"Посолиха" захарната мафия при операция "Сладки"

Разбиха група за източване на ДДС, ощетила бюджета с над 2 млн. лева
Обновена: 8 фев 2013 15:13 | 8 фев 2013 11:56,
32
"Посолиха" захарната мафия при операция "Сладки"
Снимка: МВР

Организирана престъпна група за източване на ДДС е разкрита при спецоперация, наречена „Сладки“, съобщават от пресцентъра на МВР. Лидерът на групата е задържан, а щетите за бюджета са за над 2 милиона лева.

Спецакцията е извършена на 5 февруари. Разследвана е престъпна група, която не е внасяла ДДС в бюджета.

Престъпната дейност е извършвана от четирима души с цел избягване внасянето на ДДС в бюджета при покупка на захар от държави членки на ЕС и последваща продажба на стоката в България без документи и при плащане в брой. Същевременно пред приходната администрация са отчитани фактури за фиктивни доставки към Румъния.

В различни периоди от време търговската дейност със захар е осъществявана от различни фирми от София, Ямбол и Варна. Дружествата декларирали пред НАП сделки - те придобивали захар с произход от Полша и Чехия и олио с произход - Румъния, а след това уж доставяли захарта и олиото към дружества от Румъния.

Всъщност декларираните доставки за Румъния са били фиктивни, а захарта и олиото са продавани в различни населени места в страната ни. Разтоварването на захарта е ставало в складови бази в Сливен, Варна, Бургас, Харманли, Хасково и Добрич.

Един от участниците в престъпната група е развивал стопанска дейност без регистрирана фирма и е водил счетоводството си на “халваджийски“ тефтер.

Задържан е лидерът на организираната престъпна група - 25-годишният И.Г. от Ямбол, който е криминално проявен, но не е осъждан.

Работата по разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Bravo na g-n Tzvetanov. Zashto po GAY-ovo vreme ne se napravi edin arest na tia boklutzi?
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой може ли да ми обясни как може да си "криминално проявен" без да си осъждан?
6
6
 
15
 
! Отговори
а преди 11 години
пак някой е забравил да си плати колкото и където трябва
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутрите се събраха и се договориха кого да предадат.Хем малко да им се освободи бизнеса и да не им се мъти водата ,хем и полицията да изпъкне напред ,че действа.
4
0
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Е такива като тези сладкари реват за разбития среден и малък бизнес,то не може толкова години да ядеш сладко,а сега хапнете и горчиво.
3
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поне малко се размърдаха.Навремето Р.Петков и останалите...ама съвсем нищо не правеха.Не съм му фен на ЦЦ, но е доста деен министър, наред и с глупостите, които прави и говори.
2
22
 
21
 
! Отговори
Контра Действия преди 11 години
Очаквам Станишев да скочи и да защити "Сладкарите",както пламенно защити терористите от Хизбула.
1
1
 
17
 
! Отговори
Колумб преди 11 години
Тези откриха топлата вода,това си е схема от 10 години,особено удобна сега,след като се присъединхме към ЕС.Ами с другия свят какви виртуалнио машинации стават,не ми се мисли ....

Спонсорирани публикации