Франция вдигна ръце: Ромите не щат да се интегрират

Париж възнамерява да продължи разтурването на лагерите им
Обновена: 15 мар 2013 14:33 | 15 мар 2013 14:22, Елка Василева
561
Франция вдигна ръце: Ромите не щат да се интегрират
През 2012 г. Франция експулсира 12 800 румънски и български граждани. Снимка: архив, Reuters

Ромите във Франция не искат да се интегрират, заяви френският вътрешен министър Манюел Валс в интервю за в. "Фигаро", цитирано от Франс прес.

Той каза, че изграждането на селища с цел интегриране на ромите едва ли ще даде очаквания резултат. "Това решение може да обхване само малка част от тях, защото за жалост жителите на лагерите не искат да се интегрират в нашата страна по културни причини или защото са под контрола на мрежи за просия или проституция", каза министърът. Той възнамерява да продължи разтурването на ромските лагери.

"Днес смятаме, че около 20 000 мъже, жени и деца, повечето от Румъния и България, живеят напълно незаконно в повече от 400 лагера в нашата страна, две трети от тях са в околностите на Париж", казва Валс пред "Фигаро". Настанили се до бедни квартали, вече обхванати от кризата, те са в основата на проблеми в съжителството, придобиващи понякога тревожни форми, както показват пожарите миналата седмица", добавя той.

Още по темата

През 2012 г. Франция експулсира 12 800 румънци и българи от рекордните изгонени общо 37 000 души, напомня АФП. Но през 2013 г. се очаква техният брой да намалее, след като Манюел Валс премахна паричната помощ за "хуманно завръщане" (300 евро за възрастен и 100 евро за непълнолетно дете), която те получаваха.

"Това беше перверзна система, заклеймена и от румънските власти, и от неправителствените организации, която водеше до организиране и дори благоприятстваше институционализирането на широка мрежа за нелегална имиграция", подчерта Валс, цитиран от АФП.

През август 2012 г. министър Манюел Валс заяви, че ще поиска от Румъния и България да положат усилия за интеграция на ромските малцинства, за да помогнат за решаване на ромския имигрантски проблем във Франция. "Искам да разбера защо тези страни не водят силна интеграционна политика, за да интегрират това население", каза Валс.

Месец по-късно – през септември 2012 г., Валс пък каза, че Франция "не може да приеме цялата сиромашия на света и на Европа". "Днес не можем да си позволим да приемем всички тези хора - често пъти част от клетниците на планетата, подлагани на гонения в страните си и дискриминирани", заяви Валс. Франция "поема своя дял, що се отнася до убежище, до приобщаване, но посланието е ясно - и то е твърдост", добави министърът.

Преди месец Берлин от своя страна призова България и Румъния да положат повече усилия да интегрират ромите и да ограничат масовото им напускане. Според висши германски служители, цитирани от „Шпигел“, битката с миграцията, предизвикана от бедност, трябва да се води в страните, от които идват мигрантите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


561
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
0
 
3
 
! Отговори
integraciq,ama... преди 11 години
Koito ne se vodi v buroto po truda,bez pomoshti! Za tezi s deca-pomoshti samo za purvite dve! *** hvanat v krajba-3 godini zatvor nai-malko;v zavisimost ot tejestta na prestuplenieto-poveche!
391
0
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
РОМ СЕ ПИЕ *** СЕ БИЕ!НЕ Е ЕВРОПЕИСКО АМА Е ВЯРНО!НЕКА ДА ВИДИ ЕВРОПА ЛЕСНО ЛИ Е ВЪВ БЪЛГАРИЯ!
390
0
 
18
 
! Отговори
добро утро преди 11 години
Е. Те сами стигнаха до извода, че *** не ще интеграция, и са вдигнали ръце от ***, а искат да интегрираме ние тези ***
389
2
 
18
 
! Отговори
qwe преди 11 години
Да си вземат Цветелин Кънчев да им помага. И без това той е почитател на БСП а пък във Франция управляват социалисти.
388
0
 
25
 
! Отговори
ЯДОСАН преди 11 години
А ОТ *** У НАС ЗА 23 ГОД , ПОСТРАДАХА ОТ КРАЖБИ ПОНЕ 4 МИЛ. БЪЛГАРИ И ЗА ТОВА ВРЕМЕ ЗА УБИЛИ ПОНЕ 2000-3000ХИЛ. БЪЛГАРИ!! А ВИЕ РЕВНАХТЕ ОТ НЯКОЛКО СТОТИН!! ХАЙДЕ ИНТЕГРИРАЙТЕ ГИ ДЕ !!!
387
0
 
