Русия трябва да признае действията си в Украйна

"Таймс": Руският народ страда от колективна липса на памет
Обновена: 6 юни 2014 13:57 | 6 юни 2014 10:49,
325
Русия трябва да признае действията си в Украйна
Снимка: Reuters

Западът призна жертвите, понесени от Русия през Втората световна война, а сега Русия трябва да признае своите действия в Украйна, пише "Таймс" в редакционна статия, цитирана от руската редакция на Би Би Си.

Президентът на Русия Владимир Путин пристига в Нормандия скоро след анексията на Крим, който бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън и британският принц Чарлз сравниха с действията на Хитлер в Австрия.

Като личност, президентът Путин няма право да се намира в Нормандия - той отдавна вече дори не се преструва, че споделя идеалите на либералната демокрация, в името на която съюзниците освободиха Западна Европа, потиска плурализма и гражданското общество в самата Русия и предизвиква страх у съседите си с параноидалната си външна политика. Но като държавен глава Путин има пълно право да бъде в Нормандия.

Приносът на съветска Русия за разгрома на нацизма е не само жизнено важен, но и централен. Без ужасяващото кръвопролитие на източния фронт, продължило три години, съюзниците биха се натъкнали на много по-сериозна съпротива в Северна Франция и може би дори биха претърпели поражение.

Може само дълбоко да се съжалява, че при управлението на Путин Русия така и не можа трезво да погледне своята история от времето на войната, пише вестникът, според който "в Русия и досега се наблюдава колективна загуба на паметта, що се отнася до сътрудничеството на Сталин с Хитлер или по въпроса за жестокостта на Червената армия по отношение на гражданското население на завоюваните страни от Източна Европа. Но човешката цена, заплатена край Сталинград, говори сама за себе си. Тази жертва не е била напразна - Сталинградската битка е преломен момент във войната, също както и битката при Курск и десантът в Нормандия.

Вчера президентът Путин вечеря с президента на Франция и се срещна с британския премиер - в самата Русия тази визита ще бъде представена като завръщане на Русия в центъра на международните събития след някои недоразумения заради Украйна. В паралелния свят на кремълската пропаганда фактът на изгонването на Русия от Г-8 вече е забравен. Но от страна на Запада не може да има никаква загуба на паметта - Барак Обама, Дейвид Камерън и Ангела Меркел трябва да се възползват от тази визита, за да внушат, че завземането на Крим не може да бъде признато и че откритата или явна подкрепа на Русия за сепаратистите в Украйна трябва да се прекрати - в противен случай Западът е длъжен да наложи на Русия наказателни санкции, заключава вестникът.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
2
 
7
 
! Отговори
морски преди 9 години
Украинците ги мразят почти навсякъде,виждал съм как по нашето черноморие се отказват частни квартири през лятото като разбере собственика че наемателите са украинци.Това племе трябва да бъде изолиирано от целия свят.
228
7
 
0
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До Абе украинецо, Режимът на Янукович доведе икономиката на страната до банкрут и дефолт, разруши армията, корумпира вертикалата на властта, доведе до загуба на доверието към силовите органи. Украйна се оказа слаба като никога. Тя се надяваше ако не на протегната дружеска ръка, то поне на предпазлива ненамеса. Вместо това Украйна беше подло ударена в гърба от Русия.
227
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До UKRAINECЯ разкажи на аудиторията тук, как древните укри са направили Черно море. Май минахте и макетата по глупост.
226
1
 
7
 
! Отговори
Абе украинецо, преди 9 години
Вие на тоя майдан здраво се назобахте. Американските ви братя се грижат да се отглеждат наркотици в Афганистан и да ги внасят при вас и в Русия.
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какви са сега -руснаци ли?
224
10
 
1
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До морски З.Стоианов : И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива *** и изменници даже, които да клеветят, че Русия е нашата освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило
223
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Америка е дала 5 милиарда долара за да финансира преврата.Либия, Иран, Ирак, Сирия, Латинска америка - тези хора нямат спирка.
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе украинецо,казаците сега не са ли украинци бе?
221
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цитат: Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа?Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!Ген. Иван КолевСептември 1916 г.-------------------------------------Като го даваш толкова голям патриот, кои чужди войски са в момента в България и коя съседна страна може да лети в нашето п-во?Всъщност си просто 1 ***, който използва цитати на родолюбци.
220
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 263Забрави подаръците от руските царе и Сталин.
219
1
 
11
 
! Отговори
Мамун преди 9 години
Да тя и Япония едно време нападна Пърл Харбър ей така след санкции на Щатите и петролно ембарго.Така започна войната в Тихия океан ,но това се забравя.Истината е че Чича ви Сам спешно се нуждае от голяма война за да рестартира икономиката си.Затова и Запада се зъби все повече на Русия.
218
6
 
1
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките. - В. ЛъвскийИ също цитат от Захари Стоянов:Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.
217
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала, Славянин, много си начетен. Давали са по половин милион долара за убит москал.Всички москали на нож, всички москали на кол - това са ваши призиви.
216
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия има до там вина, че научи соц. страните да живеят за нейна сметка. В момента този номер не става и всички се юрнаха да правят демокраций и да плюят руснаците защото вече не могат да паразитират на тяхен гръб. Не може да говорим за братство когато искаме газ без пари, а през другото време да пеем за европейски ценности защото американците дават по някой лев за да си наместят базите по близко до РФ.
215
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До UKRAINECХохол, моли се Путин да не пусне Кадиров в действие. Че при информация за 14 чеченеца се насрахте, не ви виждам каква песен ще виете, когато 74 хил чеченеца влязат на територията на Новоросия. И в Галичина няма да се спасите. Там унгарци, румънци и русини много ви обичат, да знаеш. Бандеровската върхушка ще се изниже на запад, а вас ще ви оставят на разтерзание на чеченците.
214
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна в самото си начало е била колкото Софийски окръг. До сегашното си състояние, достига, благодарение на подаръците на Ленин, Хрушчов (украинското пиянде). Така, че върнете си териториите на Русия.
213
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТова което пиша тук -са 90% цитати от български патриоти с които аз съм съгласен--за довиждане-още един цитат: Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа?Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!Ген. Иван КолевСептември 1916 г.
212
5
 
0
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Слушайте УКРАИНЕЦА *** и не спорете. Русия ще се разпадне и украинец ще я управлява. А България ще си върне Крим :)
211
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
v tazi statiya e razyasneno kak dyavola(angliya) chete evangelieto. zashto rusiya podpisa dogovora *** - ribentrop? zashtoto nekoysi gaden angliyski politik predi tova beshe podpisal miunhenskoto saglashenie i preeba cyala evropa - angliya i USA sa vinovni za vtorata svetovna voyna. pak tezi hitreci se opitvat da razpalyat nova kato otnovo evropa ste plashta tehnite smetki.
210
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакай сега Не си българин, а украинец или украинец - ама бълнарин обърках се :)) Интересно ми е обаче как имаш такъв дълбок аналитическо политически поглет за нещата, при положение, че си българин и си се родил и живееш в България.

Спонсорирани публикации