Вода, ток и газ нагоре от 1 юли

Намаление се предвижда единствено за парното, съобщиха от ДКЕВР
12 юни 2012 18:42,
148
Вода, ток и газ нагоре от 1 юли
Според очакванията, токът ще поскъпне с 10%. Снимка: Булфото

След проведените от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) обществени обсъждания за цените на енергоносителите от първи юли, от регулатора обявиха прогнозите за новите стойности, предаде БТА.

При тока се очаква около 10 на сто поскъпване, при водата – около 3%, минимално увеличение се очаква и на цените на природния газ. Единствено топлофикационните услуги ще поевтинеят.

Ако не бъде подписано договореното с Русия намаление на доставната цена на газа, синьото гориво ще поскъпне от 1 юли, но минимално, така че да не се отрази на цените на топлинната енергия, заяви пред журналисти председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

Още по темата
Намалението на цените за клиентите на топлофикациите ще го има, независимо от цената на природния газ, заяви Семерджиев. По думите му обаче според възприетото вече от ДКЕВР правило, ако повишението на цената на природния газ е повече от 5 процента, то ще трябва да се отрази и в цените на парното, тоест намалението на цените може да бъде преизчислено и съответно да е по-малко.

За очакваното увеличение на тока с около 10 на сто от 1 юли Семерджиев заяви, че не могат да бъдат намерени резерви то да бъде по-малко, тъй като върху него влияят множество фактори - добавката за зелена енергия, за енергията, закупувана от когенерациите, невъзвращаемите разходи на НЕК за присъединяване на централите ТЕЦ AES Гълъбово и ТЕЦ "Бобов дол", както и отчитането на разходи на централите за закупуване на квоти парникови газове от началото на следващата година.

От 1 юли софиянци ще плащат и по-скъпа вода. Общото повишение на ВиК услугата за битовите потребители ще бъде 2,86 процента при поискани от "Софийска вода" близо 12 процента повишение на цената. Няма да разрешим по-високо поскъпване от това, което предвижда работната група на ДКЕВР, заяви Семерджиев.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези от ДЕКЕВР са пълни *** ! 10% заради зелена енергия, когато цената и пада :) Поредната им *** лъжа за да държат дружествата на печалба с парите ни.
52
0
 
18
 
! Отговори
ггг преди 11 години
Фалшив ДКЕВР,истинско поскъпване,фалшива демокрация,истинска корупция,фалшиви политици,истински престъпници,фалшиви фирми,истински пари,истински хотели, фалшиви милионери...истинска смърт и червеи.
51
0
 
26
 
! Отговори
нямам думи вече преди 11 години
Вдигнете си главите бе хора ,незнам каде сте ги завряли бе,че само мълчите вижте какво правят другите държави.За вас стачки няма ли бЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
50
1
 
21
 
! Отговори
DARK преди 11 години
Тока ще поскъпне още *** просто ще го направят на няколко етапа за да компенсират за това , че тецовете ще плащат квоти от догодина за CO2 само за сравнение тока от ТЕЦ Марица Изток 2 ще скочи с близо 25% заради квотите.Ама така е нали не щяхте АЕЦ аре са всички да цакаме за ТЕЦ-ове и зелена енергия.АЕЦ Белене можеше да елеминира повече от половината ни ТЕЦ-ове ако го бяха направили с 2-та реактора ама не цакай са българска главо.
49
0
 
18
 
! Отговори
Мазния депутат преди 11 години
Не се притеснявайте ще има и надолу. 10% нагоре, после 1% надолу, после пак 10% нагоре и после пак 1% надолу и така.
48
1
 
