Десетки хиляди руснаци участват в Марша на милионите

"Русия ще бъде свободна", скандират протестиращите в Москва
Обновена: 12 юни 2012 15:55 | 12 юни 2012 15:16, Елка Василева
197
Десетки хиляди руснаци участват в Марша на милионите
В Москва се провежда Марш на милионите. Снимка: Reuters

Хиляди руски граждани скандират днес "Русия ще бъде свободна" по време на т. нар. Марш на милионите по улиците на Москва в знак на протест срещу управлението на президента Владимир Путин, предадоха информационните агенции.

Според изявление на лидера на Левия фронт Сергей Удалцов, цитирано от АФП, участниците в марша са над 100 хиляди при заявени пред властите 50 хиляди. ИТАР-ТАСС цитира данни на столичната полиция за около 20 хиляди участници към 14 часа московско време.

Още по темата

В 15 ч. московско време на булевард "Академик Сахаров" започна митинг, който бе открит от Удалцов. Той предложи да бъдат организирани безсрочни народни събрания с настояване за освобождаване на задържаните активисти на опозицията. Идеята е тези събрания да започнат на 7 октомври, тоест на рождения ден на Владимир Путин.

Съпредседателят на движението ПАРНАС Борис Немцов каза пред събралите, че руската конституция трябва да се промени, като бъде засилена ролята на парламента.

Протестното шествие и митингът се провеждат ден след поредица обиски в жилищата на опозиционни лидери и след влизането в сила на новото законодателство, предвиждащо големи глоби за нарушения на обществения ред.

Посрещнати от проливен дъжд, мнозина от демонстрантите се шегуваха, че дъждът е поръчан от президента. Те развяваха знамена и скандираха "Русия без Путин" въпреки отсъствието на лидерите, които днес са в Следствения комитет за разпити във връзка с вчерашните обиски.

Удалцов пренебрегна призовката на следователите с мотива, че е сред организаторите на днешната протестна проява и не може да отсъства от нея, предаде Ройтерс.

Опозиционният депутат Иля Пономарьов заяви пред Ройтерс, че числеността на демонстрантите възлиза на 60-70 хиляди. Полицаи с шлемове са разположили метални заграждения по протежение на шествието, но полицейското присъствие е по-малко в сравнение с предишни протестни акции на руската опозиция.

За по-късно днес са предвидени и митинги в подкрепа на Путин, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
12
 
! Отговори
БАБА ПЕНА преди 11 години
Ако се напъвахте да работите толкова колкото се напъвате да пишете тъпизми България ще е приказка.Та да Ви светна.50 000 тъпунгера с финансова подкрепа на Държавния Департамент не са сто и четирдесет милиона.В момента в който на Путин му писне на каскета от тези кирливи либерали ще ги навре там от където са излязли без окото да му мигне.А на пъпчивите гЕйбери да се пробват във Вашингтон така да протестират да видят какво ще им се случи на секундата! Не после,а на момента.Русия е ВЕЛИКА!
63
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руснаците не желаят демократурата на КГБ "матрьошките" !
62
5
 
5
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Питам всички болшевишки мозъци,държавите СССР,СФРЮ,ГДР,Чехословакия съществуват ли ?Като изчезнат САЩ тогава ще плещите.Света трябва да заживее по добре и това няма как да стане с или,или.Има и добри и лоши страни във всички политичски системи.Трябва да се вземе най доброто и за това трябва да работят всички държави.
61
3
 
11
 
! Отговори
Ционист преди 11 години
Ние ще корумпираме правителства, ще насаждаме феминизма чрез Холивудски продукции, така ще унищожим семейните ценности. Ще толерираме разврат, хомосексуализъм, алкохолизъм, наркомании и престъпност. Чрез масова емиграция ще доведем обществата ви до отчаяние, болести и смърт. Ще разделяме, владеем и корумпираме, докато установим новия световен ред, рабодещ за юдеите по цял свят. Маркс, Ленин, Ротшийлд, Рокфелер, М.Олбрайт, Цукерберг, всички са наши хора.
60
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЙ ТОЯ ПУТИН СЕ ЯВЯВА ГОЛЯМ КОШМАР ЗА( ИЗБРАНИЯ НАРОД) ,ПЪРВО ВЗЕ ,ЧЕ НАПРАВИ ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ ОТНОВО СВЕТОВНА СИЛА И НЕЗАОБИКОЛИМ ФАКТОР В СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА ,ПОСЛЕ ВЗЕ ,ЧЕ ДАДЕ ЯДРЕНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ НА ОМРАЗНАТА НА ЕВРЕЙТЕ АРИЙСКА ПЕРСИЯ И ЗА КАПАК НА ВСИЧКО РАЗПОЛОЖИ ГОЛЯМА ВОЕННА БАЗА В СИРИЯ САМО В *** НА ЕВРЕЙСКАТА ДЪРЖАВА И В КОЯТО РАЗПОЛОЖИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ И СЕГА МОШЕТАТА НЕ МОГАТ ДА УДАРЯТ НИ ИРАН НИ СИРИЯ ЗАТОВА СА ТЕЗИ ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ С КОИТО СЕ ЦЕЛИ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ В РУСИЯ
59
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
полковника от кгб върви уверено по стъпките на полковник кадафи
58
13
 
