500 000 евро откуп за свободата на Лара

Засега обаче няма официална информация дали са платени пари
Обновена: 22 апр 2013 14:45 | 22 апр 2013 09:32,
123
500 000 евро откуп за свободата на Лара
Малката Лара вече си е вкъщи. Снимка: архив, БТА.

Откуп от 500 000 евро е бил платен за отвлечената Лара преди няколко дни, предаде БНР, позовавайки се на свои източници. Не е ясно дали парите са били предадени контролирано.

10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо беше освободена вчера около 22 часа. Момиченцето е живо и здраво. Няма физически наранявания, с него обаче работи психолог.

Похитителите, които са я държали в плен близо месец и половина, са я оставили в района на 6-о РПУ в столицата, след което изчезнали със сив VW Golf. Колата се издирва от полицията.

Засега нито МВР, нито семейството съобщават за това да е платен откуп за освобождаването на детето.

Още по темата
Прокуратурата и адвокатът на Баневи отказаха коментар. Заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев също отказа коментар. Пред БНР той заяви:

„Благодаря се, че детето е живо и здраво. Работата по случая продължава и ще продължи, докато не бъдат открити тези, които причиниха всичко това, и сме сигурни, че повече няма да се случи. Сигурен съм, че главният секретар ще коментира по-късно през деня. Колегите от ГДБОП работиха безотказно и неуморно през последните месеци“.

Eвелин Банев-Брендо е в Италия като подсъдим по мегаделото "Кокаиновите крале". Разследващи свързаха похищението на Лара именно с участието на Брендо в процеса за трафик на стотици тонове хероин от Южна Америка за Европа.

Според тях възможно е отвличането да е знак към Банев и намерението му да проговори пред съда в Милано. Засега обаче той категорично отказва да сътрудничи на италианските власти. Банев беше разпитан дни след отвличането на Лара от български прокурор, който го посети в килията му в Милано. Информация за разпита не беше съобщена.

10-годишната Лара - дъщеря на Евелин Банев-Брендо, беше отвлечена пред дома й в столичния квартал Бояна рано сутринта на 5 март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
цялат държава се занимава със семейството на някакъв, който продава наркотици на българските деца...ЩО ЗА БЕЗУМИЕ Е ТОВА?
50
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЕДНАГА С ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ШЕФА НА ГДБОП ФЛОРОВ И СКАНДАЛА С ПОДСЛУШВАНЕТО ,ЗАРАДИ КОЙТО ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ Е ПРИТИСНАТ ДО СТЕНАТА И ПУСНАХА ДЕТЕТО НА БРЕНДО ,ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО БЕШЕ ,ЧЕ ДЕТЕТО БЕШЕ ЗАЛОЖНИК ДА НЕ ПРОПЕЕ БРЕНДО ЗА ТРАФИКА НА АНФЕТАМИНИ И ГЛАВНАТА РОЛЯ В ТОЗИ МРЪСЕН БИЗНЕС НА БУДА,МАЙ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ КАКВОТО КАЗА ,ПЪРВО ЗА ПОДСЛУШВАНЕТО И СЛЕД ТОВА ЗА БРЕНДО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАПЪЛНО ПРАВ ,ЯСНО Е ВЕЧЕ ,ЧЕ КУКЛОВОДИТЕ НЯМАТ НУЖДА ОТ ББ И ЦЦ И ГИ ОТСТРАНЯВАТ С ТЕЗИ КОМПРОМАТИ , ГЕРБ Е ИСТОРИЯ
49
7
 
41
 
! Отговори
Уркото преди 11 години
Истината е друга, откакто я отвлякоха тази, Тиквуня не се е показвал по телевизията. Отделно и малките деца разбраха вече (да се пазят от него) че Тиквуня е нарисуван педофил. Но явно вече 14-годишните тип Сесил Каратанчева му идват големички на дъртия банкянски *** и перверзник, та е минал на по-малки.
48
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен12, Za kakvo INTIMNO VREME NA SEMEISTVOTO govorish? Te triabva da se blagodariat che nai-loshoto ne se sluchi, kakto beshe pri tiahnite jertvi. Znam che deteto ne vinovno, no dano sled toia sluchai si alchnite im i prosti glavi si vzemat pouka.
47
2
 
45
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Много скалъпено всичко... не вярвам да е имало нещо истинско... а на всички които се радват за детето... Ами тя и Цветка Борисловава е била малко момиченце някога... а сега е част от олигархията, която ви пие кръвта.... Мутрите по които плюете вече отиват ктъм старци... техните наследници и те са били малки дечица... но сега ще ви убият като кучета само ако им се пречкатае по пътя ....
46
7
 
40
 
! Отговори
гaрaнтирaно от Герб преди 11 години
Нaшaтa цел е дa нaмaлим тежесттa нaд бизнесa и дa увеличим доходите .....нa някои хорa))). Вaжното е че вече хорaтa могaт дa спят спокойно. Нямa отвличaния и крaжби....Флоров вече не е нa рaботa. Глaсувaйте зa Гроб......гaрaнтирaн Гроб зa всеки грaждaнин!
45
1
 
