Франция вдигна ръце: Ромите не щат да се интегрират

Париж възнамерява да продължи разтурването на лагерите им
Обновена: 15 мар 2013 14:33 | 15 мар 2013 14:22, Елка Василева
561
Франция вдигна ръце: Ромите не щат да се интегрират
През 2012 г. Франция експулсира 12 800 румънски и български граждани. Снимка: архив, Reuters

Ромите във Франция не искат да се интегрират, заяви френският вътрешен министър Манюел Валс в интервю за в. "Фигаро", цитирано от Франс прес.

Той каза, че изграждането на селища с цел интегриране на ромите едва ли ще даде очаквания резултат. "Това решение може да обхване само малка част от тях, защото за жалост жителите на лагерите не искат да се интегрират в нашата страна по културни причини или защото са под контрола на мрежи за просия или проституция", каза министърът. Той възнамерява да продължи разтурването на ромските лагери.

"Днес смятаме, че около 20 000 мъже, жени и деца, повечето от Румъния и България, живеят напълно незаконно в повече от 400 лагера в нашата страна, две трети от тях са в околностите на Париж", казва Валс пред "Фигаро". Настанили се до бедни квартали, вече обхванати от кризата, те са в основата на проблеми в съжителството, придобиващи понякога тревожни форми, както показват пожарите миналата седмица", добавя той.

Още по темата

През 2012 г. Франция експулсира 12 800 румънци и българи от рекордните изгонени общо 37 000 души, напомня АФП. Но през 2013 г. се очаква техният брой да намалее, след като Манюел Валс премахна паричната помощ за "хуманно завръщане" (300 евро за възрастен и 100 евро за непълнолетно дете), която те получаваха.

"Това беше перверзна система, заклеймена и от румънските власти, и от неправителствените организации, която водеше до организиране и дори благоприятстваше институционализирането на широка мрежа за нелегална имиграция", подчерта Валс, цитиран от АФП.

През август 2012 г. министър Манюел Валс заяви, че ще поиска от Румъния и България да положат усилия за интеграция на ромските малцинства, за да помогнат за решаване на ромския имигрантски проблем във Франция. "Искам да разбера защо тези страни не водят силна интеграционна политика, за да интегрират това население", каза Валс.

Месец по-късно – през септември 2012 г., Валс пък каза, че Франция "не може да приеме цялата сиромашия на света и на Европа". "Днес не можем да си позволим да приемем всички тези хора - често пъти част от клетниците на планетата, подлагани на гонения в страните си и дискриминирани", заяви Валс. Франция "поема своя дял, що се отнася до убежище, до приобщаване, но посланието е ясно - и то е твърдост", добави министърът.

Преди месец Берлин от своя страна призова България и Румъния да положат повече усилия да интегрират ромите и да ограничат масовото им напускане. Според висши германски служители, цитирани от „Шпигел“, битката с миграцията, предизвикана от бедност, трябва да се води в страните, от които идват мигрантите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


561
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
412
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте ги тези ***,от снимката.Как да не ги разстреляш с кеф?
411
1
 
19
 
! Отговори
Бай Ганьо е тук преди 11 години
"Ромите във Франция не искат да се интегрират, заяви френският вътрешен министър Манюел Валс в интервю за в. "Фигаро", цитирано от Франс прес." - Добро утро г-н Валс, добре, че те дойдоха във Франция, за да ви покажат на практика истинската си същност и вие на живо да се убедите в тяхната "невинност", "скромност", "честност" и т.н.! По-евтино щеше да ви излезе, ако бяхте дошли тук за един месец, за да видите че едва 10% от тях искат да се интегрират и се интегрират, те са чисти честни, съвестни, работливи и ученолюбиви - гордея се че познавам такива - тях няма да ги намерите в общия кюп, те се
410
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има само един изход за малцинства нежелаещи да се интегрират според един колега от 40-те ."Дайте им земя по-далеч от нас но достатъчна и привлекателна.Ако я направят градина да я пазят и ще бъдат защитени,ако я направят бърлога на крадци ,тогава те ще бъдат пазени там.Целта на високоразвитите хора не е да проповядва омраза,където има достоен начин за решение на проблема".
409
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФРАНЦУЗИТЕ ЗАГРЯХА,ПО-БЪРЗО ОТ НАС.
408
0
 