10
 
! Отговори
Miro преди 11 години
Интервю на Иван Костов и отговора му какво мисли за Борисов........Той коментира заплахите на Бойко Борисов към хората, че като не го подкрепят, ще получат обратно хората, които вече са видели как управляват - Костов и Станишев."Два пъти спасявам страната от фалит. Първият път Бойко е бил пожарникар и може би току-що напуснал сикаджия. Вторият път е бил собственик на охранителна фирма и е пазел Симеон Сакскобургготски. Да казва той, че аз ще предизвикам фалит в страната, значи, че лъже, за да си спаси накърненото самочувствие", заяви Костов и добави, че финансовото стабилност у нас е следствие и от неговото управление.Политически коректен човек не може да произнесе подобни думи, но Бойко не е политически коректен, подчерта той.Бившият премиер коментира, че умението да се разговаря с хората е шоу и е до време. Трябва хляб, не може само зрелища, подчерта той. Според него ГЕРБ е изтласкало в ъгъла всички, които могат да са полезни на България, и иска да управлява само със своя талант. Той обаче се виждал колко е колкото да измамят железничарите, пенсионерите и зърнопроизводителите.
47
0
 
12
 
! Отговори
нямам думи вече преди 11 години
ама така ще е като само знаем да си мънкаме под носа и по форумите,чакаме като някакви мулета някой да дойде и да ни оправи .Спасители няма ,сами трябва да се оправяме......
46
0
 
19
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 11 години
Как сте хорица под управлението на Герб а ? Джингъл бей .джингъл бей ..............Бойко милиардер вече а вие се чудите как да си платите тока. Бюлетина на ГЕРБ/ГРОБ/ искаме пак да хванете вие..............Бойко ви мори !Бойко ви удуши !Нямате пари вече нали ?Нека ви боли !Гарантирано от Герб !
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nagore a.nagore.dokoga?
44
0
 
16
 
! Отговори
213 преди 11 години
Нека, нека...спете и си мизерувайте жалки БГ роби! Малко ви е *** български прости и скотски! Само бой и *** ви трябва още и глад...малко ви е....жалко, че земетресението не залични цяла България и тая БГ пасмина, *** и ***!
43
0
 
14
 
! Отговори
нямам думи вече преди 11 години
незнам как да коментирам всичко това,до просешка тояга ни докараха и пак продължават да смучат от нас .Каква беше тая лакомия бе ,какво беше това чудо,нямат задънване тия вашите гърла бе "ГОСПОДА УПРАВНИЦИ''!!!!!
42
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е най- корумпирано правителство-кражбите и измамите са тяхно ежедневие-а Боко е *** и мазен лъжец!!!!!
41
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А заплати и пенсии кога ще отидат нагоре????????????2
40
1
 
20
 
! Отговори
нямам думи вече преди 11 години
незнам как да коментирам всичко това,до просешка тояга ни докараха и пак продължават да смучат от нас .Каква беше тая лакомия бе ,какво беше това чудо,нямат задънване тия вашите гърла бе "ГОСПОДА УПРАВНИЦИ''!!!!!
39
0
 
38
 
! Отговори
СУПЕРГЕРБ преди 11 години
мдаа в БГ минималната пенсия се повишава с 8 лева и 92 стотинки (4 евро) а токът поскъпва с 10%.С 8 лева могат пенсионерите да си купят 6 кофички кисело мляко. Ето, че имат допълнително 6 дни какво да ядат. Заплатите на чиновниците се покачват с 200 до 500 лева а бонусите за неуморната работа ще са в размер 80% от годишната заплата.Минималната пенсия става 140 лева (70 евро) гърците да се пукат от завист.Само ГЕРБ!
38
0
 
12
 
! Отговори
айда матрял преди 11 години
матрял за нищо друго не ставаш ,щот си такъв по рождение , както каза един велик мислител специалист по вадене на кокалаци затуй ... шъ си отидеш в небитието..амин
37
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ток, вода и газ нагоре" Ама чакайте сега ! Как така ?!? Нали преди месец като се прибра от Москва онова голобрадото министърче на Боко се биеше в гърдите, че натиснало руснаците и те били свалили цената на газта ?Лично коджа бабаита Бойко борисов се изправи и обеща на целия български народ, че скоро ще усетим ПОНИЖЕНИЕТО на цената на газта ?! А, сега ПОВИШЕНИЕ !!!И друго. Щели да намалят цената на парното през юли с 5 %. Лятото някой ползва ли парно ?Октомври ще го вдигнат с 10-15 % !!!
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя брадат козел Семерджиев трябва да бъде отстранен веднага.
35
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най- важно е, че цената на тиквите рязко пада!
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Към Ачо !Ти личният секретар на Бойко ли си бе ?

Спонсорирани публикации