Русия трябва да признае действията си в Украйна

"Таймс": Руският народ страда от колективна липса на памет
Обновена: 6 юни 2014 13:57 | 6 юни 2014 10:49,
325
Русия трябва да признае действията си в Украйна
Снимка: Reuters

Западът призна жертвите, понесени от Русия през Втората световна война, а сега Русия трябва да признае своите действия в Украйна, пише "Таймс" в редакционна статия, цитирана от руската редакция на Би Би Си.

Президентът на Русия Владимир Путин пристига в Нормандия скоро след анексията на Крим, който бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън и британският принц Чарлз сравниха с действията на Хитлер в Австрия.

Като личност, президентът Путин няма право да се намира в Нормандия - той отдавна вече дори не се преструва, че споделя идеалите на либералната демокрация, в името на която съюзниците освободиха Западна Европа, потиска плурализма и гражданското общество в самата Русия и предизвиква страх у съседите си с параноидалната си външна политика. Но като държавен глава Путин има пълно право да бъде в Нормандия.

Приносът на съветска Русия за разгрома на нацизма е не само жизнено важен, но и централен. Без ужасяващото кръвопролитие на източния фронт, продължило три години, съюзниците биха се натъкнали на много по-сериозна съпротива в Северна Франция и може би дори биха претърпели поражение.

Може само дълбоко да се съжалява, че при управлението на Путин Русия така и не можа трезво да погледне своята история от времето на войната, пише вестникът, според който "в Русия и досега се наблюдава колективна загуба на паметта, що се отнася до сътрудничеството на Сталин с Хитлер или по въпроса за жестокостта на Червената армия по отношение на гражданското население на завоюваните страни от Източна Европа. Но човешката цена, заплатена край Сталинград, говори сама за себе си. Тази жертва не е била напразна - Сталинградската битка е преломен момент във войната, също както и битката при Курск и десантът в Нормандия.

Вчера президентът Путин вечеря с президента на Франция и се срещна с британския премиер - в самата Русия тази визита ще бъде представена като завръщане на Русия в центъра на международните събития след някои недоразумения заради Украйна. В паралелния свят на кремълската пропаганда фактът на изгонването на Русия от Г-8 вече е забравен. Но от страна на Запада не може да има никаква загуба на паметта - Барак Обама, Дейвид Камерън и Ангела Меркел трябва да се възползват от тази визита, за да внушат, че завземането на Крим не може да бъде признато и че откритата или явна подкрепа на Русия за сепаратистите в Украйна трябва да се прекрати - в противен случай Западът е длъжен да наложи на Русия наказателни санкции, заключава вестникът.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
4
 
1
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До Анонимен A съм българо--украинец и съм роден в Българиа.Бандеровците в Украина (т.е. фашистите ) са само 2 процента-те в България даже са повече.Всичко е КГБ пропаганда !!!
208
0
 
3
 
! Отговори
морски преди 9 години
До 222 Украинец........изчезнаха,да,защото бяха фашаги убийци,точно като тези сега в Киев.
207
7
 
1
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До Анонимен антиукраинските лъжи, на които не вярва никой в света, освен зомбираните от телевизията росияни и рускоезични украинци /както и росиянската пета колона в България((/, е онази морална пукнатина, която рано или късно ще разяде фундамента на всеки геополитически проект, изграден върху такива основи
206
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинеца, ти в момента в Украйна ли си? И да попитам българският ти е много добър. Да не би да си го учил по морето?
205
1
 
3
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До до 245 UKRAINEC По заблуден *** от теб не съм виждал !!
204
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До UKRAINECЕй, хохол, стига писа глупости. Твоята бандеровска пропоганда не хваща декиш. И ние имаме инфо, не само от ТВ, а от живи хора от Краматорск. Нещо инфото, което ми казват от там съществено се различава от бандеровските ти лъжи. Върви в украинските сайтове и там възхвалявай новите ви кумири Яйценюх и онзи *** Турчинов. Недей да мърсиш с лъжи нашите сайтове. Стига ни антируската официална пропаганда, та и ти да се качиш на клона. Хората разбраха кой е престъпника в Украйна.
203
6
 
1
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До Анонимен Русия се прояви като реакционна и контрареволюционна сила в една революция, която е неизбежна и за самата нея.Революцията от 2013-2014 г. в Украйна е форма на сваляне на един олигархично-полицейско-бандитски режим, тоест режим, който съществува и в Русия.Въпросът е, че сдържането на такива мащтабни световни процеси може не просто да разцепи Русия, а и изобщо да сложи край на съществуването ѝ като исторически и геополитически субект. Русия застана на пътя на развитието на света и световните сили ще я пометат като перце.
202
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
245Не пиши простотии.Все пак допускай, че има хора, които знаят, чели са, живяли са.Евтини пропаганди за недоносени.
201
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбирате, че дразнят Русия, предизвикват я, за да оправдаят агресията си и грабителските си намерения към нея, да припишат на Русия своите имперски намерения.Защо не искат еврогейците да купуват на САЩ окрадения от изтока газ? Ами скъпо е, нали за това тарикатите грабят навсякъде.За това подпалиха чергата под носа на Путин.Чуйте му интервюто пред френската преса вчера, преди да замине за Нормандия.Даже му коментират военния бюджет.
200
9
 
