Бундеслигата остава №1 по средна посещаемост в Европа

Стадионът на Дортмунд е най-пълният в Германия, Байерн на второ място пред Шалке
Обновена: 17 дек 2012 14:50 | 17 дек 2012 13:22, Георги Пешев
2
Бундеслигата остава №1 по средна посещаемост в Европа
Играчите на Борусия Дортмунд са най-подкрепяни в Германия. Снимка: Ройтерс

Средната посещаемост на стадионите в Германия през този полусезон е №1 в цяла Европа, информира електронното издание sport1.de.

След изиграните 153 двубоя през есента в Бундеслигата е отчетена посещаемост от 6 442 643 души, или средно по 42 109 на всеки стадион в страната.

Интересното е, че макара да окупира първото място на Стария континент, Бундеслигата изостава сериозно от миналогодишното си постижение по това време, когато 6 908 160 зрители посетиха мачовете от елита, при средна посещаемост от 45 151 души.

Основната причина за това обаче не е в интереса към двубоите, а заради изпадането на Кайзерслаутерн, Кьолн и Херта Берлин, които разполагат с големи стадиони. За разлика от новака Гройтер Фюрт например, чийто стадион е с капацитет от едва 18 000 зрители.

Първенецът на страната Борусия Дортмунд отчита средна посещаемост от 80 567 зрители, а на второ място по този показател през настоящия полусезон в Германия е лидерът Байерн Мюнхен - 71 000 души.

Трети е Шалке (средно 61 009 зрители), пред Хамбургер (53 246), Борусия Мьонхенгладбах (48 532), Щутгарт (48 117) и Айнтрахт Франкфурт ( средно 46 706 зрители).

Негативният рекорд в Бундеслигата датира от сезон 1972/73, когато средната посещаемост по стадионите е 16 856 души, в резултат от шумния скандал в първенството за манипулиране на мачове от 1971 година.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно е да си фен на някой клуб в България, съвсем друго в Германия. Там липсва нашата хулиганщина. Но то какъвто народът, такъв и пебликата.На гарата на S-бана съм в квартал Бадканщат в Щутгарт и ненадейно вниманието ми привлече огромна маса хора, които наближаваха. Вървяха в редици по шест души, с гора от знамена и пееха. Взех ги за ученици. Нищо друго не ми дойде на ума. Всичките бяха дечурлига и фактът, че бяха много дисциплинирани говореше, че има някакъв ученически празник. Значи, всички училища са си строили учениците и маршируват на някъде и пеят. Откъде иначе тая дисциплина при децата, ако ги няма учителите. Даже си помислих, че това си е чисто комунистическо. Викам си: "Тия още не са изживели студената война". Като наближиха - те били феновете на "Щутгарт". Направиха ми много добро впечатление. В Щутгарт може да пуснеш детето си на футболен мач, без да се притесняваш, че може да се върне със сцепена глава.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги съм мечтал да гледам мач на Дортмунд в сектора с техните фенове! Страхотни са!

Спонсорирани публикации