Захапаното от питбул дете остава без ухо

Лекарите не дават шанс организмът му напълно да го приеме отново
Обновена: 12 дек 2013 14:02 | 12 дек 2013 09:04, Александър Попов
86
Захапаното от питбул дете остава без ухо
Снимка: Reuters

Детето, което бе нахапано от питбул в Луковит, може да остане без ухо. То бе оперирано в столичната болница "Царица Йоана". 

"След операцията, която му е направена, лекарите не дават шансове организмът му да приеме напълно ухото. То бе намерено след 18 часа на пътя от комшийка. Както каза доцентът, единствено Господ може да реши какво ще стане. Общото му състояние е добро", каза пред bTV бащата на пострадалото дете Филип Вълчанов.

Детето бе нахапано от питбул в центъра на Луковит, докато играело със сина собственика на кучето. По информация на бащата двамата не са провокирали с нищо животното, което добре познавали. "Нямам обяснение защо ги е нападнало. Цяло лято децата си играеха на същото място, кучето никога не е било агресивно. Те са си вървели спокойно по тротоара, когато то е прескочило оградата. Децата познават питбула, но той нападнал и нахапал детето ми по ръката, хълбока и бедрото. После го завлачил до средата на улицата и разкъсал ухото му", разказва за ужасния инцидент бащата.

Собственикът на питбула Атанас Александров и Вълчанов са приятели от дълги години, като Атанас е поел отговорност за случая, както и ангажимента да осигури финансово лечението на пострадалото дете. Срещу него е образувано и досъдебно производство. Не е ясна каква ще бъде съдбата на кучето, тъй като не могат да бъдат предприети никакви административни мерки. От кметството в Луковит могат да наложат единствено глоба на собственика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: питбулпострадало дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 78 първо гърмя пумияра ти, после теб! ----------------------------------------------------------------Гледай да уцелиш "пОмияра" ,щото той със сигурност ще те уцели!Ако ли успееш все пак ,следващото което ще разбереш е ,че си студен!
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Иван-Драган А бе, Петкане, ти от позицията на последна инстанция ли се изказваш? Ако разбираш от кучета, колкото от пистолероси - закъсал си я! Глог 17 няма, има ГлоК, глога е друго нещо, което трябва да пиеш по често. И между другото разхождането с пищак не е незаконно.
73
3
 
2
 
! Отговори
Иван-Драган преди 10 години
Аз може да съм много миличък и добричък и дълго време може нищо да не стане. В един момент обаче може да ми изгърмят бушоните и да взема да стрелям. И така редно ли е аз да се разхождам със заредено оръжие и да ви държа под напрежение? - Не, не е редно, както и не е редно такива кучета да се разхождат без намордник и каишка и без да са добре обучени. Кучето е заплаха за околните и трябва да е под контрол непрестанно.
72
4
 
2
 
! Отговори
Иван-Драган преди 10 години
Така, хората които твърдят че питбулите били добрички, милички и гальовни като овчици? - питбулите са порода създадена само с една цел - ДА УБИВАТ. Самото име на питбула го подсказва - това е *** на булдог създаден и кръстосван за да се бие в кучешките ями до смърт. Сега за да ме разберете правилно каква опасност представляват тия кучета ще ви го оприлича много показателно - това е все едно аз да тръгна със зареден глог 17 по улицита където сте вие.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 78Отглеждам от години кучета, до сега такива палячовци като теб не са гърмяли по мен. Ти колко такива като мен си отстрелял бе мухъл? Доста дълго работя и с оръжия, така че съм винаги подготвен да отговоря подобаващо на агресивни тъпоъгълници.
70
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно така 54 и 58! Това е инцидент. Кучето е опитало да защити детето на стопанина и няма вина, че си върши работата. А пък като гледам колко много *** искат да убиват кучето и стопанина ме избива на смях. Мизерюги с дребни злобни душици и клавиатурни рамбовци! Защо не мога да видя такива "трепачи" като си разхождам моите кучета, от така мразените от смотаняците агресивни породи, с които децата ми израснаха.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СРИОКОЗА ти каква порода си?! Извънземно?!
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До hunterИ как моят за 10 години никой не ухапа,разбирачо на породата?!?
67
2
 
10
 
! Отговори
hunter преди 10 години
Да отглеждаш куче убиец и да се надяваш да е любвеобилно винаги е все едно да дадеш на малки деца заредено оръжие и да се надяваш да не се гръмнат. Кучето е животно, то няма морални категории добро и зло. А за капак е въоръжено със зъби като бръсначи и челюсти-клещи. Да има задължителна застраховка като автокаско за тези кучета и да видим колко любители ще си ги позволят.
66
3
 