1
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До до 234 от славянин никаква заплаха от фашизъм в Украйна няма и не е имало. Напротив, вместо националистическия фашизъм, който Русия приписва на Украйна, съществува много по-страшен имперски фашизъм, който съществува в Русия.И тогава рускоезичните украинци ще преживеят екзистенциална криза, тяхното недоумение и болка от лъжата ще се превърнат в ненавист към Русия.И колкото по-големи бъдат геополитическите промени, натрапени на Украйна от Русия, толкова по-силна ще бъде ненавистта на излъганите рускоезични украинци към Русия.
199
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
235Германия напада Русия. Върви на изток, като не оставя камък върху камък и на връщане. Американците снабдяват съветската армия с консерви и резервни части, когато след битката при Сталинград, нещата се обръщат. Но...откриват втория фронт, когато руснаците стигат близо до Берлин.Щом ти харесва - САЩ освободиха целия свят от афганистанци, иракчани, либийци, египтяни, японци, виетнамци, корейци, сърби, украинци, нас - от турско, от руско, от живота ни.Лъжата ли ти харесва?Лъжата е лъжа!
198
6
 
1
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До до 234 от славянин разгръщането на информационна война с украинофобско, а след това и агресивно-враждебно по отношение на Украйна съдържание с цел противопоставяне на нейното рускоезично и украиноезично население.Рано или късно, и това вече е очевидно във връзка със станалите геополитически промени в Украйна, Русия ще бъде принудена да се откаже от нагнетяването на агресия сред росийския народ, за да не бъде разкъсана отвътре от тази агресия.Тогава излъганото рускоезичное население на Украйна много бързо ще разбере, че Русия го е преметнала: че никаква заплаха от фашизъм в Украй
197
8
 
2
 
! Отговори
бай тошо преди 9 години
докато бяхме под руска окупация руснаците ни ограбиха. взеха златния резерв на страната, избиха стопанският, политически елит на страната, създадоха Македония, грабиха ни с безумни проекти (подобни на АЕЦ Белене, Южен Поток) и накрая фалирахме с 12 млрд дълг и мораториума при Луканов.
196
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
234Толкова си украинец, че само един съпрос ще ти задам и ще те забия!
195
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
230Не си в час.
194
7
 
0
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До АнонименНай-голямото значение на американската помощ е че започва много рано и за Русия се оказва неоценима в най-тежкия период на войната.Авторът на статията Станислав Корольов подчертава особената чувствителност на съветската пропаганда, която крие информацията за американската помощ. С това всъщност тя крие огромните слабости на съветската икономика и желанието на Съветска Русия да пробутва себе си за най-важния фактор във войната. В тоя смисъл автора прави извода, че войната е загубена и от двамата главни участници Хитлер и Сталин, тоест макар че сталинизма успя да излезе победи
193
6
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
руснаците загубиха завинаги украинците като приятелски и братски народ. ние като украинци никога няма да забравим какво ни сториха руснаците в това тежко за Украйна време. Вкараха бандити и разбойници да стрелят и рушат нашата стана, вдигнаха цената на газта до небесата, наложиха забрана за украински стоки, ОГРАБИХА КРИМ ... вандали, скотове и престъпници. По същия начин няма да забравим и ГОЛОДМОРА, когато руснаците избиха 8 милиона украинци и населиха за пустелите села на Източна Украйна.
192
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оня с издрасканата грамофонна плоча пак дойде.Четете история, не повтаряйте неистина. Все още има живи от това време!А нацистите - ангели небесни, нещо да кажете? Как ходели децата с налъми на училище , защото им вземали всичко - зърно, кожи, вълна - за немската армия.Кой е изнасиления?Вашия продажен мозък е изнасилен, ***!Ако не беше съветската армия, фашизмът щеше да бъде по цял свят и много от вас, които призовавате -*** ***, щяхте да сте сред тах!Неблагодарни ***!
191
3
 
1
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До Анонимен АМЕРИКАНСКА ПОМОЩ ЗА ПАЛАЧА НА РУСИЯ : Директната военна помощ предоставена на Сталин включва 595 кораба, в това число 28 фрегати, 105 подводници, 77 траулера, 22 торпедни катера и 140 противоподводни кораба. Съветските въздушни сили са получили 4,952 самолета Аерокобра и 2,410 изтребителя Кингкобра. Автора на статията привежда за пример три пъти героя на СССР Александер Покришкин, който се е бил с Аерокобра. От тежката авиация Съветска Русия получава 2,700 бомбардировача А-20 и 861 Боинг-25. Съветските танкови дивизии получават 7,056 танка, 8,218 зенитни оръдия, 131,600
190
4
 
1
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До до 222 от славянин С. Бандера няма нищо общо със съвременна Украина - както Хитлер няма общо с Германия !

Спонсорирани публикации