В ДСБ: Павлов изпълни поръчка за разпада на Синята коалиция

Тя идва от управляващите, категоричен бе Радан Кънев
Обновена: 13 юни 2012 15:00 | 13 юни 2012 10:37, Красимир Ангелов
60
В ДСБ: Павлов изпълни поръчка за разпада на Синята коалиция
Любомир Павлов на излизане от НСлС. Снимка: Булфото

"В скандала за собствеността на изданията на Медийна група "България" виждаме отражение на написаното в докладите на ЕК. Това не е изолиран случай, това е система – така функционира държавата", обяви пред bTV заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев по повод появилия се в края на миналата седмица запис на разговор между съиздателя на "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и неизвестно засега лице.

В диалога Павлов изрича и фразата "И на Иван Костов му пострада главата", която според Кънев е ясен знак, че Синята коалиция е разбита отвън.

По думите на заместника на Иван Костов двата популярни вестника са направили страшно много в ущърб на дясното обединение и с медийната си тежест преди решението на СДС са предрешили съдбата на Синята коалиция.

"И на това нещо г-н Павлов казва "Аз си плащам дълговете". Т.е. той заявява, че изпълнява политическа поръчка. Тази политическа поръчка няма на кой да бъде освен на управляващите", отсече Кънев.

Както е известно преди ден прокуратурата повдигна обвинения на собствениците на "Медийна група България" Любомир Павлов и Огнян Донев. Павлов е обвинен за документна измама, за пране на пари и невярно документиране. На Донев пък е повдигнато само едно обвинение - за пране на пари. 

Делото срещу двамата тръгна след сигнал, подаден от бившите им съдружници Христо Грозев и Карл фон Хабсбург заради спор за собствеността на "Труд" и "24 часа".

"Записът на разговора на Павлов според мен е автентичен – това може да забележи всеки, който някога се е занимавал със звукови файлове и радио. Аз не знам кой е източникът, но все си мисля, че може да е самият Павлов, той има склонност към доста изкривени схеми. Иначе той твърди, че разговорът е подправен и има наслагване на гласове, това може лесно да се провери. ДАНС сега разследва автентичността на записа”, коментира Христо Грозев.

По думите му няма съмнение, че бившите му сътрудници са участвали в схема за пране пари.

Грозев допълни, че разследването е стигнало до различни офшотни фирми в Кипър и на други места в чужбина, в които е замесено и името на крупния бизнесмен Христо Ковачки.

Още по темата

Схемата все още се разследва от ДАНС по настояване на парламентарната комисия за контрол на ДАНС, чиито ръководител е председателят на ДСБ Иван Костов.

В студиото на bTV Грозев коментира и начинът, чрез който е станало фалшифицирането на документите за прехвърлянето на собствеността на вестниците.

"Павлов и Донев твърдят, че има мой подпис под документите, но такъв подпис няма, който да дава право на Донев да присвои 83% от собствеността. Първоначално той трябваше да има 43% от изданията, но в последствие сам предложи делът му да бъде намален до 40%. Излиза обаче, че е използвал първоначалният документ и този след него, за да твърди, че има 83% от акциите”, добави още Христо Грозев.

Според него Търговският регистър също потвърдил, че става въпрос за един и същи документ по собствеността на изданията, но Павлов и Донев приложили фалшиво пъномощно и така убедили институциите в правотата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
12
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
35, може в твоята червена тиква Любо Пъпката и ненагледната му Дилянка (Паун)Грозданова да са "символ на синят идея", а в действителност те винаги са били нагли *** на червени номенклатурчици, които окепазиха и "синята идея" и всичко до което се доберат - само за пари и слава (както Дилянка я разбира). С две думи - типични червени ***, няколко пъти пребоядисвани - сини, жълти, пембяни и пр., по нареждане на червените си господари.
35
6
 
3
 
! Отговори
Иван преди 11 години
В ДСБ: Павлов изпълни поръчка за разпада на Синята коалицияТя идва от управляващите, категоричен бе Радан КъневРадане с такива членове на СДС какво очакваш - пак ГЕРБ са ви криви само си вижте кадрите - Софиянски Павлов - все разбойници - какво очаквахте в Синята коалиция - фанфарари ли - те бяха за Бакърджиев.
34
0
 
3
 
! Отговори
Земляк преди 11 години
Кофти ми е за организацията КРИБ, дето е председателствана от Огнян Донев. Сега ще трябва да го сменят, защото бизнес гилдията не върви да се оглавява от човек, срещу когото се води разследване няма да е добре за целия бизнес елит у нас. Плюс това скандалът с лекарствата на Софарма още носи последствията за здравното министерство не мога да си стъпят на краката, пак благодарение на Донев!
33
0
 
5
 
! Отговори
синя пъпка преди 11 години
До 16-ти анонимен! Защото , Европейската комисия иска справедлив процес срещу тия двама крадици -наглеци- пъпки и аптекари!
32
0
 
