ЧЕЗ: От ДКЕВР са проверявали преднамерено по жалби

"Неоснователни са съмненията за манипулация на съоръженията"
Обновена: 22 май 2014 14:03 | 22 май 2014 11:25, Веселина Йорданова
6
ЧЕЗ: От ДКЕВР са проверявали преднамерено по жалби
Снимка: flickr

ЧЕЗ отхвърли като неоснователни съмненията на проверяващите от ДКЕВР за извършвана манипулация на съоръженията по мрежата.

Одиторите констатираха 5 такива случая, а данните от проверките в трите ЕРП-та бяха оповестени преди дни от регулаторната комисия.

Още по темата
От компанията заявиха, че експлоатационният персонал на ЧЕЗ Разпределение не може да регулира напрежението, без преди това да е прекъснато захранването, защото по този начин рискува живота и здравето си, а за периода на 7-дневните измервания на качеството на доставяната електроенергия не е отчетено нито едно прекъсване на напрежението на съответните трансформатори.

От ЧЕЗ заявяват още, че проверката на ДКЕВР не е направена чрез случайна и представителна извадка от всички клиенти, а на 33 преднамерено избрани случая, по които има депозирани жалби и оплаквания от клиенти.

Резултатите от инсталираните измервателни уреди показват, че качеството на електроенергията отговаря изискванията на Българския държавен стандарт (БДС) при 18 от 33-те направени проверки, за които са подадени оплаквания от клиенти. Установени са 15 несъответствия, което е минимален дял – едва 0,0007% от нашите общо над 2 милиона клиенти, посочват от дружеството.

Според ЧЕЗ направените от одитния екип на регулатора проверки за качество на доставяната електроенергия са предимно в малки населени места и вилни зони, с много малък брой потребители.

Опитът показвал, че в по-малките населени места има по-чести случаи на масово нерегламентирано ползване на ток, което е една от причините за претоварване на системата, прекъсвания и влошаване качеството на електроенергията.

За случаите на несъответствие ЧЕЗ Разпределение се е ангажирала да инвестира в обновяване и реконструкция на мрежата и съоръженията за подобряване на качеството на доставяната електроенергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ЧЕЗенергетикаДКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
15 несъответствия, което е минимален дял едва 0,0007% от общо над 2 милиона клиенти....-------Това на фона на всички е нищо, но за този ,който е пострадал поради лошото качество, което доставяте , несъответствието е 100%!!!!!! Така че нямате оправдание!!!
5
1
 
0
 
! Отговори
Хипаря преди 9 години
другари от ЧЕЗ ама от 33 18 си е почти 50 процента по дяволите кого лъжете само кинтии прибирате а инвестиции не правите.
4
0
 
2
 
! Отговори
Любопитен преди 9 години
Кога ще има проверка на нек на централите и топлофикациите на ковачки?
3
2
 
1
 
! Отговори
Тъпаци преди 9 години
От ЧЕЗ и останалите цялото управление е за затвора, те за жалбите протестират....
2
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 9 години
Кажете ми, дрОгари от ЧЕЗ, ако проверката на ДКЕВР не обхваща "преднамерено" случаите, по които са подадени жалби, защо им е за бога да проверяват клиенти, които не са се оплаквали никога и е ясно, че при тях няма проблем ???!?!?
1
1
 
0
 
! Отговори
Александър Йорданов преди 9 години
Те ЧЕЗ са приготвили "цяла торба с обяснения", за всеки случай, та имат готови отговори и за още такива проверки и ситуации. Сега ще почнат и да обясняват колко много ще инвестират за следващия регулаторен период, ама ще забравят да кажат, че това ще е за сметка на увеличение на цената, т.е. ние (потребителите) ще инвестираме!