TV сблъсък Цветанов срещу Станишев заради BG “Уотъргейт“

Двамата си стиснаха ръцете - който е в грешка, ще се извини публично
Обновена: 29 мар 2013 14:43 | 29 мар 2013 09:55,
962
TV сблъсък Цветанов срещу Станишев заради BG “Уотъргейт“
Цветанов и Станишев си стиснаха ръцете на раздяла. Снимка: bTV

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и лидерът на БСП Сергей Станишев си спретнаха истински предизборен диспут очи в очи в студиото на bTV, а поводът стана изнесената вчера информация по анонимен сигнал от лидера на социалистите за българския "Уотъргейт".

Вчера соцлидерът се срещна с обвинител номер 1 Стоир Цацаров , за да му предостави сигнал за незаконно подслушване на политици и бизнесмени, което ставало под ръководството на бившия МВР шеф Цветан Цветанов.

Първоначално в студиото на bTV тази тема коментираше само Станишев, който многократно наблегна, че по времето на кабинета „Борисов” в България се възцарило „дълбоко усещане за полицейщина”.

Думите на Станишев провокираха Цветанов да се включи в разговора по телефона, повтаряйки вчерашната си позиция по темата – че незаконни подслушвания в МВР не е имало и сигнала до главния прокурор е чиста проба лъжа.

След като водещият го покани по темата в понеделник, Цветанов заяви, че е в централата на ГЕРБ и може да дойде за три минути, след което действително пристигна в студиото.

Още по темата
Той обеща да „затвори” зад себе си вратата на политиката и да се извини публично на целия български народ, ако се докаже, че е нареждал подслушвания извън закона. Цветанов обаче предизвика Станишев и го попита дали лидерът на БСП е готов да се извини, ако прокуратурата установи, че сигналът е неверен.

Лидерът на БСП заяви, че няма да влиза в диалог с Цветанов, докато не се произнесе прокуратурата. "Има неща в този сигнал, които са проверими, нека прокуратурата да го направи. Ако има неща, които не са точни, ще се извиня, разбира се", допълни Станишев.

Той подчерта, че просто е изпълнил своя дълг, тъй като такъв важен и тревожен сигнал нямало как да остане неоповестен.

Неколкократно отречената информация от страна на Цветанов доведе до въпроса дали „следите” към подобни действия не са били прикрити. Бившият вътрешен министър обаче отвърна с реторично питане: „Вие да не мислите, че МВР е плод и зеленчук и разграден двор”.

Той обясни, че използването на СРС става с много ясен нормативен регламент.

Цветанов подчерта, че шефът на специалните служби СДОТО е лично назначение на предшественика му от БСП Михаил Миков . „Аз как ще си позволя да наруша закона и да се надявам това да остане скрито? Освен това за първи път в 41-вото НС се въведе парламентарен контрол на тази служба”, каза още Цветанов.
 
Той добави, че категорично потвърждава вчерашното си твърдение, че това е лъжа, и помоли лидера на Българските социалисти и на европейските социалисти да не дискредитира повече институциите по този начин, задоволявайки политическите си пристрастия в предстоящата кампания за партията му.

Според него не може политици, които се стремят да управляват страната, да използват анонимни сигнали. „Знаете ли колко анонимни сигнали получавам за вас“, отсече бившият вътрешен министър.

В разгорещения спор Цветанов и Станишев започнаха да се замерят с позабравени обвинения. Лидерът на БСП припомни на Цветанов как обявил за убийци лекари от Горна Оряховица заради медицинска грешка, а бившият вътрешен министър размаха пред лицето на опонента си скандала „Хохегер”, при който по думите на бившия МВР шеф „голям процент от тези 3 млн. лева прибра вашата приятелка и спътница в живота”.

В крайна сметка Сергей Станишев се ядоса, че непредвиденият гост е изчерпал част от времето му за разговор за изборите.

„В други случаи, когато гостите на телевизионното студио атакуват БСП, представители на партията да имат също правото като г-н Цветанов да влизат в студиото и да отговарят или да се намесват в чуждите интервюта“, заяви лидерът на БСП.

Той бе категоричен, че ако трябва, дори ще сложат дежурен от ръководството на БСП, който да има готовност да се включва в телевизионните интервюта, ако водещите му дадат същите възможности като тези на заместник-председателя на ГЕРБ. 

