Да строим “Белене“ само с инвеститор, препоръча ДКЕВР

Вторият АЕЦ ще трябва да продава енергия на свободния пазар
Обновена: 31 юли 2012 16:14 | 31 юли 2012 14:38,
111
Да строим “Белене“ само с инвеститор, препоръча ДКЕВР
Ангел Семерджиев. Снимка: архив Булфото

Строителството на АЕЦ “Белене“ не трябва да започва, докато няма реален инвеститор, заяви председателят на Държавната комисия да енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев

По негови думи, ако се намери инвеститор, който иска да изгради такава централа и я смята за рентабилна, то “Белене“ трябва да се построи.

Семерджиев обясни, че изграждането на всяка централа трябва да бъде съобразено с пазара. Най-важното условие за инвеститора е дали може да реализира това, което произвежда и да си върне инвестицията, допълни той.

По негови думи АЕЦ “Белене“ ще трябва да продава енергия на свободния пазар, защото няма да има договори за дългосрочно изкупуване като при ТЕЦ Марица изток 1” и „Марица изток 3”.

Семерджиев обясни, че по тази причина изграждането на втората атомна централа няма да натовари енергийната система, а ще бъде риск за самия инвеститор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Хмм преди 11 години
до 59, а ти видя ли колко е стувала Козлодуй 5-6 и да сравниш цената в днешно време с АЕЦ Белене!
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
другари,да направиме референдум за връщането на великия СССР
60
0
 
5
 
! Отговори
pepo преди 11 години
Този май и той е на хранилката наречена енергийна мафия.Готов е от 9 кладенеца вода да пренесе само и само още да ***!12050
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо чужд инвеститор,например изпълнителното бюро на бсп там всички са милионери,биха могли да инвестират в белене ,нали е супер печелившо,те чуждите инвеститори нищо не разбират,затова се отказаха,сега нашите червени милионери ще инвестират личните си капитали спечелени с тежък труд
58
1
 
1
 
! Отговори
Пътник преди 11 години
Сигурно знаеш кой е инвеститора. Сигурно е оня кайто ти казва какво да говориш.
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я ,тоя *** пак се обади от коневръза.Че АЕЦ Козлодуй сега каква прави-същото .Продава ток на свободния пазар.Дългосрочни договори имат само братята хамериканнци и то на почти двойни цени от цените на държавния ТЕЦ-2.И какво лошо има-пуска се новия АЕЦ и той предлага тока по 60 лв вместо за 120лв както е от американските ТЕЦ-ове.Е ,от къде ще купувят търговците и износителите
56
2
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 11 години
Защо не видиш какви са били заплатите в Гърция преди 25год. и тогава помисли какви трябва да бъдат днешните им пенсии и заплати.Защото по Живково време средната им заплата беше 3000 лв. а ние тука вземахме по 200лв.И искаш сега те осигурявайки се на тези заплати да вземат по-малко от нас ли.Няма логика.
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
другари,да направиме референдум за връщането на великия СССР
54
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 11 години
По - логиката на този г-н на снимката - Правят АЕЦ "Белене"/някой инвеститор/ и почва да продава ток, какво следва от това - за да избие инвестицията сигурно ще почне да го продава на по - ниска цена от ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3, за да има кой да му го купува и ще падне тока!!!ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3 нямат изгода да намалят продажната цена, защото имат дългострочни договори.
53
11
 
7
 
! Отговори
hagen преди 11 години
Тая централа ще обслужва само и единствено интересите на червената енергийна мафия,не можахте ли да разберете това.Всяка новоизградена централа продава тока си по-скъпо.А който не вярва може да провери колко е струвал тока от Козлодуй при пускането му и сега.
52
5
 
14
 
! Отговори
социалист преди 11 години
другари,да направиме референдум за връщането на великия СССР
51
1
 
4
 
! Отговори
istinata e преди 11 години
tezi koito trqbva6e da stroqt i bqha gotovi nesa na vlas tezi nemogat i da iskat
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До кога заблуди? До кога ще ни манипулират? Пари има, инвеститор има, но има САЩ и Уорлик. Парите ще дойдат от ГАЗПРОМ, защото само те имат свободни пари. Въпросът е колко сме глупави? Ако ни ги дадат или инвестират пряко в АЕЦ Белене ще е добре за нас. Ако минат през германска американска или друга банка ще плащаме и лихви. НЕК печели от строителството 1 милиард, но няма да бъде страна по договора, ще печели от пренос на енергия. По нататък мислете, но с горните си глави, който има...
49
2
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
Гърция получиха опрощаване на дългове за 200 милиарда евро, което пак са помощи. Само 3 милиарда евро от тези помощи щяха да помогнат и на БДЖ за нови влакове. Безработицата във фалирала Гърция е висока, но тя е висока и в България. България нали уж не е фалирала ,а е даже с много по-ниски заплати и пенсии от Гърция като 80% от работещите българи са бедни.
48
4
 
2
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 11 години
Какво още я обсъждате тая централа ,нали нямаше да се строи ? или пък не ?
47
5
 
11
 
! Отговори
СОЦИАЛНИТЕ МИЛИОНЕРИ преди 11 години
....ОТ БКП/бсп ----да Ф ИНАСИРАТ ПРОЕКТА , С ТЕХНИ ПАРИ.ГЕРГОВ , КОВАЧКИ, ЗЛАТЕВ , ОВЧАРОВ И ....ПР.----ИМАТ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ!!!ДА НАПРАВЯТ АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО "...И ДА "ФИНАНСИРАТ"...??!!Къв е проблема???!!!
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подлогата Сметкаджиев се изказа, но като всяка *** може да излезе само едно нещо от нея.
45
1
 
8
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Тоя се е приготвил да му вкарат в устата един голям к.../роасан/...
44
2
 
9
 
! Отговори
гражданка преди 11 години
А бе другарю Семерджиев , как така който иска да си строи ? Това да не разграден двор ! Значи така, за нас отровите , а за тях само печалбите ! Всички знаем за кого става въпрос !!!
43
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като не могат да намерят пари, ГЕРБ трябва да се махнат доброволно. Иначе народът ще ги изрита както изрита НДСВ и СДС-ДСБ.

Спонсорирани публикации