Желязната воля на съветския народ спаси Европа от робство!

Путин поздрави страната си за Деня на победата
Обновена: 9 май 2014 14:46 | 9 май 2014 10:58,
839

Владимир Путин пристига за началото на парада. Снимка: Reuters

Шестдесет и девет години след края на Великата Отечествена война Денят на победата остава най-големият празник за Русия - "ден на националния триумф, на народната гордост, ден на скръб и вечна памет", заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС, в слово пред войските, участващи в Парада на победата на Червения площад в Москва, и събралото се множество.

Президентът поздрави всички по случай годишнината. "Това е празник, на който тържествува всепобеждаващата сила на патриотизма, на който всички усещаме с особена острота какво значи да си верен на родината и колко е важно да знаеш да браниш нейните интереси", заяви държавният глава.

Народът на Русия винаги ще се прекланя пред подвига на ветераните, защитили своята родина по време на Великата Отечествена война и възстановили страната след това, каза Путин. "Желязната воля на съветския народ, неговото безстрашие и твърдост спасиха Европа от робство", подчерта той. Днешният ден е най-вече празник на ветераните, изтъкна президентът. "Даваме ви топлината на сърцата си", увери руският лидер пред техни представители, събрали се на Червения площад.

Цяла Русия скланя глава пред бойците от Великата Отечествена, недоживели днешния ден, и почита паметта им, заключи Владимир Путин.

Военният парад в Москва по случай Деня на победата тази година се провежда в разгара на украинската криза.

На централната трибуна на Червения площад в руската столица присъстваха също премиерът Дмитрий Медведев, ветерани от Великата отечествена война, представители на обществени организации и много чуждестранни гости.

Парадът по случай 69-ата годишнина от победата над нацистка Германия започна с изпълнение на легендарната военна песен "Свещена война".

Около 11 хиляди руски военнослужещи участваха в парада, който е своеобразна демонстрация на военна сила от страна на Русия в разгара на украинската криза, отбелязва АФП.

За отразяването на парада бяха акредитирани повече от 600 журналисти. Новост тази година беше участието на кавалерийския почетен полк на московския Кремъл. Преминаха 151 единици бойна техника, а броят на самолетите и вертолетите беше 69 - в чест на 69-ата годишнина от Великата победа.

Механизираната колона водиха 13 бронирани автомобили "Тигър", последвани от "дебютантите" на 2014 година - 15 единици БТР-80 от състава на 810-а бригада на морската пехота на Черноморския флота /Севастопол/ с флаговете на Крим, Черноморския флот и града-герой Севастопол. Друга новост на парада са бронираните автомобили с повишена защита "Тайфун".

Парадният разчет на войските на ПВО, както и миналата година, беше представен от зенитните ракетни комплекси "Бук-М2", последвани от най-новата зенитна ракетна система С-400 "Триумф". След тях преминаха най-тежките участници - три подвижни ракетни комплекса "Топол-М".

Авиацията завърши парада. На височина едва 200 м над центъра на столицата прелетяха 69 машини - самолетите Су-24, Су-25, Су-27, Су-34, МиГ-29, МиГ-31, Ан-22, Ан-124, Ил-76, Ил-78, А-50, Ту-22М3, Ту-95 и Ту-160 и вертолетите Ми-8, Ми-26, Ми-28, Ми-35 и Ка-52, така че рактически бяха представени всичкитипове на въоръжение във ВВС.

Въздушния парад беше закрит шест самолета Су-25БМ с дим в цветовете на руския трикольор. Тържеството завърши с изпълнение от общ военен оркестър на марша "Сбогуването на славянката".

В този ден военни паради ще преминат в още осем градове - Севастопол, Керч, Санкт Петербург, Смоленск, Мурманск, Тула, Новоросийск, Волгоград, а също в 16 града, където са дислоцирани щабовете на военни окръзи, флотове, армии и Каспийската флотилия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


839
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
550
12
 
3
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До НагоренПопокатепетъл--721 ;Когато руснаците ограждат Берлин, Айзенхауер ги съветва ;Както сте ги оградили дръж те ги така 1 седмица и те без бой ще се предадат. Но руснаците ако не дадат жертви няма да са руснаци. Сами щяха да се изтрепят.Жуков,Рокосовски и Конев щурмуваха.Дадоха850 000 жертви.
549
17
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До Анонимен 718Прав си. Големите цветисти паради са патент само на фашистките държави. И Русия като една фашистка държава не отстъпва в парадите. През 1933-1939 г. Хитлер какви паради правеше, каква дисциплина, какъв марш. Днес Путин какви паради прави, каква дисциплина, какъв марш. А, че то едно и също излезе и при Хитлер, и при Путин! Европа няма нужда да парадира с военна сила. Само фашистите обичат да плашат противниците си с демонстрация на оръжия, защото са слаби навсякъде другаде.
548
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дванадесетгодишно дете е тежко ранено с автомат в центъра на украинския град Славянск. Според думи на роднина на детето патроните са го уцелили в гърдите и рамото. В момента момчето е в болница и го оперират. Според някои данни детето просто се е разхождало, на гърдите му е имало закачена георгиевска лентичка.Eто на това са способни бандеровските фашисти, които както виждам имат не малко фенове и у нас.
547
4
 
