10-те фигури, които ще напишат историята на света през 2013 г.

Кои личности имат ключови роли през 2013 г.?
1 яну 2013 14:47,
157
10-те фигури, които ще напишат историята на света през 2013 г.
Снимка: архив, Reuters

Американският президент, иранският духовен лидер, израелският премиер и сирийският президент ще бъдат сред 10-те фигури, които ще напишат историята на 2013 г., прогнозира британският в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Барак Обама встъпва във втория си мандат на 23 януари и го чакат големи предизвикателства като Иран и Сирия.

Сирийският президент Башар Асад може скоро да се озове в самолет на път за изгнаничеството си.

Бенямин Нетаняху е изправен пред парламентарни избори на 20 януари и вероятно ще бъде преизбран.

Иранският духовен лидер аятолах Али Хаменей може да се окаже с ключова роля в прогреса на Иран към създаването на ядрено оръжие.

Сред 10-те фигури на 2013 г. ще попаднат и германската канцлерка Ангела Меркел, която най-вероятно ще бъде преизбрана на изборите през септември.

Също и Джон Кери, номиниран за нов държавенсекретар на САЩ на мястото на Хилари Клинтън, Джон Бейнър, председателят на долната камара на Конгреса, който ще се очертае като ключов играч в каквито и да е законодателни преговори в САЩ.

Ключови роли през 2013 година имат и Си Цзинпин, следващият китайски президент, оглавил вече
Китайската комунистическа партия, както и младият севернокорейски лидер Ким Чен-ун, от когото се очаква да предизвика света с нов ядрен опит.

Дали анализаторите го искат или не, но през 2013 г. Сред 10-те личности в политиката, за които ще се говори най-много, ще е и Силвио Берлускони, обявил намерението си да се бори за шести премиерски мандат, посочва вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: личностистория2013
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ПатриотВ какво точно се изявява геноцида на ББ ?
38
1
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
А бойко борисов тъпоумни е типичното треторазрядно диктаторче спонсорирано от сащ ,като много други в историята да води открит геноцид срещу собствения си народ и пазен от американските окупатори!сащ по един или друг начин ще свършат въпроса е да не позволим да ни завличат със себе си ,защото още една национална катастрофа няма да преживеем!
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 65Над 20 организации пропагандиращи руските имперски амбиции има в България. Трябва и ние да си спретнем едно законче като в Русия и подобни организации да бъдат обявни за незаконни и антидържавни !
36
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 64Мисля, че малко си побъркал нещата. Продадоха ни, но на Русия и ГАЗПРОМ. :))
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американските подметки *** да горите в ада че продадохте родината си *** нещастни!
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 58Почти си прав. България плаща по 25% скъп газ дори от Гърция, въпреки, че Гърция е по далеч (разбирай, сметката е натоварена с по големи транзитни такси).
33
0
 
2
 
! Отговори
третото око преди 11 години
В историята влизат велики личности. Фигурите просто си остават на шахматната дъска. Великите личности след време биват цитирани, фигурите биват забравяни. Да не посочвам имена, скоро слезли от политическата сцена, па било то и международна.
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 5830% от газта, която се ползва в Западна европа е руска. Не е като в България - 100%.
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 53За съжаление, блгодарение на Р.Овч,Гоце и съдружниците му от БСП ООД, България още около 4 години ще бъде енергийно зависима от Русия. След 5 години нейде най после ще се оттървем от руския монопол (газовите връзки с Румъния и Гърция).
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 51Не се безпокой. Българите са надживели 2 империи, ще надживее и Империята на злото - Русия !
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едва 12% от българското население има ген.маркер, еднакъв с тези на славяните.Според изследванията, българите са едни от най старите народи в ЕС. Един от родствените народи са унгарците - доказани наследници на хуните. Това показват научните изследвания на генома ни. Не е повод за гордост или обратното. Просто това са фактите.
28
1
 
0
 
! Отговори
Идражит преди 11 години
Където и да пусна коментари, все чета че са илюминатите. Щом са замесени във всичко, дайте да ги помолим да оправят и времето.
27
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 44Ами .. набий си го в кухата тиква - не ми пука за САЩ. Пука ми за руските варвари да са по далеч от България ! Руски ботуш където стъпи, трева не никне! Разбирам донякъде патологичното ти желание да бъдеш славянин, но .... не си. Освен ако *** не е рускиня де! Тогава обаче си полубългарин - ***.
26
0
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 11 години
Да бееее извънземни са българите.........История учил ли си или се филмираш в некви новиизмислици
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Русия беше в Африка,сега щяха да гонят храната си с прашки и лъкове и да си крият пишоц*те и ци*ите с листа.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
40 щом не е славянин значи е .... *** или някой анадолски ахмак ..
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 36Не въпрос на желания. Според проведените изследвания на генома на българина, българина е всичко друго но не и славянин. Не, че има нещо лошо в славянството... просто не сме такива.
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 31Викаш, в Банско да умират от глад, щото *** като теб не искат да се изсече една писта ? Ако смяташ, че една писта ще окепази цялата планина, то ти си наистина ***.
21
2
 
9
 
! Отговори
11 ти Номер преди 11 години
Журналиста писал статията, да се обади в НДК 9 ти етаж, офисите на ГЕРБ! как можа да забравиш да споменеш в десетката Вожда - Слънце Бойко Борисов? Явно някои хора не си знаят задълженията в тази държава, че ако не сме България водена от Вожда - Слънце цялата система финансова ще се срине в Европа, не германия Ние носим икономиката на Европа на раменете си на крехките плещи на ДянкОFF! Оправете си статията, че Избори идват, да не ви оправяме ние от ГЕРБ! Така де каквото сме оправили, няма нужда от ремонт повече! Сега ще оправим банско, ще изсечем Планината, ще сложим метро и лифт, че от много глава не боляло, после като започне снеготопенето, Банско ще стане Венецията на балканите, в момента по Правителствена програма се обучават гондолиери, село Бисер нищо пред нас ще е!
20
1
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Тва западняците все повече и повече заприличват на главния герой на филма Диктатора ,правят си разни класацийки ,връчват си някви измислени нобелови награди за мир абе цирка е пълен!

Спонсорирани публикации