12
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Сега кой нарушава правата на човека и там разните харти който защитавали ............. Защо се оплакват от *** българи, който дали са в БГ или не не искат да работя и крадат? Защо не се оплакват от белите българи,който са музиканти,художници,спортисти,инж.,арх., и бачкатори? Нали са им малко мароканците и алжирците който са еквивалент на нашите ***,та и помощи им дават.Не е луд този който яде баницата,а този който я дава.
386
1
 
17
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Единственият начин да се интегрира тази скотска *** е през комина.Които измисли нещо друго,да каже.
385
0
 
21
 
! Отговори
стрес преди 11 години
Нека да видят Франция и Германия как ние се справяме с тях и защо не казват *** ами роми откъде го измислеха това сега . Тия *** нямат спиране нали гласуват за ВСП иДПС да се оправят те със тях заради тях на нас ни увеличават всичко с една дума донякъде ние им плащаме сметките .аз предлагам кастрация и от едно или две деца повече да не раждат затова не могат да се изхранват - това е една ***.
384
1
 
24
 
! Отговори
абе преди 11 години
Я ги вижте на снимката какви са чисти и със злато!Значи напредвате франсета тука одът със сополи!
383
0
 
45
 
! Отговори
Мукавей преди 11 години
Нали сме в общ пазар.Франция изнася пежо,България-***....кой каквото произвежда.
382
5
 
1
 
! Отговори
до кеин преди 11 години
Glupak prost te sa se opitali da gi integrirad no *** e sviknala da krade da prosi I da chakat na danakoplatcite tova che nie ne sme sbosobni da gi integrirame
381
0
 
2
 
! Отговори
ДИВЧО преди 11 години
До se Браво!-към твоя коментар трудно би могло да се добави нещо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
380
1
 
19
 
! Отговори
Андрешко преди 11 години
Вие си мислите, че неса се интегрирали.Интегрирали са се и още как, даже са се имплантирали ...а на бас !
379
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако повечето коментари отразяват по-големият процент на мислене на хората,то България ще стане *** държава от простотия,вместо да се замислят хората защо и кой настоява законите за българи да не важат и да не се прилагат за *** с цялата им строгост защото били малцинство(така от много малцинства едно няма да изпъква особено)и там да се замислят,те го правят върху *** изцяло.Нищо чудно страната да се разпадне на ***,турска и българска.Сидеров беше единствената надежда да обедини
378
1
 
8
 
! Отговори
до 426 преди 11 години
Това за неизвестното бъдеще на Айфеловата кула много ми хареса,само си помислих какво ще е Париж без Айфеловата кула когато нашите роми я нарежат на скраб.Париж ще заприлича на лъв без опашка.
377
1
 
23
 
! Отговори
Кейн преди 11 години
Това Франсе много нагло,те ромите са граждани на света,колкото са българи,толкова и франки,ами интегрирай ги бе велик,покажи на нас неумелите пътя в това цивилизационно дело,те си имат право на свободно движение,харесали са Париж.защо ги тормозите,я оня Хелзински комитет да се разкряка бързо,моля
376
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всички *** в Франция и Германия , та да станат европейци или германците и французите ще станат ***
375
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИСКАМ ДА ИМ СЕ СПАЗВАТ ПРАВОТО НА *** , ПРАВОТО ДА ЕС ЗА СВОБОДНО ПЪТУВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАЖДАНИ , а да ви е вътре , на ли не сме им спазвали правата , спазвайте им вие правата и вие ги интегрирайте , на ли сте люлка на европейската цивилизация , ще ви разбият представа за култура и ще се чудите дали човека е произлязъл от *** , дали някои са си останали маймуни и дали от човек може да стане *** , ЧЕСТИТО ВИ новите "българи" , а при нас да си останат истинските българи
374
0
 
35
 
! Отговори
до 415 преди 11 години
*** не щат да ходят в Америка, защото там се стерля на месо ако влязат в частен имот. Ех кога ли ще ги стигнем...
373
1
 
30
 
! Отговори
se преди 11 години
Когато преди 23 години правихте закуски във френското посолство защо не мислихте бре френски китки.Тогава ни говорихте врели некипели за успеха на капитала и демокрацията.Ей сега тия с бухчите без образование ,работа некъпани,миризливи,арогантни и крадливи си ги приберете във Френско и се грижете за тях демократично и цивилизовано по капиталистически .*** бяха ,,култивирани" при соца а сега при демократичните френски популистки методи са тълпа която е неоправляема.Вземете си ги Франция!!

Спонсорирани публикации