Литовският президент сравни Путин със Сталин и Хитлер

Далия Грибаускайте: Русия води срещу нас информационна война
23 юни 2014 19:47,
401
Литовският президент сравни Путин със Сталин и Хитлер
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Президентът на Литва Далия Грибаускайте сравни руския президент Владимир Путин с Хитлер и Сталин в интервю,
публикувано днес в германското сп. "Фокус" и цитирано от Франс прес.

"Това е много обективно описание на онова, което прави Путин. Той използва национализма, за да завладее по военен път една страна. Точно това направиха Сталин и Хитлер. Подобно сравнение е напълно адекватно", казва в интервюто Грибаускайте.

"На практика в Калининград, на нашата граница, всяка седмица има военни учения. Русия, впрочем, води срещу нас истинска информационна война. Москва манипулира руските малцинства в Балтика и ги кара да подкрепят агресията на Путин в Украйна", отбелязва президентката.

Членуващата в ЕС и НАТО Литва се безпокои от нарастващия руски военен потенциал край границите си. Украинската криза само засили опасенията на Вилнюс. В началото на юни НАТО започна в Литва, Латвия и Естония мащабни военни маневри. Русия остро разкритикува ученията, приключили на 20 юни, окачествявайки ги като "демонстрация на враждебни намерения", както каза руският заместник-министър на отбраната Владимир Титов, цитиран от агенция Интерфакс.

Литовската президентка би трябвало да се заеме с гарантиране на правата на националностите в страната си, а не да изказва мнима загриженост за съдбата им в други страни, заяви пред ИТАР-ТАСС неназован високопоставен източник от руското външно министерство.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тукалисте бе въшки един час ви търсим каксте
131
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Далия коя? Далия Лайпопоръчкова? Далия Паткоумница?
130
6
 
8
 
! Отговори
марионетка преди 9 години
Литва не е суверенна държава и се управлява от Цру, най-голямата терористична организация в света! А Далия Грибаускайте е една обикновена марионетка на Цру.
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да знае маршрутка за чепинци
128
6
 
8
 
! Отговори
гореща война преди 9 години
Хладнокръвното убийство на мирни жители, отвличането на хора срещу откуп, планомерното и систематично бомбардиране на жилищни райони, постоянните просташки провокации срещу Русия! Всичко това са усилия на фашистката хунта в Киев да развърже гореща война с Русия. По поръчка на носителя на Нобелова награда за мир Обама!
127
1
 
5
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До НФБ--188 ;Нашия правешки хитрец ни го назнзчи ХРУШЧОВ--КУКУРУЗНИКА
126
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами нито е започвал световна война, нито няколко десетки милиона са загинали в следствие на действията му. Кученцето на Белия дом Литва, се оля в опит да впечатли стопанина си.
125
2
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
За да дорасте до Сталин или Хитлер на Путин му трябва още временце.
124
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плешивия ахмед да мисли със слабия си акъл интригант мъшка пу*ка
123
6
 
5
 
! Отговори
MM преди 9 години
Правилно го е сравнил. И не е само той, който прави това сравнение. *** ще си затрие страната с болните си амбиции.
122
6
 
4
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Бе то--161;Русия не участва в НЬОЙ, но чрез Сърбия ,Румъния ,Гърция и Франция поиска Б--я да бъде ликвидирана и раздадена на съседите ни.Благодарение на САЩ ни има на картата на ЕВРОПА.Удро Уилсън предлага Граници по ЕТНИЧЕСКИ ПРИНЦИП.Не се приема.Предлага ГРАНИЦАТА НИ С ТУРЦИЯ ДА МИНАВА ПО ЛИНИЯТА --МИДИЯ РОДОСТО(текирдаг)също несе приема.Предлага 14 точки за уреждане на света след ПСВ.Също не се приема.Той възмутен си тръгва.САЩ решиха ПСВ.
121
2
 
4
 
! Отговори
да живей Русия преди 9 години
Игор Иванович Латинин, ректор на московски университет, е арестуван, защото въртял публични домове, които се прикривали под названието оздравителните салони. Един от тези салони дори бил на територията на института, който ръководел, съобщава ИТАР-ТАСС.Сътрудници на 22-ри отдел към Московската полиция са задържали 54-годишния ректор в дома му. Криминалистите в хода на работата са установили, че във въпросните салони се предлагали интимни услуги срещу заплащане, а всичко се е случвало под негово ръководство.
120
8
 
2
 
! Отговори
на раша много и върв преди 9 години
Един осетинец ,Джо, прати десетки милиони руснаци на пътуванe в Отвъдното,друг тропаше от трибуната на ООН и се заканвашe,трети полу слизаше -полу падаше от самолета пиян,тоя окупира чужди територии,все от ИМПЕРСКА МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ и ИМПЕРСКИ АМБИЦИИ.Пък руснаците ги имат за модел на подражание и сила.Да се смееш ли,да плачеш ли?
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз си зареждам бурканите вие мислете за зимата
118
3
 
5
 
! Отговори
sopol преди 9 години
аз ли съм *** бе , кълъф. нито управаявам бг, нито давам разрешителни по морета и балкани, нито пера пари, даже и не гласувам. аз съм виновен, че *** е ***
117
2
 
7
 
! Отговори
дали преди 9 години
E, поне подслушан (отново) полският външен министър каза, каквото мисли цяла Европа и дано българските медии също така старателно го отразят: "..Вредно е защото дава измамно чувство за сигурност. Пълни глупости! Скарахме се с руснаците и германците и си мислим, че е супер, само защото духаме на американците. Неудачници. Пълни неудачници."
116
4
 
5
 
! Отговори
hitman преди 9 години
*** ко стана бе. Толкова дълбоко заби плуга че взе да пействаш аготовките. Не се мъчи толкова. Ами кажи с на коя държава мръсните пари застроиха черноморието в България. ***.
115
3
 
4
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Анонимен--145;Русия разрешила държвноста на ФИНЛАНДИЯ.Затова ли им открадна КАРЕЛИЯ,с ценат а на 850 000 жертви.
114
5
 
1
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
*** КАЗА, ЧЕ КАТО МУ ЗНАЕ ТОЛКОВА МНОГО УСТАТА ДА МУ НАПРАВИ ПЪРВО ЕДНА ШПАКЛА!
113
5
 
8
 
! Отговори
Бе то преди 9 години
и с Нойския договор стана така,Русия го подписа в УЩЪРБ НА БЪЛГАРИЯ,а американския представител си замина за САЩ възмутен.

Спонсорирани публикации