Какви са възможните коалиции след вота

Константинов: ГЕРБ води на БСП с 20 депутати
Обновена: 30 апр 2013 14:45 | 30 апр 2013 11:17,
381
Какви са възможните коалиции след вота
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ води на БСП с не по-малко от 20 депутати и не повече от 25. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов пред „Фокус“ по повод електоралните нагласи малко преди изборите на 12 май.  

„Ако мога най-грубо да кажа, в този момент ГЕРБ има 100 депутати, а БСП – 75-80. ДПС имат около 30, „Атака” на Волен Сидеров се е стабилизирала на около 20-22, г-жа Кунева засега прескача бариерата и ще има 12-14 депутати”, посочи проф. Константинов.

СДС, ДСБ и РЗС са малки симпатични партии, но в момента не влизат в следващото Народно събрание, посочи той.

„Дай Боже, електоралните нагласи да се променят. Тези партии имат добри експерти, чиито становища би било полезно да чуваме, ако влязат в законодателната власт, но трябва да положат много усилия. Единствено виждам, че г-н Костов е много активен в интернет пространството със свои поставени презентации. Възможно е това да му помогне”, заяви проф. Михаил Константинов.

Според него единствената възможна двупартийна коалиция е ГЕРБ плюс ДПС.

„Тук обаче има много тежки личностни конфликти, противоположности и тази коалиция изглежда трудна", коментира той.

Другата възможна коалиция е тройната коалиция – БСП, ДПС и Кунева в ролята на НДСВ.

"Има и вариант правителство на малцинството – нещо, което видяхме преди четири години. ГЕРБ прави правителство, няма собствено парламентарно мнозинство, но някой от другите партии го подкрепя. Примерно би могла „Атака” да го подкрепи”, посочи проф. Константинов.

Според него такива правителства на малцинството са много ефективни, защото малката партия, която не участва в управлението, задава своята програма.

„Тя може във всеки момент да свали правителството, като оттегли подкрепата си. Това правителство доста добре трябва да се съобразява с малкия си партньор”, заяви проф. Михаил Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
2
 
! Отговори
до 67 преди 11 години
67 -мидали ще се ограбват коли по магистралите или бабичките по селата е все еднои всички са едни и същи -> пука им само за тяхната кожичкаАЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ!!!ДА СЕ ИЗБИРАТ САМИ!!!
50
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 57Е къде ги видиш пък ти тия магистрали? За 4г има няма 50км са завършени. Най-малко от всички други преди тях.
49
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Програмата на българоубийците от герб е да оставят още много млади българи със више образование без работа и по този начин ги карат да заминат в чужбина.Ето това е програмата на бойко медотиев борисов по известен като бойко тиквения памперс
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 22 ПРАВ СИ кой с какво се помни! НИКОЙ НЕ СИ СПОМНЯ подарените заводи на другарите,Никой не си спомня виденовата зима,никой не си спомня бананите за ЧНГ,никой даже и дума не казва за ЧЕРНОБИЛ,никой не СИ СПОМНЯ КЕБАПЧЕТАТА,КАПАЧКИТЕ ЗА БУРКАНИ,раздавани на изборите!Никой не си спомня БЕЛЕНЕ,ЛАГЕРИТЕ ,АЕЦ и милярдите окрадени ,никой не продумва за кредитните милионери на Дс изнесли парите и фалирали банките и спестяванията на БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ,СЕГА САМО ПРИПЛАКВАТ-НАРОДА Е БЕДЕН но КОГА и ЗАЩО?
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
големи лъжи ей знаех си че ще вкарат муневица
46
12
 
8
 
! Отговори
ХОРА МИСЛЕТЕ!! преди 11 години
Имаме полза само от еднопартиино силно правителство ,което ще разчупи статуквото.И нищо страшно няма да се доверим на ГЕРБ .Те показаха ,че волята на народа се зачита!
45
4
 
7
 
! Отговори
Карамфил преди 11 години
До 3. По добре е комунистическото робство от мутренското - мафиотско. *** такъв ! Рая с рая.
44
11
 
11
 
! Отговори
Нико преди 11 години
до 56, аз ще гласувам за ГЕРБ! За кой друг ми кажи, при този избор който имаме. Забравихте как в грая на мандата на БСП положението стигнало до там, че вече се ограбваха коли по магистралите. И искам да кажа още само, че с ГЕРБ положението не стана по-хубаво, напълно съм съгласен, обаче съм сигурен че ако бяха БСП с ДПС, те тогава щяхме да видим ние "кон боб яде ли" И не не съм платен драскач на някоя партия, просто здравомислещ човек!
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пак някой прави сметки без кръчмара кръчмарят (народонаселението) е доста своенравен и накрая сметките може да излезнат доста кривиза всички е ясно, че коалицията ще да е: БСП+ДПС+КуневаНе се напъвайте повече а сметнете 75~80+30+12= около 120 парчетаи тогава почва една коляма драматична комедиямного яко
42
12
 