5
 
! Отговори
didoo преди 11 години
Аз лично очаквах това повдигане на обвинения още преди време. Това е така, защото Донев източва все повече и повече здравната каса, с всяка изминала година. На всичкото отгоре е и председател на КРИБ, което е много скандално и абсурдно според мен. Павлов от своя страна държи медийния контрол чрез своите 24 часа и Труд и пази гърба на Донев.
31
6
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
Павлов и жена му повече от 20 год.са символ на синята идея,демокрацията и дясно у-ление и сега кумунета и тракалета.Аман от десни и..ти и малоу..ци.
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тези всички са им виновни, но не и те, че са корумпирани и некадърни- на крива ракета космосът й е крив...
29
0
 
20
 
! Отговори
мами преди 11 години
До къде сме стигнали щом двама никаквици могат да създават интриги в държавата. Тези двамата са изпечени мошенници от класа . Като се почне от Общинска банка и стигнем до СОФАРМА с най -скъпите лекарства в Европа.
28
10
 
4
 
! Отговори
Справедлив преди 11 години
И Янето ги разправяше същите идиотизми за разбиване на партията му , Сидеров, сега и тези от ДСБ слънчасаха.Кога умираш най хапеш .Виновните са винаги другите.
27
0
 
10
 
! Отговори
коко преди 11 години
И двамата са за пандел - ама дългосрочен.Е..ти наглеците
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е е е е що не пукна кога се претрепа с колата гад ***
25
1
 
16
 
! Отговори
sisa.staneva.5 преди 11 години
Няма какво да си играем на стражари и апаши.Далаверите на Павлов и Донев са разкрити.Всичко излезе публично на бял свят.Сега остава само да им лепнат едно солидно наказание, да им е за урок.Докато има прошка винаги ще има грешка.Крайно време е тези двамата да бъдат санкционирани подобаващо.
24
1
 
10
 
! Отговори
sisa.staneva.5 преди 11 години
Няма какво да си играем на стражари и апаши.Далаверите на Павлов и Донев са разкрити.Всичко излезе публично на бял свят.Сега остава само да им лепнат едно солидно наказание, да им е за урок.Докато има прошка винаги ще има грешка.Крайно време е тези двамата да бъдат санкционирани подобаващо.
23
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все повече в мен надеждата избуява ,че влиянието на Костов расте неимоверно.Не знам какво се случва в дебрите на българската политика,но Костов и ДСБ се възраждат отново.Нека някой си мислят ,че става дума за малка партийка ,от която нищо не зависи.Влиянието и авторитетът й растат в геометрична прогресия.
22
0
 
25
 
! Отговори
нора преди 11 години
Любомир Павлов прави всичко за пари и би изпълнил всякаква поръчка,справка Стефан Софиянски и ограбването на София която изгуби милиарди по време на неговото управление,а господина Любомир Павлов беше дясната му ръка и движеше нещата.
21
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В ДСБ: Павлов изпълни поръчка за разпада на Синята коалиция.Тя идва от управляващите, категоричен бе Радан Кънев.-----------------------------Това ми напомня за зимата, когато от БСП заявиха, че Найденов давал дърва на фирми близки до сестра му, а Найденов дори сестра нямал :DDDD
20
3
 
32
 
! Отговори
ан преди 11 години
КОЙТО Е ГЛЕДАЛ СУТРИНТА ТВ 7 Е РАЗБРАЛ ЧЕ ДРУГАРЯ ПАВЛОВ ИМА НА РАВИЕРАТА 3 ВИЛИЧКИ ЗА 40 МИЛИОНО ЕВРА. ЕДНАТА ОТ ТЯХ Е ПРОДАЛ НА РУСКИ ОЛИГАРС ЗА 7 5ОО ООО ЕВРА. ВИДЯХТЕЛИ ЗАЩО СТЕ БЕДНИ. И АКО Е САМО ТОЙ ЧОВЕК ДА СЕ ПРИМИРИ АМА НЕЕ САМО ТОЙ. ЗАТОВА ЩЕ БАЧКАТЕ ЗА ПО 200 ЕВРА И ЩЕ СИ ТРАЙКАТЕ. ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА МУТРО-*** И ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ПСУВАТЕ. ЩЕ ВИ ВДИГАТ ТОКА ВОДАТА ХРАНАТА И ЩЕ СИ ЧУДИТЕ ЗАЩО. НО ЗА ТАКОВА ПЛЕМЕ ТАКИВА УПРАВЛЯВАЩИ. ОТ *** НАРОД ДЪРЖАВА НЕ СТАВА. НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
19
16
 
21
 
! Отговори
ДСБ само за Вас съм преди 11 години
Няма друг политик като Иван Костов. Вярвам му въпреки, че от доста време съм без работа. Само ДСБ със СДС!
18
11
 
4
 
! Отговори
Николай преди 11 години
Интересно защо след като Костов е шеф на парламентарната комисия, която разследва "сигнала" на Грозев за пране на пари досега нищичко не е открила. Въпреки явно негативните чувства и ресурсите на НС нищо не може да се докаже?! Накрая Грозев наистина ще бъде осъден за клевета.
17
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костофф изпълни поръчка и погреба СДС и надеждите и мечтите на България !!!

Спонсорирани публикации