В крайна сметка Цветанов и Станишев се разделиха с ръкостискане и се разбраха, че след прокурорската проверка по скандала с подслушването публично ще се извини този, който се е оказал в грешка. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


962
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
665
13
 
23
 
! Отговори
азе преди 11 години
Аз не виждам тука проблем??? Мерзавци като Гей, Доган и разни "Руменовци" да не се подслушват??? Малко им е! Бой трябва тука!
664
8
 
18
 
! Отговори
Един Проз преди 11 години
СерГЕЙ и waterГЕЙ се хванали за ръчичка и право в проКУРатурата!!!
663
24
 
10
 
! Отговори
Син избирател преди 11 години
БСП единствено имат ресурс да се справят с фашизоидно-диктаторската милиционерска пасмина на ГЕРБ, но не го правят. Защо ли? Дали не са оплетени?!Е, затова няма да гласувам за БСП. Не може да са толкова безпомощни. Или наизсина не могат да се справят. А тук става въпрос за България, не за дребни партийни интереси.
662
20
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишката глътна граматиката като се появи Цветанов :D Да си водиш монолог е къде къде по-лесно :D
661
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сив ван ме преследва в живота и постоянно след мене върви :)Срахотна излагация! Оставка моментално на кухия съсел!
660
16
 
19
 
! Отговори
Накацали като гарги преди 11 години
До всяка телевизия гербер кацнал.Чака, че при нужда да се контролира телевизията.
659
6
 
14
 
! Отговори
Всички гербаджии нек преди 11 години
"От малък още лъжеше за тримаи глупостта му беше несравнима,от мързел не научи занаят,та затова - избран бе депутат."Змей Горянин
658
23
 
28
 
! Отговори
Петьо преди 11 години
На шега или на майтап Станишев се *** буквално, не очакваше, че има истински мъж като Цветанов, който не се притеснява да говори очи в очи, докато станишката е ***, той иска да се крие и да плюе.
657
12
 
19
 
! Отговори
Чурулик Пенчо преди 11 години
Единият от снимката от няколко месеца не е добре не само с нервите, но и с акъла си. Познайте кой е ?Завчера дори са го подхлъзнали от канцеларията на Първанов като са му пуснали в пощата "секретния анонимен сигнал". И той завалията, като кьоркефал е клъвнал и сега е като *** в кълчища. Отпред - Цветанов, отзад - Първанов, отдолу - дупка , отгоре - кофа с ***. Интересно какво ще си избере ? :)
656
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Собственикът на скандалния "Крайслер" пред БЛИЦ: Спирал съм и на "Позитано"!Паднах от смях, като чух за сивия ван, занимавам се с индустриално разрушаване, а не с подслушване
655
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи Цветанов отрича, че престъпници, като Спинишев трябва да се подслушват и следят? Или казва, че това може да стане, но само законно?
654
6
 
12
 
! Отговори
кк преди 11 години
Бях ръководител на дирекция в едно предприятие. Наследих двама н-к отдела в продължителен конфликт, който тормозише цялата дирекция. Упражних си един мой стар принцип - изгоних и двамата. Нещата тръгнаха блестящо. Ако на предстоящите избори изгоним тези дмамката и техните еднояйчни партии, има шансове нещата в изстрадалата ни Родина да натръгнат в позитивна посока. Не забравяйте - 12.05.2013 г, гласувайте правилно!
653
1
 
6
 
! Отговори
до 766 преди 11 години
и много обичам да ходя на екскурзии в близкия и далечния изток,ей как пропуснах и децата ми учиха в България,защото са способни
652
19
 
14
 
! Отговори
значи преди 11 години
тиквата е гаден но цвъки е още по-гаден личи си детето възпитано от милиционерски шофьдр-нагло,просто и нахално,ако някоя телевизия пак допусне неговото явяване в ефир по този начин да бъде наказана от сем
651
2
 
5
 
! Отговори
до 758 преди 11 години
а на бас ,че живееш в жилище придобито от времето на комунистите,и караш москвич та да се азличаваш от комунистите които според някои карат само западни коли,а пък те другите некомунистите карат магарешки каручки,....
650
10
 
10
 
! Отговори
до 763 преди 11 години
Нека да ти кажа,че Станишев боравят с милиционерски похвати-дс,а не полицейски.
649
13
 
21
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
Всеки комуто просташкото поведение на Цветанов се понрави е причина и обяснение на това защо в България нещата "не вървят". За тези на които им плащат е ясно - това им е работата да са ***. Тези, които драпат в мизерия всеки божи ден, но още се надяват Бойко или Цвък да ги оправят - си го заслужават. А всички, останали, знаещи и можещи, такъв ли като Цвък ще ни чете морал и ще раздава оценки кой прав кой крив?
648
11
 
16
 
! Отговори
малка поправка преди 11 години
До СЪЛЗА И СМЯХПостановката беше друга, ама се изигра тъпия съсел в "Осирането на опърничавия" в две действия! 1. Осиране сам пред водещите! 2. Бой по канчето от Цецо и пълно отсиране!
647
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E какво толкова крият ? От какво се страхуват толкова, че ги подслушват ???
646
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не смятам ,че има толкова наивни хора в България който смятат ,че някой ще издаде заповед за послушване и ще се подпише. И е ясно няма как да се докаже . Всичко се прави негласно колкото и да ни обясняват ,че за всичко трябват писмени заповеди. До колкото си спомням Буда не издаде такава заповед на шефа на митниците Ваньо Танов а му нареди "Хайде прибирай ги от там".

Спонсорирани публикации