е решено и точно как ще се определя заплатата им и как размерът й ще се обвърже с дохода на хората, работещи извън стените на властта или със състоянието на икономиката.

Едва след отговора на тези въпроси ще се прави оценка колко ще струва на бюджета финансовото стимулиране на властта и може ли той да го понесе.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


964
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
724
9
 
1
 
! Отговори
ДО 666 преди 12 години
ДОКАТО ИМА ПРОСТАЩИНАТА И НЕ МИСЛИМ ТРЕЗВО ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО НИЩО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ ВЕЧНО ЩЕ НИ Е ВИНОВЕН ВСЕКИ КОЙТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ В ТОВА ЧИСЛО ВИЗИРАМ И ТЕБ ТИ СИ ПРОСТО ЕДНО ПЛЮВАЛО
723
2
 
18
 
! Отговори
111 преди 12 години
Вярно, на запад заплатите са по-големи. Прав е Борисов да иска по-голямо възнаграждение, но да направи като обикновения българин - да отива на гурбет и да работи в Брюксел, щом там вземали по 240 хил. евро годишно. В България и тези 1500 евро са му много......
722
0
 
23
 
! Отговори
Dark Angel преди 12 години
Старо народно поверие е казало... лаком г*з кръв ****.Да не стане така, че с този закон да подритнете стола на който седите?В крайна сметка наистина в Брюксел може да вземат 260 хиляди евро на година, но и заплатите на народа там не са 135 евро на месец.Предлагам да се свика едно велико народно събрание и тези 240 изедници да се редуцират до максимум 60. Една малка държава като нашата просто не трябва да храни толкова гърла, които не вършат нищо. Не ходят на работа, но вземат голяма заплата.
721
1
 
22
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
Е дигнете си ги, направете ги милиони, а защо тези пари, с които ще си дигате заплатите не отидат за нещо смислено - увеличаване на пенсиите, да се позакърпят малко дупки - ти с 6000 лв заплата ще дадеш пари на 20 пенсионера този месец! Ей не ви е срам вече от нищо, бати държавата, ама така ще е докато всички си мълчим като овце няма да се оправиме, ама никой не го разбира това и си е пас !
720
0
 
10
 
! Отговори
hubaveca преди 12 години
Бойко много мислиш за народа.
719
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
напълно се е самозабравил тоя
718
2
 
22
 
! Отговори
Александър преди 12 години
Нямаше да възразя да взима и 100 000 месечно, но ако работеше в интерес само и единствено в интерес на суверена, и ако това бяха единствените му доходи, за да знае кой е истинският му работодател. Но при личността на настоящия Премиер, това е без значение ...
717
2
 
18
 
! Отговори
Pete преди 12 години
Не е важно колко взима един премиер, а какво получават гравданите от неговото управление. Засега резултатите са - прах в очите на публиката с показни антикрики акции, повеюе от мизерни реформи и съответно - слаби резултати в икономиката. Г-н премиер, с пиарски кампании може да се управлява само 10% от времетео, необходими са резултати.
716
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ме интересува колко са им заплатите, а колко пари от начисления влизат в джоба им в края на всеки месец. Тук европеиските им колеги могат само да ахкат !Не ме интересува Бойко колко взима а на колко места и какъв се води, и дали харчи дори и една стотинка от това което взима - за данъци, транспорт, храна и т.н. ! Тук европеиските му колеги могат само да ахкат !
715
0
 
12
 
! Отговори
TI преди 12 години
Що се нахвърляте на 871? Да идат 2 линейки да ги реанимират ония 10-15 господа, че ще се задавят от алчност! Че аз колко баници мога да изям в Брюксел?? Останалите ще се изядем помежду си - спешна помощ, неспешна помощ - красноречив пример за това, как се управляват *** като нас на принципа "Разделяй и владей!".
714
0
 
