Да строим “Белене“ само с инвеститор, препоръча ДКЕВР

Вторият АЕЦ ще трябва да продава енергия на свободния пазар
Обновена: 31 юли 2012 16:14 | 31 юли 2012 14:38,
111
Да строим “Белене“ само с инвеститор, препоръча ДКЕВР
Ангел Семерджиев. Снимка: архив Булфото

Строителството на АЕЦ “Белене“ не трябва да започва, докато няма реален инвеститор, заяви председателят на Държавната комисия да енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев

По негови думи, ако се намери инвеститор, който иска да изгради такава централа и я смята за рентабилна, то “Белене“ трябва да се построи.

Семерджиев обясни, че изграждането на всяка централа трябва да бъде съобразено с пазара. Най-важното условие за инвеститора е дали може да реализира това, което произвежда и да си върне инвестицията, допълни той.

По негови думи АЕЦ “Белене“ ще трябва да продава енергия на свободния пазар, защото няма да има договори за дългосрочно изкупуване като при ТЕЦ Марица изток 1” и „Марица изток 3”.

Семерджиев обясни, че по тази причина изграждането на втората атомна централа няма да натовари енергийната система, а ще бъде риск за самия инвеститор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
8
 
6
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Да, *** народ - слаба държава, както се казва. Нищо чудно онези 700 и кусур хиляди подписа да са истински.
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При магистралите и метрото да не би да има инвеститор. Като няма инвеститор следва или с данъци или с помощи от ЕС. Плоският данък и данък печалба може да се вдигнат на 30-40%. Също през последната година Гърция получи над 300 милиарда евро помощи от ЕС.
20
2
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
От мене атома, от вас - парите...
19
5
 
6
 
! Отговори
събирайте пари преди 11 години
Айде сега, както събираха подписи, БКП сега да започне да събира пари за нов АЕЦ от подписалите се. Май ще се окаже, че тия дето се подписваха, първи ще започнат да псуват и да се отмятат.
18
4
 
7
 
! Отговори
НЯМА ПРОБЛЕМИ преди 11 години
....НА ПОЗИТАНО-20 ...ПОНЕ 30% ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ХОРА В БСП/бкп....СА МИЛИОНЕРИ ...И МИЛИАРДЕРи-----ТЕ "СРАТЕГИЧЕСКИ" ЩЕ ФИНАНСИРАТ СТРОЕЖА НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ!!!МОЖЕ И ЗАЕМ ОТ ПУТИН ДА ВЗЕМАТ...НАЛИ СА СИ ГЪСТИ ,...ПАРТИЙНО...!!!!Ние бедните българи ...НЕ УЧАСТВАМЕ!!!
17
5
 
9
 
! Отговори
Gio преди 11 години
ГЕРБ: "...за да се изплати проектът следващите 20 години пенсиите трябва да бъдат замразени, а данъците да скочат. Опитвате са да подведете хората да се подпишат под нещо, за което техните деца ще плащат."Вижте сега какви ги говори подлогата на Б.Б. Фотоволтаиците им бяха виновни, а енергийния доклад на Германия казва, че държавата им е спестила 20 млрд. Евро, благодарение на използваните възобновяеми енергийни източници - спестяванията са от невнасяне на изкопаеми горива. Те могат,ние не-Роби
16
5
 
3
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 11 години
Депутатката от ГЕРБ Красимира Симеонова се е снимала и вечеряла в пицария в Италия с обявения за общонационално издирване за бракониерство в България Иван Гюлеметов от Пещера. Срещата е станала случайно в градчето Лидо ди Йезоло в близост до Венеция.
15
3
 
19
 
! Отговори
шумкар преди 11 години
Мнението на този *** е равно на едно дете от пред училищна възраст,ДА СИ ХОДИ ТОЗИ ЛИЖИКУРРРРРНИК !!!!!
14
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
10 - ти, как разбра, че Белене е рисков проект? И как знаеш, колко ще струва? Колко време си работил по проекта? Или просто говориш това, което ти се снася от Босфор ТВ, които пък са го получили от Бойко? 95 % от хората, които сте против АЕЦ, говорите едни и същи глупости. Или сте едни и същи платени драскачи, или просто нямате собствено мнение, а сте станали *** американци, които ги управляват през телевизорите им...
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре и ако инвеститор не се появи, тогава да спрем тока и в ДКЕВР на брадатия седесар Семерджиев и той да свети със свещи.
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами то до преди 3г го имаше тоя инвеститор. Ама Бочко Слабоумни първата му работа беше да го изгони, че да може после да каже, че няма инвеститори и да спре строежа. И да прибере наградата за предателството.
11
0
 
15
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
На тоя да му препоръчат Севилски бръснар да го ощави до синьо и да работи на втората площадка на Белене !
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ivan KostovМного пъти съм казвал, но никой не желае да чуе: Истинската причина да се произвежда в момента евтина електроенергия от Козлодуй е, че нашето правителство успя да уреди огромните задължения по строителството на централата, използвайки изключително тежката ситуация след фалита на Русия. Това е причината ние да имаме евтино производство на електроенергия.
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Белене с инвеститор и продажба на свободния пазар на тока няма да има, защото просто няма такъв инвеститор който да инвестира в толкова рисков проект! Белене ще го има или ако държавата инвестира или ако държавата се задължи да изкупува тока, като и при двата случят рискът за около 10 милиарда евро е на българската държава, респективно на българските данъкоплатци!Дори в момента без АЕЦ белене имаме достатъчно дори за експорт ток. Животът на сегашните блокове в Козлодуй спокойно може да се удълж
8
1
 
22
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 11 години
Ега ти ламята не наяла се е тоя брадясал пръч!/ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ГОРКОТО ЖИВОТНО,ЧЕ ГО ПРИНИЗИХ ДО *** СЪЩЕСТВА ОТ ДКЕВР!
7
1
 
6
 
! Отговори
РОСАТОМ преди 11 години
ЧЕ НИЕ ДА НЕ СМЕ ГЕРБОВЕ,ПО-ГОЛЯМ ИНВЕСТИТОР ОТ НАС НЯМА В СВЕТА!
6
7
 
25
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Другарю, а кои бяхте ти и скапаното ви правителство, че да се изказвате като последна инстанция по темата? В белите, не полицейско - слагачески държави, правителствата правят референдум за подобна тема. Само тук Вожда взе решение да спре проект, за който 2 седмици преди това твърдеше, че ще е Апокалипсис за България, ако не се състои. Така че, нали се сещаш, колко несъстоятелно е решението на "правителството" по тоя начин?
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩЕ ИМА, ЩЕ ИМА ДРУГАРЯ КИРИЕНКО ОТДАВНА ГО КАЗА.
4
7
 
16
 
! Отговори
монтански преди 11 години
АЕЦ Белене ще има.Точка.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
брадат коз*л