Вместо под 3, Борисов ще се подписва под заплата от 6 бона

Екип от финансисти бистрят двойни заплати за управниците
Обновена: 11 юни 2012 21:41 | 11 юни 2012 21:19,
964
Вместо под 3, Борисов ще се подписва под заплата от 6 бона
Снимка: Булфото

Възнагражденията на висшите държавни служители ще бъдат увеличени със закон. Екип към вицепремиера Симеон Дянков подготвя текстове, с които доходите на висшите управници да се удвоят от началото на следващия мандат.

Един от мотивите е държавата да може да привлича на отговорни постове високоплатени кадри от бизнеса, съобщи bTV.

В момента заплатите на премиера, на председателя на парламента, депутатите, министрите зависят от средномесечната заплата на наетите в обществения сектор.

Още по темата

Този показател се променя на тримесечие, а в момента е 752 лева. Депутатската заплата сега е 2253 лева, на министрите - около 3000, а на заместниците им - около 1400 лева. На председателя на парламента и на премиера - около 3300 лева, което е 55% върху депутатското възнаграждение.

Още през ноември премиерът Бойко Борисов се зарече, че преди да си отиде от власт ще вдигне заплатите на следващите министри. Тогава той даде за пример как носи цялата отговорност в държавата срещу възнаграждение от 1500 евро.

"И всички в държавата идват да се реферират с мене. Цялата отговорност! Ако паднат, ако станат, казват "Борисов е виновен" – и това, за 1500 евро, каза тогава Борисов и посочи, че 240 – 250 – 260 хиляди евро на година получават колегите му в Брюксел.

Проектът на закона все още е в начална фаза. Още не е ясно кои висши държавни служители ще обхване. Не е решено и точно как ще се определя заплатата им и как размерът й ще се обвърже с дохода на хората, работещи извън стените на властта или със състоянието на икономиката.

Едва след отговора на тези въпроси ще се прави оценка колко ще струва на бюджета финансовото стимулиране на властта и може ли той да го понесе.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


964
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
704
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще се подписват следващите управляващи, а само от нас зависи кои ще бъдат те?
703
0
 
18
 
! Отговори
До 848 преди 12 години
Народа изобщо не мисли.Ако мислеше,досега щеше да ги изрита,а не да позволява да се гаврят с него.Те знаят това и няма да спрат с наглото си поведение до края.
702
0
 
20
 
! Отговори
Антон преди 12 години
А моята заплата кога ще я вдигнат двойно?-На кукуво лято.Затова и аз тогава ще гласувам за тях.
701
1
 
0
 
! Отговори
iceboy преди 12 години
do 878. повярвай ми налагало ми се е е верно не моя *** но на много по важен човек на майка ми и затова го казвам това а не ей така колкото да напиша нещо..защото тея мърди там не можеш ги мръдна и с топ от кафетата и цигарите.. и още нещо виждал съм и то не веднъж как имат случай да трябва да тръгват на някъде и шофьора на линейката да казва чакай само да си довърша раздаването (белотче) така че не ми обеснявай врели некипели.. не всички ест са такива но голямата част от тях да...
700
0
 
6
 
! Отговори
Virra преди 12 години
Ами то тези 240 250 260 хиляди евро на година , дето ги получават колегите на премиера в Брюксел са сигурно 4 пъти по средномесечната заплата на наетите в обществения сектор там.Така че какво недерно вижда Борисов?!!!! Тук в България при неговото управление заплатите са в този порядък при европейски цени на всичко останало.Така че и тази заплата ми е по мярка!
699
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на това му се вика пир по време на чумавсичката мара втасала, сал не сварила да си вдигне заплатката, та се налага и законче за това да правиако бяхме нормален народ, досега да сме го линчували
698
20
 
