Десетки загинали при пожар в руска психиатрична болница

Само трима от общо 41 души са били евакуирани
Обновена: 26 апр 2013 14:29 | 26 апр 2013 09:12, Елка Василева
46
Десетки загинали при пожар в руска психиатрична болница
Само 3 от общо 41 души в болницата са били евакуирани. Снимка: Reuters

При пожар в психиатрична болница в Подмосковието, избухнал тази нощ, са загинали по предварителни данни 38 души – пациенти и персонал на болницата, които не успели да се измъкнат от обхванатата от огъня сграда, съобщи РИА Новости.

В болницата е имало общо 41 души, но само трима са били евакуирани, съобщи Министерството на извънредните ситуации. По данни на ведомството до момента са извадени телата на 13 загинали. Пожарникарите продължават разчистването на развалините.

Големият брой жертви е резултат от това, че на прозорците на болницата е имало решетки, а под действието на лекарства болните са спали дълбоко.

Според полицията пожарът вероятно е възникнал в резултат на късо съединение, но точната причина предстои да бъде установена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
до 42 от славянин преди 10 години
Анонимко, съвсем правилно казваш, че цивилизоваността се определя по отношението към по-слабите и различните и точно затова се осведоми по-точно какво е отношението на твоите любими ''демократи'' към останалата част от света и най-вече към т. нар. трети свят и като се осведомиш тогава ме учи на ''цивилизованост''! А освен това не знам на базата на какви данни претендираш, че в ''демократичните'' страни психиатричните заведения са по-хуманни от тези в Русия!?
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
41 славянче никой не се радва на човешките трагдии , но ти видя ли в репортажа по телевизията , какъв е пътя до психиатричното заведение , черен , видя ли оградата на това така наречено заведение , видя ли бараките в стил ГУЛАГ , това ли е твоята прехвалена Русия това ли е символът ти на православие и панславизъм , наистина те съжалявам , толкова са ти объркани понятията . Циливизоваността на едно общество се познава преди всичко по отноението му към по слабите и към различните.
22
5
 
3
 
! Отговори
славянин преди 10 години
Най-голямата радост за е когато в Русия умират хора - нека всеки си прави сметката що за ''човеци'' са те! А относно днес управляващият Русия, той е по-свестен от всички руски управници от 1917-та година до днес и точно затова гореспоменатите не могат да спят спокойно и им се иска та чак им се плаче да я управлява някой като масона Горби или пиянката Елцин че да и видят края, ама няма да имат това щастие!
21
4
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Ей тия седерунгелски кратуни пак си витаят в техните американски пропаганди хехехе ми те границите на Русия са си отворени и в резултат на това 10 милиона незаконни емигранти бачкат там,половина Грузия се изсели в Русия да работят !Бедната ти е фантазията за икономическия ръст ,за индустрията и компаниите които се развиват там!Докато целия запад се тресе от безработица и мизерия и бунтове ,Русия си върви с пълна пара!Влезте в реалността малко нелепи сте!
20
5
 
2
 
! Отговори
emigrant преди 10 години
Има човек , има проблем ! Ако отворят руската граница , ще останат само Путин и Медведев ! Както България опустя !
19
3
 
2
 
! Отговори
Xaxxo преди 10 години
до 16 - Лелче, токова си изтерясала, че и да не си влизала в психиатрия, скоро ще си там
18
3
 
2
 
! Отговори
Xaxxo преди 10 години
Ухахха, 22, щото в УСА хич не съм виждал спящи под мостовете клошари и въргалящи се наркомани
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В САЩ пускат лудите на свобода, защото не искат да плащат за болници и лечение.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
:( това го сънувах, даже се чудих кога ще изкарат в медиите новина
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог да ги прости хорицата!
14
5
 
4
 
! Отговори
Действията на сатана преди 10 години
Ето така ще бъде по цял свят-уж нещастни случаи, а всъщност добре организирани унищожения на хора. Защото сатанизма не се интересува да запази човешкия живот, а да го унищожи.Виждаме го навсякъде и в Америка, и в Европа, и в Азия, и се набеждават нищо неподозиращи хора или се вербуват хора чрез лъжи и измами.Сатанизма вече залива света.
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ходил си в Сантк Петербург к*ра ми янко ,ти само летището да видиш там ,няма да искаш да се върнеш в България.Руснаците срещу нас да тича и след милион години пак няма да ги стигнем и по заплати и по стандарт на живот!Да се сравня държава от първия свят с така от 3тия като България е най -малкото несериозно!
12
4
 
5
 
! Отговори
До № 13 преди 10 години
Не пожелавам на никого, особено на по-чувствителните хора, да надзърнат в психиатрия. Посещавал съм с учебна цел психиатрия в Санкт Петербург. Беше отдавна, болницата беше някъде на север, близо до Озерки. Всичко изглеждаше напълно нормално, хората бяха чисти и видимо добри гледани, добре хранени. Хайде да оставим изтърканата тема за "сталинските психушки"! Някой да търси билет за "Полет над кукувиче гнездо"? Или да намери книгата? А в нашите болници положението е жалко! Или не съм прав? А?
11
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП ПОБЕДА
10
3
 
5
 
! Отговори
смех преди 10 години
Ето ви един квалифициран и възпитан англ.лекар - Д-р Харолд Шипман, а не като лошите руски лекари.
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е велика държава със стабилна икономика и се грижи за болните си в пъти по-добре от България. В Русия болните са нахранени, облечени, лекарствата им са безплатни и в стаите е топло. У нас: болничния престой се заплаща, лекарствата се плащат, носиш си от вкъщи дрехи и чаршафи, близките всеки ден трябва да ти носят храна и зимата е студено в болниците ни
8
7
 
6
 
! Отговори
Xaxxo преди 10 години
13 теб кога те пуснаха от там? В американска психиатрия по-добре ли е?
7
12
 
9
 
! Отговори
Карамбо преди 10 години
ми като сте пичове ходете и работете в Москова за 1200 евро :)))да ви видиме :ДРусия не стъпвам дори на екскурзия!
6
2
 
9
 
! Отговори
що преди 10 години
Прозорците на тези болници най вероятно са с решетки и са като капан за бедствия. Може би трябва някакви противопожарни изходи.
5
8
 
7
 
! Отговори
Xaxxo преди 10 години
Да добавям ли, и че се пенсионират на 50-55 години в Русия? Че безработица практически - няма?

Спонсорирани публикации