TV сблъсък Цветанов срещу Станишев заради BG “Уотъргейт“

Двамата си стиснаха ръцете - който е в грешка, ще се извини публично
Обновена: 29 мар 2013 14:43 | 29 мар 2013 09:55,
962
TV сблъсък Цветанов срещу Станишев заради BG “Уотъргейт“
Цветанов и Станишев си стиснаха ръцете на раздяла. Снимка: bTV

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и лидерът на БСП Сергей Станишев си спретнаха истински предизборен диспут очи в очи в студиото на bTV, а поводът стана изнесената вчера информация по анонимен сигнал от лидера на социалистите за българския "Уотъргейт".

Вчера соцлидерът се срещна с обвинител номер 1 Стоир Цацаров , за да му предостави сигнал за незаконно подслушване на политици и бизнесмени, което ставало под ръководството на бившия МВР шеф Цветан Цветанов.

Първоначално в студиото на bTV тази тема коментираше само Станишев, който многократно наблегна, че по времето на кабинета „Борисов” в България се възцарило „дълбоко усещане за полицейщина”.

Думите на Станишев провокираха Цветанов да се включи в разговора по телефона, повтаряйки вчерашната си позиция по темата – че незаконни подслушвания в МВР не е имало и сигнала до главния прокурор е чиста проба лъжа.

След като водещият го покани по темата в понеделник, Цветанов заяви, че е в централата на ГЕРБ и може да дойде за три минути, след което действително пристигна в студиото.

Още по темата
Той обеща да „затвори” зад себе си вратата на политиката и да се извини публично на целия български народ, ако се докаже, че е нареждал подслушвания извън закона. Цветанов обаче предизвика Станишев и го попита дали лидерът на БСП е готов да се извини, ако прокуратурата установи, че сигналът е неверен.

Лидерът на БСП заяви, че няма да влиза в диалог с Цветанов, докато не се произнесе прокуратурата. "Има неща в този сигнал, които са проверими, нека прокуратурата да го направи. Ако има неща, които не са точни, ще се извиня, разбира се", допълни Станишев.

Той подчерта, че просто е изпълнил своя дълг, тъй като такъв важен и тревожен сигнал нямало как да остане неоповестен.

Неколкократно отречената информация от страна на Цветанов доведе до въпроса дали „следите” към подобни действия не са били прикрити. Бившият вътрешен министър обаче отвърна с реторично питане: „Вие да не мислите, че МВР е плод и зеленчук и разграден двор”.

Той обясни, че използването на СРС става с много ясен нормативен регламент.

Цветанов подчерта, че шефът на специалните служби СДОТО е лично назначение на предшественика му от БСП Михаил Миков . „Аз как ще си позволя да наруша закона и да се надявам това да остане скрито? Освен това за първи път в 41-вото НС се въведе парламентарен контрол на тази служба”, каза още Цветанов.
 
Той добави, че категорично потвърждава вчерашното си твърдение, че това е лъжа, и помоли лидера на Българските социалисти и на европейските социалисти да не дискредитира повече институциите по този начин, задоволявайки политическите си пристрастия в предстоящата кампания за партията му.

Според него не може политици, които се стремят да управляват страната, да използват анонимни сигнали. „Знаете ли колко анонимни сигнали получавам за вас“, отсече бившият вътрешен министър.

В разгорещения спор Цветанов и Станишев започнаха да се замерят с позабравени обвинения. Лидерът на БСП припомни на Цветанов как обявил за убийци лекари от Горна Оряховица заради медицинска грешка, а бившият вътрешен министър размаха пред лицето на опонента си скандала „Хохегер”, при който по думите на бившия МВР шеф „голям процент от тези 3 млн. лева прибра вашата приятелка и спътница в живота”.

В крайна сметка Сергей Станишев се ядоса, че непредвиденият гост е изчерпал част от времето му за разговор за изборите.

„В други случаи, когато гостите на телевизионното студио атакуват БСП, представители на партията да имат също правото като г-н Цветанов да влизат в студиото и да отговарят или да се намесват в чуждите интервюта“, заяви лидерът на БСП.

Той бе категоричен, че ако трябва, дори ще сложат дежурен от ръководството на БСП, който да има готовност да се включва в телевизионните интервюта, ако водещите му дадат същите възможности като тези на заместник-председателя на ГЕРБ. 

В крайна сметка Цветанов и Станишев се разделиха с ръкостискане и се разбраха, че след прокурорската проверка по скандала с подслушването публично ще се извини този, който се е оказал в грешка. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


962
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
725
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Цветанов,поне да му беше фраснал един по мутрата та му хвъркнат очилата.Гнусен,долен червен интригант.
724
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече никой не говори за енергийната мафия и кражбите в енергетиката. Прокуратурата и тя загърби разследването за енергетиката и се хвана на капана скроен и от Станише. Браво Сергей ти изпълни поставената ти задача. Какво значение че малко ще се осереш когато енергийнитен олигарси ще останат непипнати. А народа хич не го е*е кой кого подслушвал ами си иска обратно парите откраднати от комунистите от НЕК и централите.
723
0
 
0
 
! Отговори
60 преди 11 години
Няма такъв смях! :))) youtube/watch?v=fgTyiaDmytw
722
2
 