4
 
! Отговори
iceboy преди 12 години
като гледам колко коментара има под тая статия имам чувството че единствения проблем на България е на бойко заплатата... сигурно ако я направят 300 лв ще мирясате форумни мишки..и освен това хората са го написали защо се иска това увеличение не заради бойко или мойко ами за да може да се привличат високоплатено следователно кадърни хора с опит които да управляват тая държава както трябва а не единствено да мислят какво и колко да откраднат
697
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз , ако бях щях да си вдигна заплатата на 10 000 , че по-лесно се смята !
696
0
 
4
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
SRAVNETE SNIMKATA NA T. JIVKOV OT KONGRESA NA 10.NOEMVRI... I SNIMKATA V MOMENTA /POGLEDITE/,NESHTO DA VI GOVORI?
695
1
 
4
 
! Отговори
до 875 преди 12 години
Аз не съм 871,но ти си ***. И от сърце ти пожелавам да ти се наложи един такъв екип да ти спасява миризливия *** и тогава друга песен ще пееш. Хейтъри........
694
0
 
18
 
! Отговори
баба Гицка преди 12 години
Браво бе Бойко, на мен ми увеличи пенсийката с цели 9 лева, а ти за един месец ще взимаш колкото моите пенсии за повече от 3 години!Срамота!
693
1
 
14
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Щом тукашната заплата му е малка - да ходи в Брюксел.
692
6
 
0
 
! Отговори
iceboy преди 12 години
до 871. личи ти че работиш в спешна помощ мо на вас и 10000 лв да ви направяр заплатите пак ще сте същата хайка мърди които си мърдат мързеливите *** едва след като разберете човека осигурен ли е не е ли или докато не ви нарита някои здравата
691
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има честни и неподкупни хора с качества, които могат да изправят България. Но не са допускани от бруталните крадци.Като му е голяма отговорността на Б.Б., на правителството, явно не могат да я носят. Като си утроят заплатите, некадърността, крадливостта и безотговорността им ще се утрои ли? Увеличението ще се отрази много положително върху пладнешкия грабеж, наричен по културному-бонус.
690
0
 
14
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
стягайте багажа - и - ДИМ ДА ВИ НЯМА - от тази страна ...
689
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6000 пъти без вазелин дано!!!!!!!
688
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
значи няма пари да увеличат 100% заплатите на спешна помощ за да има екипи и да не умират хора заради липса на екипи и закъснение на линейките а има пари за депутати министри и плащане на осигуровките на чиновници така ли???Е български народе сега разбрахте ли че не са виновни лекарите,сестрите и шофьорите с линейките а са виновни точно тези индивиди там горе!!!Хайде потърсете отговорнст и помослете за кой ще гласувате на изборите-или пак може да продължите да мълчите и България да загива!!!
687
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда... определено ставам убеден оптимист, всеки ден си мисля, че не може да се случи по-голям абсурд от текущия, а то можелооо, и още как ...дерзай, има време до изборите, те се трупат абсурдите...
686
0
 
10
 
! Отговори
wilhelm mohnke преди 12 години
*** *** сте...*** говедата!!! Абе тиквата тези 6 бона нали ви е ясно, че веднага ще ги дари някъде...да излъже някоя баба...нещо такова!!! Той 6 бона сигурно на час изкарва, пък вие сте тръгнали да го мислите! Еййй...верно голяма простотия в БГ!!! Нали това е от дълги години пиар- в парламента вземали по 2 000, а ние - с по 200 лв. пенсии. Какви 2000? Че те по 2000 са им само пурите на месец!!! Големи *** сте!!!
685
0
 
6
 
! Отговори
Асен преди 12 години
Интересно е да се направи сравнение на съотношението минимална работна заплата / заплата на министър-председателя (МП) ; средна работна заплата / РЗ на МП; минимална пенсия / РЗ на МП и средна пенсия / РЗ на МП Това съотношение да се сравни с другите страни от ЕС. Като се вдигне заплатата на изпълнителната власт и на председателя на парламента логично е сериозно да нарасне възнаграждението и на народните представители. Любопитно е как ще нарасне сумата за възнаграждение на тези категории . Да

Спонсорирани публикации