3
 
! Отговори
Геле преди 11 години
До Анонимен 461Реви си , реви , малко ви остава :)
407
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Геле sveti petur shte ti go turi otzad integriraite sebe se v vasheto bunishte narecheno durjava
406
0
 
7
 
! Отговори
Геле преди 11 години
до 455 prophet Един прекрасен ден , когато ви интегрираме при свети Петър ще ви оставим на мира. Освен ако не сетите да се разкарате дотогава , че този ден скоро идва :)
405
0
 
26
 
! Отговори
Трябва решителност преди 11 години
Да, те щяха да интегрират и косовските шиптери, от които Милошевич искаше да си изчисти държавата, ама като видяха какво представляват, дадоха бързо назад. Така ще е и с нашите ***. Решението за нас е лесно, но няма воля. Спират се всички помощи и детски надбавки и те сами ще избягат. Ако пък се задължат да си плащат и сметките, иначе да си ги заработват, ще се спасят и тези, които случайно ще останат след първите мерки. България е в криза - не може да си позволи да издържа ненужни ***.
404
0
 
8
 
! Отговори
:) преди 11 години
Мосю Валс, има два пътя за интеграция- европейски /вашият/ и български /нашият/. Вашият доказано не работи. Ако ни се даде шанс да ги интегрираме по нашия, тогава може и да се получи.
403
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо на евреите направиха държава,а на *** не?Трябваше заедно да ги пращат да си направят обща държава.
402
1
 
21
 
! Отговори
Да не увъртат! преди 11 години
*** не бягат поради дискриминация, а защото на Запад дават по-щедри соц. помощи, а също и защото джебчийството, другите кражби и проституцията носят по-големи печалби там!И да не ни дават акъл как да се стараем повече да интегрираме тези, които не желаят да се интегрират!Немците и французите да не ограничават правата на ***, които са жители на Евросъюза. Като такива те имат право да пътуват на Запад. Там демокрациите са по-стари от нашата и имат повече опит в интегрирането.
401
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
451 Да!!! Да!!! Да!!!!!
400
24
 
0
 
! Отговори
prophet преди 11 години
bulgarski buklutsi, niamate hliab gladuvate i mizeruvate ot glad daje se samozapalvate.ostavete romite na mira da si tursiat budesteto dalech ot vas - neshtastna bulgarska natsia.
399
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
450,защо са дискриминирани,защото нямат пари за училище,ами то е безплатно или защото правят няколко деца,когато нямат доходи,това е престъпно към децата,безотговорност,както са забелязали колегите през 1940-те.
398
0
 
15
 
! Отговори
стрес преди 11 години
Анонимен не ги защитавай ние какво правим като сме без работа да не крадем като тях - моят син обиколи няколко държави и работи не краде и не се оплаква .
397
0
 
16
 
! Отговори
сс преди 11 години
Раждат непълнолетни в затвора,не работят трудови войски,не повече от 2 деца и без помощи.Не плащат данъци и сметки не получават нищо.
396
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Меркел да отвори Немските Архиви,там ще намери точни Инструкции за Интеграция на ***
395
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички българи ревете във форума.Защо?Така е,не ние крива Франция нито ЕС.Проблема е наш и са си прави хората защото нямаме политици.Хората нямат работа мизерия и глад отвсякъде дискриминирани.Какво очаквате да правят да пляскат с ръце ли.
394
5
 
0
 
! Отговори
batmario преди 11 години
Обичам да пикая от високо да шурти и локвички да правя пред чуждите врати...
393
0
 
19
 
! Отговори
Геле преди 11 години
Мдааа...... Май е време за създаване на Френски Хелзински Комитет. Да разберат и французите що са туй "ромски права". Пък и нали сме в " десетилетието на ромското включване ". Десетилетия ни засипват с тези глупости. Сега с техните камъни по техните глави. Аз отивам за пуканки и бира :)))

Спонсорирани публикации