2
 
! Отговори
Анализатор преди 11 години
Най-долу на уеб-страницата на Дневник пише: Дневник спазва етичния кодекс на българските медии Това е лъжа!!! Отношението на Дневник към читателите си стана арогантно след като за това жалко подобие на вестник започна да работи Юлияна Плевнелиева. Не е нормално еднанпрезидентша да работи ЗА масмедия! Особено за ДС-*** като Дневник! Ако президентът иска да представлява всички българи безпристрастно, следва да озапти партийните мераци на вироглавата си жена. Ако ли не, го чака импийчмънт!
721
8
 
5
 
! Отговори
иген преди 11 години
ЦЦ- пъпеша си е с бръмбар в главата по рождение. СС откри топлата вода-
720
6
 
2
 
! Отговори
777 преди 11 години
Аз пък знам, че до сега все *** от комунистическо и ДС потекло ни завличан в катастрофа - Луканов, Жан Виденов, и все хората около Костов оправят работата и вдигат държавата от бунището. Но сега това е крайно нежелателно, защото наистина много хора могат да се окажат в затвора. Затова плюят Костов вече 14 години. Бамааму и змей горянин...
719
8
 
2
 
! Отговори
7 преди 11 години
Че има подслушване, е ясно и на децата. Че без бой ЦвъЦвъ никога няма да си признае, дори да го хванат на калъп. Но до сега каунья е показал, че по целесъобразност може да не се зачита и конституцията. Последният човек, на когото мога да повярвам, е точно Туй.
718
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Леле леле каква долна махленска клюка. А още по лошо , че клюкарката е Станишев. Срам за столетницата.
717
6
 
3
 
! Отговори
АБВ преди 11 години
Долни лъжци и жалко за народа глупав дето вярва, че между тях има разлика!
716
2
 
18
 
! Отговори
равносметка преди 11 години
Българският уотъргейт се оказа гола уотър. Също като другаря Дмитриевич....
715
3
 
6
 
! Отговори
Нелина преди 11 години
Сив "Крайслер" ме преследва в животаи неизменно след мене върви.Сив "Крайслер" пак ми грабва окото,но не продавам любов за пари.Не съм надута, но за валута,не се продавам и за парии всичко давам и подарявам,но не разменям любов за пари.
714
0
 
9
 
! Отговори
SAVCHO51gdn преди 11 години
МАЙ ТАКА ЩЕ БЪДЕ, АРОГАНТНОСТА И НАГЛОСТА ЩЕ НАДЕЛЕЯТ НАД ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА, СЛЕД КОЕТО НЕ БИВА ДА СЕ ЧУДИТЕ, ЧЕ МАСАТА СМЕ ПОСЛЕДНИ ОРЪФЛЕЦИ В ЕВРОПА С ВЕКТОР НА ПЪЛНО НАЦИОНАЛО ОТМИРАНЕ !!!
713
3
 
17
 
! Отговори
Eто един оксиморон преди 11 години
Станишев - мъж
712
1
 
10
 
! Отговори
дълго ухо преди 11 години
И двамата са смешници. Единият докопал информация за слухтене, другият му дреме на шмайзера защото естествено няма никакви следи при нераглементирано подслушване. Пълен цирк с участието на (не)талантливи клоуни.
711
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
искам да поздравя другаря станишев, за уникалната излагация в която изпадна и завлече мвр, прокуратура, медии и партии! честито и на пес! той като прочел анонимката, веднага се е втурнал при главния прокурор, без да провери, дали е истина, за да отвлече вниманието от енергетиката, където започнаха да изплуват далаверите им! сега цял свят ще ни се смее!
710
28
 
9
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 11 години
На Цветанов СЛУХТЕНОТО му е втора природа. А първа са му ФАЛШИФИКАЦИИТЕ.АКО ГЕРБ ПАК ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СЕ ВДИГНАТ И ЩЕ ИМА ВОЙНА
709
2
 
7
 
! Отговори
о преди 11 години
Да създават работни места, не да ни обясняват как ще вземат от едни, че да дадат на други, с по-високи данъци и т.н. Да се появят всички управлявали до момента и да обяснят на народа защо унищожиха всички функциониращи заводи, които се приватизираха на безценица, да ни кажат кой колко милиарда гушнаха от сделките, защо имат интерес да има нулева раждаемост, никакво образование, никаква икономика, и т.н. Хората им казаха ядно на протестите, че не ги желаят, а политиците сформираха нови партии
708
0
 
10
 
! Отговори
o преди 11 години
Не е важно кой от коя партия е или за кого ще гласува, по-важното е кой лидер на партия каква платформа ще предложи, доколко тя е изпълнима и какъв ще бъде крайният резултат от нея. Защото реформите до момента са кръгла нула, всички до сега управлявали съсипаха и малкото останало. Може ли уж социална партия като БСП да от обясняват как щели да повишат доходите, ще вземем от средната класа,че да дадем на соц.слабите.Това не е политика, ако мислят за народа да потърсят инвестиции, да създават
707
12
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тази информация може да е от Буда.Просто усети че ЦЦ му диша в врата и може да го измести.
706
6
 
6
 
! Отговори
damata преди 11 години
Народе, не се лъжи, че има разлика между едни ,други ,трети и пети!Просто всички са от един дол дренки, така че на изборите подобаващо да ги накажем.Само наказателен вот!

Спонсорирани публикации