6
 
! Отговори
........... преди 10 години
Имам си едно малко кутре вкъщи, което ме избутва от възглавницата вечер, което са го ритали безпричинно, на което като му събирам ла.ната обикновенно настъпвам чужди, а също така гледам и малките дечица като се изхождат мамите се правят на разсеяни и НИКОГА не бих позволила да ухапе или да търчи безпризорен, защото го обичам и ме интересува неговото благосъстояние. Както го гледам него,така ще си гледам и децата някой ден. И защо примерно и мен ме мразят, щото водя куче евала!
65
1
 
4
 
! Отговори
............ преди 10 години
До РРЕми ще ти кажа, че са там заради онези смотани хорица, които ги хвърлят или зарадите тези още по-смотани, които си пускат кучетата да плодят бездомните и съм убедена на 100% че тези не са онези природозащитници, които плючт всички, ами прости и необразовани хорица и много от тях от селата, където живота на кучетата не е от особено значение. Тези които обичат животните, не биха ги изхвърляли и от там няма кой да хапе :)
64
2
 
7
 
! Отговори
РР преди 10 години
До ........ НЕ МЕ РАЗБИРАЙ ПОГРЕШНО ПРАВ СИ А КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА ОНЕЗИ КУ4ЕТА БЕЗСТОПАНСТВЕНИТЕ КОЙТО ПЛАШАТ ХОРАТА И СЕЯТ ЗАРАЗИ КАТО ТОЛКОВА ГИ ЗАЩИТАВАТ ДА СИ ГИ ВЗЕМАТ В ТЯХ
63
1
 
5
 
! Отговори
............ преди 10 години
Има разлика м/у природазащитници и ***. Имам куче и съм природазащитник, но не мисля че такива инциденти трябва да се толерират. Виновен на 90% е собственика, но и кучето. Не злобейте, към другите, които нямат вина, жалко е!
62
4
 
5
 
! Отговори
РР преди 10 години
АРЕ ВЕ КЪДЕ СТЕ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ *** СЕГА НИЩО НЕ ПИШЕТЕ ТАЗИ МЪСТЙКА АКО МИ ПАДНЕ В РЪЦЕТЕ БАРАБАР С СОБСТВЕНИКА БОЙ ДО УМИРАНЕ
61
9
 
7
 
! Отговори
СРИОКОЗ преди 10 години
С кучкари, коткари, чалгари и други от сорта изобщо гледам да нямам нищо общо. Това не са хора, а мърляви скотове някакви и свирепи при това. Хигиена нулева, но супер взискателни. Обичат кръв.
60
0
 
10
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
@Outlaw и останалите , които разсъждават така , това че стопанина е *** и го озлобява (евентуално) няма да промени факта , че детето ще остане за цял живот без ухо , затова е трудно да си вземеш пистолет , защото ако си *** най-вероятно ще гръмнеш някой , тези кучета са потенциално опасни , *** и нанасят брутални щети , когато нещо е потенциално опасно , то трябва да бъде трудно достъпно , това важи за сергиите с ножове , звездички и боксове,последните имат една единствена функция - нараняват
59
5
 
10
 
! Отговори
варнаморето преди 10 години
Да отрежат сега на путбула ушите и на стопанина му топките!!! Дано се оправи детето.
58
0
 
19
 
! Отговори
Никол преди 10 години
Стопаните на тези кучета трябва многа да са наясно как е селектирана тази порода и че пъвоначално се е използвала за битка с диви животни. Оцелелите са продължавали породата. В тези кучета дълбоко е закодирана агресия. Безотговорно е да не се взимат предпазни мерки от стопаните и да има достъп кучето до външни хора. Стопанинът трябва да си понесе отговорността.
57
1
 
12
 
! Отговори
Kiril преди 10 години
Hora v ispaniq sum ot 8 g za takuv slu4ai,nesum 4uval ili 1 put za tezi godini .Shte vi kaja tuka si ima zakon .Sobstvenicite na riskovi porodi ku4eta se kazva tuka pla6tat zastrahovki za jivotnoto ..kakto si pla6tata avto kaskoto.ku4eto e zadaljitelno s namornik i povod !!!!!v protiven slu4ai globite sa tolko soleni ,4e si nqmate na ideq .Ako ku4e napadne 4ovek i ne e bilo kakto pi6e v zakona -Sobstvenika go otnasq ..dori i sus zatvor za podoben incident.micompi/seguros-perros/razas-peligrosas
56
0
 
6
 
! Отговори
сфс преди 10 години
До тороо да пожелаваш..детенцето ще се оправи ,но най вероятно ще е без едно ухо и травми за цял живот,ама то това са дреболии...викаш