5
 
! Отговори
Пише ли се за Русия преди 11 години
Забелязвам, че пише ли се за Русия нещо, то се появяват най-идиотските коментари.То не е и чудно -- българите русофили не се славят с голям умствен багаж.Единственото което знаят е, че интересите на Русия са пред тези на България.Друг въпрос е дали Путин работи за интересите на една демократична Русия или за интересите на олигарсите като него.
57
6
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 11 години
Chicago ти пък търсиш логика и разум на най безумното място... в промитата глава на безработни, мързеливи, мразещи всички, най-вече себе си комунисти, които по цял ден вият във форумите, а за конкретно действие и инициатива не ги търси. Това са плазмодий. Пък да спориш с тях предполагам знаеш приказката за спора с радиото и комуниста. Остави ги. Добре, че омразния капитализъм им даде интернет да стоят и да плюят тук, че по улиците само цапат. Поклон към протестиращите в Русия. Долу тирана.
56
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешници !!!Дано Путин да ги смачка тия *** и да ги праща на дълга почивка в ГУЛАГ
55
1
 
1
 
! Отговори
До Дядо Мраз преди 11 години
Дядо Мраз, Ти трябва да си възрастен, но си много инфантилен!Тъжно ми е за хора като теб, може би искрено вярваш в това което пишеш, е просто да тие тогава!
54
4
 
3
 
! Отговори
bg-ru преди 11 години
ZAPADNI DUPEDAVCI PLIUITE RUSIQ, NO POSLE MAIKATA VI SHE SE E*E CIONISTKA I MASONSKA !!!
53
5
 
3
 
! Отговори
Русначе преди 11 години
Болгари, не говорите против России. Дадем вам на турком.
52
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Империята на злото се разпада и стотици поробени народи ще получат независимост.
51
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Падат цените на петрола и бюджета на федерацията се издънва, протести и нестабилност.
50
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия не може без Путин, така като не е могла и без Петър I. Една империя трябва да се управлява със здрава ръка, а не с меката китка на предишните руски пияници. Проклет да е Горбачов!!!
49
0
 
5
 
! Отговори
До 59 преди 11 години
Няма такава дума "психиЯтрията".
48
6
 
20
 
! Отговори
Русофил преди 11 години
Абе chicago, абе промита безмозъчна кратуно - виж си новия световен ред в Америката, виж си Окупирай Уолстрийт, дето в "демократичния" САЩ смачкаха протестите. Сори, ама има народи, които не искат да бъдат заробени със заеми и мортгиджи !
47
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДНЕС бг ,вместо да ни пробутвате тази ционистка пропаганда напишете за това дето са разкрили наблюдателите в Сирия и което излиза днес като материал във водещия немски всекидневник Франкфурт алгемайне цайтунг,а именно ,че клането в сирийския град Хула в който бяха заклани жени и деца е дело на бунтовниците сунити от ал кайда подкрепяни от запада и ,че жертвите са от алуйтското и шийтско малцинство там което подкрепя режима на Асад
46
3
 
18
 
! Отговори
Аз преди 11 години
На 20 милионна Москва - десетки хиляди протестирали. Хайде да са 100 хиляди, ама не са. Опозиционните лидери казаха че са 12 хил., което ще рече 5-6 хиляди. Пазят ги 12 хил. полицаи. Днес.бг, - искате да правите от нищото фурори и скандали. На Уорлик *** колко ви платиха за тази "статийка"? Да не стане така че след година-две вие първи да се хвърляте на килимчето на Путин.
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак провали! Хилъри де си? Това не е като онази заповед да се убие този и онзи, нали!