Десетки хиляди руснаци участват в Марша на милионите

"Русия ще бъде свободна", скандират протестиращите в Москва
Обновена: 12 юни 2012 15:55 | 12 юни 2012 15:16, Елка Василева
197
Десетки хиляди руснаци участват в Марша на милионите
В Москва се провежда Марш на милионите. Снимка: Reuters

Хиляди руски граждани скандират днес "Русия ще бъде свободна" по време на т. нар. Марш на милионите по улиците на Москва в знак на протест срещу управлението на президента Владимир Путин, предадоха информационните агенции.

Според изявление на лидера на Левия фронт Сергей Удалцов, цитирано от АФП, участниците в марша са над 100 хиляди при заявени пред властите 50 хиляди. ИТАР-ТАСС цитира данни на столичната полиция за около 20 хиляди участници към 14 часа московско време.

Още по темата

В 15 ч. московско време на булевард "Академик Сахаров" започна митинг, който бе открит от Удалцов. Той предложи да бъдат организирани безсрочни народни събрания с настояване за освобождаване на задържаните активисти на опозицията. Идеята е тези събрания да започнат на 7 октомври, тоест на рождения ден на Владимир Путин.

Съпредседателят на движението ПАРНАС Борис Немцов каза пред събралите, че руската конституция трябва да се промени, като бъде засилена ролята на парламента.

Протестното шествие и митингът се провеждат ден след поредица обиски в жилищата на опозиционни лидери и след влизането в сила на новото законодателство, предвиждащо големи глоби за нарушения на обществения ред.

Посрещнати от проливен дъжд, мнозина от демонстрантите се шегуваха, че дъждът е поръчан от президента. Те развяваха знамена и скандираха "Русия без Путин" въпреки отсъствието на лидерите, които днес са в Следствения комитет за разпити във връзка с вчерашните обиски.

Удалцов пренебрегна призовката на следователите с мотива, че е сред организаторите на днешната протестна проява и не може да отсъства от нея, предаде Ройтерс.

Опозиционният депутат Иля Пономарьов заяви пред Ройтерс, че числеността на демонстрантите възлиза на 60-70 хиляди. Полицаи с шлемове са разположили метални заграждения по протежение на шествието, но полицейското присъствие е по-малко в сравнение с предишни протестни акции на руската опозиция.

За по-късно днес са предвидени и митинги в подкрепа на Путин, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
15
 
8
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Аз не мога да ви разбера болшевишките мозъци.Америка притежава оръжието ХААРП,Америка плаща за всички протести по света и сваля неудобните за нея режими.Другото ви бълнуване е от 60 години че Америка се разпада,капитализма е загниващ и всеки момент ще се разтече.Това в психиятрията се нарича"раздвояване на личноста".Докато вие си бръщолевите за умиращите САЩ да ви припомня че,СССР,СФРЮ,ГДР,Чехословакия ги няма вече.Арабските страни не са същите вече, Китай и Куба не са същите.
43
3
 
18
 
! Отговори
Русофил преди 11 години
Западните *** както винаги дават кинти на разни продажнически партии, за да организират протести, да свалят правителства и да се докопат до ресурсите на суверенни държави. Разделяй и владей - това е мотото на англосаксонската мафия. Същата е историята и в арабските страни.
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лелеее! Крадците и престъпниците в Русия пак се провалиха!
41
3
 
15
 
! Отговори
Килъри Хлинтън преди 11 години
Дайте ни Сирия и Иран, щото иначе ще фалираме, бе, изверги! Капка милост нямате! :(
40
3
 
19
 
! Отговори
Кондомилиза Райс преди 11 години
Щом не играят по нашата ***, значи няма демокрадция в Русия! Един ресурс не можахме да изнесем оттам - каква е тая демокрация дето не ни дават да им копаем ресурсите за жълти стотинки и да си ги носим в САЩ?
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Язък! Похода на милионите не се състоял! Не стигнали мангизите:))) Сега Хилъри се подмокри три пъти!
38
4
 
6
 
! Отговори
Б М преди 11 години
СССР го няма вече, а Америка е далече. Научете се да поемате отговорност за живота и държавата си, моля.
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОСЛЕДНИ ОБРЕЧЕНИ НАПЪНИ НА ЦИОНИСКАТА ИЛЮМИНИРАНА ШАЙКА ДА ПРОМЕНЯТ ХОДА НА НОВОТО ВРЕМЕ КОЕТО СЕ ЗАДАВА И В КОЕТО ТЕ НЯМА ДА ИМАТ МЯСТО ,СВЕТЪТ СЕ ПРОМЕНЯ ГЛАВОЛОМНО И НЕ В ТЯХНА ПОЛЗА ,ЗАТОВА НАСКОРО ЕДИН ОТ ТЯХ -ЗБИГНЕВ БЖЕЖИНСКИ КАЗА НЕЩО МНОГО СЕ ОБЪРКА И ТО НЕ Е В НАША ПОЛЗА И ТОВА КОЕТО СЕ ЗАДАВА НЕ МОЖЕМ ДА ГО ПРЕДОТВРАТИМ
36
4
 
7
 
! Отговори
до Б М преди 11 години
Търсим си да лижем на чичко Сам подметката
35
3
 
13
 
! Отговори
Б М преди 11 години
Много роби има в таз България като ви чета коментарите. Вече сте свободни , а пак си търсите господар, чиято подметка да лижете.
34
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За русия незнам, но ТУК в БГ ние демократите победихме и ви натикахме в миша дупка ВАС КОМУНИСТИТЕ.Хайде виите на умряло, червени кратуни.
33
2
 
15
 
! Отговори
Tina преди 11 години
Имаше много хубава снимка-колаж на Навални "Будь предател - ето модно".За тези "опозиционери" няма по-точна дума.Русия ще става все по-силна и то благодарение на Путин.Мнозинството руснаци го знаят.Няколко подкупни кресливи гърла няма да го спрат.
32
3
 
18
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Интересно ми е дали нашите "независими" журналисти ще отразят митингите в подкрепа на Путин ?
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много правилно се нарича протеста (марш на милионите), с което искат да кажат ,че еврейските банкери чрез американското посолство в Москва да дали на пияните *** дето крещят срещу Путин милиони долари ,а то излезли само 20 хиляди ,язък за парите ,ама нищо бащицата родшилд пак ще напечата нова партида цветни хартишки дето ги думат-долари за поредния марш на ***,пардон на (милионите)
30
1
 
0
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Ето един филм за окупаторите на изтока....dokumentalni/?p=669
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Путин си пази държавата, за разлика от нашите управници. От Елцин насам стандартът на живот се е вдигнал с 800%. Когато в България средната работна заплата стане колкото в Русия, тогава ми говорете ;) Ще има да сънувате такъв стандарт, докато ви грабят братята американци и ви пробиват земята за шистов газ, копаят злато и го изнасят, а за вас остават отровите и ГМО, щото друго няма да може да вирее по тези земи скоро...
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** им е.. мама.. ***.. на демократите! Вият като заклани прасета по форумите нещастниците!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
смях
26
5
 
15
 
! Отговори
Марш за милиони преди 11 години
Объркали са предлога в заглавието - трябва да е "за", вместо "на". Щото са излезнали 5-6 хиляди човека, а хамериканците са се охарчили с поне 50-60 милиона за организацията на това мероприятие.
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Путин! Пращай в Сибир и да не ти пука! Мърльовците-демократи не ти трябват!