8
 
! Отговори
до 722 преди 10 години
Говориш абсолютни глупости. Гербо-фашистите всички ли сте толкова "умни" като вожда ви Винету.Никой не тръгва на война с мисълта да дава жертви. Това е мегатъпизам. Може да го включиш в изданието "Банкянски алманах"
546
4
 
2
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До войн--708; Ами мисленето ти е Комунистическо. САЩ загубиха над Германия 74 000 самолета и 55 000 летци.САЩ строяха по 3 000 Б--17 на месец ,а общо достигаха производство около 10 000 самолета на месец .Това са Думи на Сталин в ТЕХЕРАН. Рузвелт подържа по --добри отношения със Сталин отколкото с Чърчил. Той направи много отстъпки на Сталин.Той се съгласи,зад гърба на Чърчил, Руснаците да влязат в Берлин. Има документи чети.На 08.45 г. е подписана капитулацията, но в Русия вече е било 09.
545
13
 
5
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До Анонимен 714В грешка си. Русия е изнесла точно толкова, колкото и съюзниците. Както по-добу писах, СССР тръгна на война с мисълта да дава жертви и ги даде. Западът тръгна да се бие с интелект и технология, затова даде минимални жертви. Руснакът винаги го е карал на "юруш" и затова винаги дава най-много жертви. На Сталин какво му пукаше, че тези момчета имаха жени и деца да хранят? За грузинския *** те бяха просто пушечно месо. Западът си ценеше синовете и не ги пращаше да *** като мухи.
544
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Парад на победата,но Запада може да направи гей парад.
543
13
 
6
 
! Отговори
Убиец Прогрес преди 10 години
ДА ЖИВЕЕ ПУТИН!!!Изхвърлете НАЦИСКИТЕ ТАБЛЕТИ, ИНТЕРНЕТИ, КОМПЮТРИ, БМВТА, МЕРЦЕДЕСИ....!!!Карайте Лада ето что нас нада, Москвич, Волга... чакайте 20 години за кола и живейте в съветските панели!ДА ЖИВЕЕ ПУТИН И ПУТИНИСТКИТЕ ГИМНАСТЙОРКИ!!!
542
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да подкрепим Путин, защото той единствен има потенциал да се справи с днешните фашисти и олигархият на масоните. Както и с юдеите, които командват света и се опитват да наложт Новия световен ред на илюминатите.Нека всички честни хора се обединим и да не го допуснем. Защото тогава наистина ще стане страшно.
541
6
 
3
 
! Отговори
Лъжливия Крадец Труд преди 10 години
ПЪРВО:Сталин нападна Хитлер, а това е ВИДНО, ЧЕ Е било отдавна ПЛАНИРАНО!ВТОРО:Долу Сталин, защото "спечели" войната!ТРЕТО:Да живее Путин!ЧЕТВЪРТО:ДОЛУ ЕВРОПА И ЕВРАЗИЯ! ДА ЖИВЕЕ ПУТИН И ОЛИГАРСИТЕ БАНДИТИ ПО ЦЯЛ СВЯТ!!!П.П.Извинете ме за безумието на ***.
540
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Меркел и паленцето й Боко Тиквата дали са фашисти ?
539
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия изнесе на плещите си Втората световна война, даде най-много жертви и нейн е основния принос за разгрома на хитлеро-фашизма. САЩ и Великобритания също помогнаха, но малко.Не разбирам защо с годините историята се изкриявава в полза на юдейо-масоно-гейовете.Не е честно някак си спрямо десетките милиони руснаци загинали за свободата на Европа.
538
5
 
20
 
! Отговори
евроориенталец преди 10 години
Днес е ден ,в който е необходимо просто да склоним глава в памет на десетките милиони намерили смъртта си във войната ,която Германия запали а СССР потуши ...нищо друго няма...другото са инсинуации.............
537
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РУСИЯ е велика, другите са нации от гейове.
536
10
 
1
 
! Отговори
до 710 преди 10 години
До онзЗа това трябва да си благодарен на Чълчил и Рузвелт, не на Сталин.
535
5
 
25
 
! Отговори
рус преди 10 години
"Желязната воля на съветския народ спаси Европа от робство!" това е истината, давете се от злоба, това ще ви остане.
534
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние сме от страната на победените и няма как да празнуваме денят на победата.
533
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не беше червената армия сега нямаше да бъден най-бедната държава в Европа.
532
2
 
3
 
! Отговори
Аналогия преди 10 години
Правете си изводи и аналогия по темата от следния случай с мои колеги, играещи шах:Единия: - Те сега сбъркАх.Другия: - Не сега, ти сбъркА от самото начало, когато седнА да играеш с мен.
531
6
 
7
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До Анонимен--700 ; Това което създаваше като си го купехме първо го ремонтирахме за да го ползваме . 1 телевизор София струваше 1500 лв, а Кристал 2500 лв. при инженерска заплата 250 лв