56
 
! Отговори
void преди 11 години
Току що нарко-мафията изпра едни 500 000 евро. Сега някой ще спечели половин милион в някое казино. И един мармот завива шоколад...
44
8
 
43
 
! Отговори
гaрaнтирaно от Герб преди 11 години
Ние се борим срещу оргaнизирaнaтa престъпност всеки ден. Ето вече нямa и отвличaния зaщото бaндите сa в зaтворa. Глaсувaйте от ово зa нaс зa еднa сигурнa и просперирaщa Бългaрия. Aбе някой дa продaвa евтино aпaртaмент....Вaш:Цв.Цветaнов
43
16
 
43
 
! Отговори
До 46 преди 11 години
Какво като е дете? Тоя *** колко деца е пожертвал за да изкара тея пари? Тези наркотици данеби да са краставици, че го защитавате? Трябваше да му я върнат нарязана на малки парченца за да види какво причинява на другите деца с продажбата на тези наркотици.
42
1
 
66
 
! Отговори
Оф... преди 11 години
Мъка ми е за тази държава....Четейки коментарите се чудя аз ли съм ***,или злобата и простотията на този народ ще е вечна ! Горко ни!Едни хора си прехвърлят милиони от джоб в джоб,други ровят в кофите,трети ровят в душите ни,а повечето са заровили глава в пясъка на собствената си глупост и безропотно чакат неибежната си гибел..."Дайте на хората хляб и зрелища,и ще бъде покорен"-беше казал един умен човек ...За нас има само зрелища....
41
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От таз история разбрах, че медиите ни са наистина манипулирани. Не спряха да тръбят за някакъв си откуп през тези 2 месеца. На всички беше ясно, че не става дума за откуп, но медиите продължаваха да го натрапват като идея. Особено една ТВ с турски афинитет. Е ето сега има и откуп. И на всички ни е ясно, че е измислен за да прикрие истинската причина за отвличането.
40
4
 
62
 
! Отговори
gostenkata s kosata преди 11 години
Обаче,забелязвате ли какво е нивото на нашата полиция!Разиграват си ги както искат.Оставили са детето пред 6-то,само дето не са пили по кафе с дежурните.Преди години освободиха друг един отвлечен(Ангел Бончев) пък взеха жена му докато полицаите се опитват да заловят престъпниците!Благодарим ви господа вътрешни министри,секретари на мвр и редови полицаи!Добре че сте вие за да спим спокойно!
39
2
 
47
 
! Отговори
Акълмайстор преди 11 години
Преди:Рапорт даден!Рапорт приет!Сега:Откуп даден!Откуп приет!
38
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛНИ И ГНУСНИ ПОЛИТИЦИ - МАФИОТИ СИ ИМАМЕ, КОИТО И ДА СА. УПОТРЕБИХА ЕДНО ДЕТЕ, ЗА ДА ПОЛУЧАТ СВОЕТО.
37
4
 
49
 
! Отговори
До някои пишещи преди 11 години
Стига сте драскали глупости, поне в този случай. Става дума за дете. Дори физически да не е наранено, психологическата травма ще остави отпечатък за цял живот. Недейте, половината от коментарите добиват перверзен характер. Помислете малко, преди да направите поредната си епистоларна полюция.
36
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"а трафик на стотици тонове хероин от Южна Америка за Европа. "*** ... Кой вкарва хероин ор Южна Америка бе?!?!?!
35
2
 
36
 
! Отговори
гуро преди 11 години
до 37 То това си е неговия дял Ти питай кой иска да му ги вземе
34
3
 
51
 
! Отговори
щавен преди 11 години
никой не е плащал нищо, мина делото, брендо мълча, връщат щерката. родната полиция - в играта по един или друг начин. всичкото това театро на фона на рефрен на веско потния. в интерес на истината, би било нечестно да обвиним само наште (те са мулета - нисък клас нарко мафиоти), тук играе паневроейска мафия.
33
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За съжаление обаче го има момента на известност. Понеже това момиче е дъщеря на известния нарко бос и беше приоритет намирането и. Има едно дете Савестин, което години наред е търсено от баща си, но без успех. Преди около година имаше сигнал от Лион и това е... нищо повече не се изписа за това от тогава. Предполагам защото бащата на Съвестин не е нарко бос.
32
2
 
49
 
! Отговори
yann@mail.bg преди 11 години
До Анонимен 34: Пак комунизма ви е виновен...Ти изобщо живял ли си по времето на социализма в България? Или не си бил роден още..Мафията в БГ са бившите от ДС, 6-то управление, УБО и т.н., а тези хора бяха уволнение без кавото и да е обяснение от Желю Желев... и те създадоха мафията... по-силна и знаеща от всяка друга ..