Певицата Руслана може да влезе в правителството на Украйна

САЩ подкрепят решението за отстраняване на Янукович
Обновена: 25 фев 2014 14:08 | 25 фев 2014 07:09, Елка Василева
127
Певицата Руслана може да влезе в правителството на Украйна
Руслана Лижичко. Снимка: Reuters

Известната украинска певица, подкрепила протестиращите в Киев, Руслана Лижичко може да влезе в новото правителство, съобщи депутатът от партията "Баткившчина" ("Отечество") Андрей Павловский.  "Планира се Руслана да влезе в новото правителство като представител на обществения сектор, въпреки че има песни против политиката", уточни Павловский. Лижичко стана много популярна, след като спечели конкурса  Евровизия-2004, припомня ИТАР-ТАСС.

Върховната рада ще заседава днес за съставяне на новото правителство на Украйна. В края на миналата седмица председателят на украинския парламент Олександър Турчинов посочи 25 февруари като срок за сформиране на новия кабинет на страната.

В Украйна днес започва и кампанията за президентските избори, насрочени за 25 май.

Вчера върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Катрин Ащън обсъди в Киев пътищата за излизане от кризата и международната финансова помощ за Украйна с представителите на властта в страната, съобщи говорителката на Ащън, Мая Кочиянчич, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Според САЩ украинският президент Виктор Янукович е изгубил легитимност и парламентът на страната е взел правилно решение да го отстрани от длъжност, заяви говорителят на Държавния департамент Дженифър Псаки.

Псаки подчерта, че САЩ подкрепят решението на Върховната Рада за назначаване на ново ръководство на страната при "липсата на лидерство", след като Янукович напусна Киев. Украинският парламент бе принуден да предприеме тези стъпки в отговор на действията на Янукович, добави тя. Според Псаки САЩ не знаят къде се намира отстраненият от власт бивш украински лидер.

САЩ се обявяват за мирен демократичен диалог между различните политически сили в Украйна. "Ние призоваваме също така за уреждане на конфликта, създаване на коалиционно правителство и конституционни реформи в Украйна", подчерта Псаки.

Гърция, която председателства ЕС до края на юни, предлага да бъде организирана международна конференция, посветена на решаването на икономистките проблеми на Украйна, за да не се допусне фалит на страната, заяви вицепремиерът на страната и министър на външните работи Евангелос Венизелос след срещата на външните министри от Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Словакия и Чехия) в Будапеща. Текстът на изказването му без разпространен от пресслужбата на гръцкото външно министерство, съобщи агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

В село Горенка, Киевска област, вчера е бил подпален домът на лидера на Украинската комунистическа партия Петро Симоненко, съобщи пресслужбата на партията, цитирана от ИТАР-ТАСС. Група младежи, представили се за бойци за самоотбрана на Майдана, нахлули в дома, който според тях бил собственост на лидера на комунистите Петро Симоненко. Като не окрили нищо ценно, никакъв компромат, за да прикрият следите си, те подпалили дома, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
Рошко преди 10 години
Да изпратим на помощ и Азис.
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Супер, травмиран мозък за президент, ексбиционистка в правителството! Представям си как ще вземе акъла на дядковците в Брюксел като им покаже половите си органи... Тия са си загубили акъла!!!
104
0
 
6
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
добре са, тия ще ги оправят ...боксьор за президент и певачка в парламента ....супер..
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не не.........не Руслана нали мразите Руснаците трябва да е Украияна
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разделят тортата,но на нея за една песен толкова и се полага. Не знам срещу какво се бориха,след като тяхната мафия вече управлява страната.Време е ЕС и САЩ веднага да развържат кесиите,защото ми мирише на контра-революция
101
1
 
8
 
! Отговори
мишо преди 10 години
Като изберат Руслана ще се оправят всички проблеми на Киев. Олеле.
100
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Putin v nokaut! Prasta drugoto djudje da govori zashtoto oshte ne moje da govori!
99
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
110 хахахаахахахаххахахаа кога пък Мюсулмански братя станаха хора на маериканцие ,а бе вие май съвсем изкрейзихте , просто неата в егиет си дойдоха в нормалното русло , какво си мислите че са били адски шастливи от победата на изборите на първите в света ислямисти защото Мюсулмански братя са вече почти 100 годишни , вярно се безмочзуни същества
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 109:Не забравяй, че една друга американска *** Морси не можа да разбере, че гърмежите вече не са салюти, ами го гонят.
97
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
107 и какво си се разфучал червена пенюго , какво толкова , съсствя се правителство , вие колко месеца го съсъвяхте и то без Револция , да ти кажа ли Царя го сътавя ТРИ МЕСЕЦА , ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И ТЯ ТРИ МЕСЕЦА , сега се бавихте МЕСЕЦ
96
1
 
9
 
! Отговори
ттт преди 10 години
Тя по какво е специалист?
95
0
 
1
 
! Отговори
Гъзис преди 10 години
Президент
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чалга и порно с Тимушенко.
93
3
 
8
 
! Отговори
Василий Зайцев преди 10 години
Русия не дей спа! Врага е пред портала ти! Но този път е САЩ, и стратегията е друга.
92
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във България минахме през адвокати , царе , мутри , десни социалисти и турки и вече отиваме на ниво журналисти.За това от година на година цъфтим..........
91
0
 
12
 
! Отговори
2 преди 10 години
слава на народа на Украйна...но певица и боксьор да управляват вече е инфантилно.Хората търсят популялни лица да ги поведат но това не са певци ,актьори и спортисти ...и ние минахме оттам .Учи се от грешките ни Украйна.
90
1
 
13
 
! Отговори
ах сащ,ах сащ преди 10 години
вече не се прикривате ,все вие сте демокрация,все вие сте най-добрите,крадци на мозъци,еврейска ***,толкова сте отвратителни,че никога не съм искал да стъпя на земята която откраднахте,наследници на утайката на европа такива си бяхте и такива си останахте,а може и да ви изпратим и слави да ви стане премиер
89
2
 
6
 
! Отговори
Maртин преди 10 години
Ще им пее ли? :D :D Че не виждам каква друга роля може да играе с музикално образование...
88
8
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Абе за Руслана не знам, но ако си вземат Станишев ще съм им благодарен до гроб.
87
5
 
5
 
! Отговори
Плякапут преди 10 години
Яка пичка е

Спонсорирани публикации