19
 
! Отговори
БГ преди 12 години
БОЙКО СЛУЖИ ВЯРНО НА СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ.ГЛАД, МИЗЕРИЯ, МОР ЗА НАРОДА.ЗЕМЯТА Е ПРЕНАСЕЛЕНА И ТРЯБВА ДА ИЗМИРАМЕ СКОРОСТНО.
713
21
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
ОСТАВЕТЕ ЧОВЕКА ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА БЪЛГАРИТЕ СА ЗАВИСТЛИВО ПЛЕМЕ
712
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е нали уж заради народа бе Бойко стана премиер.Нали искаше да отървеш народа от заплатаджиите които нищо не вършат?Нали искаше за народното благополучие да работиш,май не си чел история,народолюбците го правят безвъзмездно и с цената на живота си дори.Но май май ние не сме от тях .
711
0
 
2
 
! Отговори
Do iceboy преди 12 години
Kazva go za da prikrie istinata! Da ne bi pak tezi tolkova cenni kadri da si izostavqt rabotata, za da vzemat nqkoi drug lev v pove4e za 4 godini.Ta nali kato doide sledva6toto pravitelstvo pak 6te ima uvolneni i tezi tolkova cenni kadri 6te se okajat pak bez rabota.Horata sa sviknali da igraqt na sigurno, ne si misli 4e zalagalkite na Borisov 6te gi privlekat. Edinstvenoto , koeto 6te stane e zaplatite na deputati, ministri i t.n da se uveli4i,a naroda da bednee vse pove4e!!!
710
0
 
14
 
! Отговори
Селянина преди 12 години
На страната ни й трябват инженерни кадри, подомагане на дребния и средния бизнес, както и адекватни мерки за развитие на селските райони и подкрепа за хората, захванали се със земеделие.На страната ни не й трябват държавни чиновници, които нищо не правят, а вземат космически за стандарта ни заплати.Що за простотия - да привличали специалисти от бизнеса - то видяхме бизнесмените защо си оставят сладкия бизнес и влизат в държавното управление - да бърка в кацата с меда.Аман от тепегьозлък !!!
709
0
 
11
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
ХАХАХАХАХА . И ЕТО ВЕЧЕ ИМА НОВО ПРОУЧВАНЕ ОТ НЦИОМ - ХАХАХАХАХА И ПОЗНАЙТЕ ОТНОВО БОЙКО И ГЕРБ БИЯТ ХАХА ХА ХА ХАХААААААЩЕ ПАДНА - АБЕ ТЕЗИ НАИСТИНА РЕШИХА ЧЕ НИЕ НАРОДА СМЕ СУПЕР УЛАВИ ...АМА СУПЕР
708
0
 
21
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 12 години
A ПЕНСИИТЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ 100-180 ЛВ. КОИ ЩЕ ГИ ВДИГНЕ НА 600-700 ЕВРО - ДО КОГА ЩЕ СЕ ГАВРИ С НАС ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО - ДО КОГА ЩЕ ГЛАДУВАМЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ - ДО КОГА ЩЕ ВИ ТЪРПИМ - ЧАШАТА ПРЕЛИВА И ТОЗИ НАРОД НЯМА ВЕЧНО ДА ВИ ТРАЕ ДА СИ УГАЖДАТЕ САМО НА ВАС А НАРОДА ДА ГЛАДУВА - КАК НЕ СЕ ЗАСРАМИХТЕ НЕ МИ Е ЯСНО - ОСЪЗНАИТЕ СЕ ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО И НЕ ВИ ПОДПАЛИМ И ВАС КАТО КОМУНИСТИТЕ - МОМЕНТЪТ Е НАЗРЯЛ И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВИ ТЪРПИМ - РАЗБЕРЕТЕ ГО!
707
0
 
8
 
! Отговори
az преди 12 години
toz normalen li e? kak moje da se sravnqva s kolegite si v Bruksel?! Da ne bi na6ata ikonomika da e kato tqhnata?! I ne go li e sram na tova nqmane da uveli4ava zaplatata si? Nali parite za negovata zaplata 6te izlqzat ot na6iq djob.
706
0
 
13
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
Бойко Борисов ЛЪЖЕ - а рейтинга на правителството се покачва ...
705
0
 
12
 
! Отговори
топала преди 12 години
изглежда кризата е само за бедните а толумите като боко тиквата ще си увеличават двойно заплатите за такива *** само куршум но народа спи

Спонсорирани публикации