5
 
! Отговори
МАРИЯ преди 11 години
ЕДИН ПО-ДОЛУ ПИШЕ, ЧЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА ПЛОЩАДА, И КАТО ИЗЛЕЗЕ КАКВО, ЩЕ ПРАВЕЛ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА! КАКВИ СТЕ ВИЕ БЕ, СЪБЕРЕТЕ СИ АКЪЛА И СЕ ХВАЩАЙТЕ НА РАБОТА ЗАЩОТО АКО НЕ Е ГЕРБ НА ВЛАСТ ЩЕ СТОИТЕ ГЛАДНИ, ДОКАТО ВИ ДОЙДЕ НАИСТИНА МАЛКО МОЗЪК!
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Триковете на Мутрата Борисов да се изкара жертва нямат край и вече не могат да заблудят никого.То не бяха постановки срещу Доган,че е планирал убийството му,то не бяха инсценировки със зравословното му състояние,то не бяха театрални постановки по празниците,където се жалваше по медиите колко самотен бил и търсеше съжаление от хората,от което остана само жалкото"Съжалете ***",но последната постановка със записите от неговата къща изби рибата,както казват тинейджърите.Липсата на реална самооценка на Борисов за себе си и поразиите които сътвори през четри годишното си управление на странат
40
5
 
5
 
! Отговори
Аз съм преди 11 години
Като гледам в Първомай "няма" кой да посрещне ББ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Червената *** ще оспорва изборите!!!!!!!!!.
39
2
 
3
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 11 години
Мишо, не се кодоши с народа! Коалиция между БСП, ДПС и Куневица е вече договорена. Но до 12 Май все пак има още доста вода да изтече по Искъро и от МВР)!!!!!!
38
1
 
6
 
! Отговори
Котака преди 11 години
Мишо , мишока пак излизаш на светло , а това е глупаво - съвсем ще си помрачиш мътното бъдеще!!!Плъховете, професоре се крият при буря - ти накъде си тръгнал - врачка ли ще ставаш !!!ГЕРБ така ще се издъни........"изненадващо" ......вероятно за мишоци като теб!!!
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единственото което направиха управлението на българоубийците от герб е само магистрали.Е съжалявам аз асфалт не ям.По времето на управлението на герб много млади хора със више образование останаха без работа и със това ги принудиха да заминат в чужбино.Не се погрижиха за пенсиите на възрастните хора и за майките които не могат да имат деца.Станахме много по зле от преди и то най вече благодарение на бойко медотиев борисов по известен като бойко тиквения памперс и неговите герберски гъзоблизци
36
5
 
5
 
! Отговори
ДА!!! преди 11 години
САМО ЧЕ БСП ЩЕ ИМА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО МУ СЕ ИСКА НА ТОЗИ ДЪРТАК КОНСТАНТИНОВ /НАЛИ ГО МАХНАХА ДОКОГА ЩЕ СТОИ ТАМ И ЩЕ ДАВА АКЪЛ СЛЕД КАТО ИМА МНОГО МЛАДИ И МНОГО ПО УМНИ/ ДО СЕГА НЕ ЧУХ НЯКОЙ ДА КАЖЕ ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ ОТ КЪДЕ ГИ ВАДИТЕ ТЕЗИ ЦИФРИ ПРОЦЕНТИ И Т.Н.
35
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 48Хората хич не се интересуват от подслушванията драги.
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименКакъв комунизъм бълнувате, като той умря преди 24 години у нас. Остатъците от него са се събрали в утайката герб! Така че ако ще плашиш хората, имай в предвид това, че сега герб е авторитарна партия като в Северна Корея. само като си спомня миналата година за рождения ден на Вожда какви циркове правехте, че и на Ким Ир Чен щеше да му е неудобно!
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че те герб са по-големи активин борци от БСП?Борисов - не си е хвърлил партийната гнижка, роднина е на Иван Славков, охарнител на ЖивковЦветано - шофьор на Григор Шоповцачева - партиен секретар - Лиляна павлова -внучак на митко ГригоровАню аНеглов - черевн генералниколай Младенов - племенник на петър Младенов....
32
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проф. Константинов е човекът с най-високо IQ в България и затова простите комунисти не могат да го разберат. Абсолютно неутрален коментар, за разлика от комунистическите социолози, които в прав текст плюят ГЕРБ. Нещата след изборите изглеждат точно така, както ги представя.

Спонсорирани публикации