Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга

САЩ нямат доказателства за директна руска намеса
Обновена: 23 юли 2014 14:06 | 23 юли 2014 07:11, Александър Попов
219
Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга
Снимка: Reuters

Представители на американското разузнаване заявиха, че вероятно проруски сепаратисти са свалили "погрешка"
малайзийския пътнически самолет над Източна Украйна, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Служителите на разузнаването на САЩ смятат, че Русия е отговорна за "създаване на условията", довели до свалянето миналата седмица на самолета, но те не представиха доказателства, които да свидетелстват за директна намеса на руското правителство, съобщава Асошиейтед прес.

Още по темата

Макар че Русия въоръжава сепаратистите в Източна Украйна, САЩ нямат преки доказателства, че ракетата, свалила пътническия самолет с 298 души на борда, е дошла от Русия, посочиха още представителите на разузнаването при условие за анонимност пред американски журналисти.

Самолетът вероятно е бил свален от ракета земя-въздух SA-11, с това наименование НАТО дефинира руските зенитни комплекси "Бук", изстреляна от сепаратистите в Източна Украйна, смятат цитираните източници.

"Продължаваме да работим по установяване дали е имало директна връзка, дали на терена е имало руснаци, дали те са обучавали тези сепаратисти," заяви в интервю за Си Ен Ен Бен Роудс, заместник-съветник в Белия дом по въпросите на националната сигурност, цитиран от ДПА.

По отношение на това кой е изстрелял ракетата един от представителите каза: "Не знаем име, не знаем ранг и дори не сме на 100 процента сигурни за националността", посочва още АП.

Според източниците най-вероятното обяснение за причината, поради която е бил свален самолетът, е, че бунтовниците са допуснали грешка. Те отбелязаха, че преди това сепаратистите са свалили 12 украински военни самолета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: УкрайнарусияMH17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
4
 
! Отговори
емо преди 9 години
свалянето на самолета е АМЕРИКАНСКА ПРОВОКАЦИЯ
150
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Не знаем име, не знаем ранг и дори не сме на 100 процента сигурни за националността"И аз така не зная ранга и не съм 100% сигурен за националността, обаче американците със сигурност имат пръст в тази работа. Освен това на 100% са виновни за "създаване на условията" за трагедията със самолета и още хиляди трагедии по света след 1945г. и особено след 1990г.
149
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен премиер!!!
148
2
 
10
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
смепни хамстериканци мале че гмо промити хамстерикански мозъци
147
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най - добре да извикат онези от Нешънъл Джиографик да снимат още една серия на поредицата.
146
3
 
24
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Американците стават смешни, смятали, вярвали, доказателствата им базирани на данни от социалните мрежи, за чий дават 70 милиарда годишно за разузнаване, като не могат да изкарат една снимка :) Като стана въпрос за социални мрежи последната теория там е, че Бук-а е засечен на платформа, собственост на Коломойски, има и снимки. Последния си има лична армия и е малко държава в държавата, така че не се знае какви ги върши в това беззаконие, което е в Украйна.
145
0
 
18
 
! Отговори
бял флaг преди 9 години
Ккво ще кaжете зa белите флaгове нa бруклинският мост ......хaхaххс и товa aко е секюрити здрaве му кaжи. Нещaстници
144
2
 
31
 
! Отговори
neo преди 9 години
Обонго нямa никaкви докaзaтелствa зa нищо. Никой от ционисткaтa хунтa не пгедостaвя нищо освен обвинения ,отчaяни и жaлки. Толковa сa елементaрни че чaк ме е яд. Сaмо Русия предостaвя снимки от локaционен рaдaр ,рaзследвaния с чертежи и зaдълбочени aнaлизи,които ясно покaзвaт,че Укрaинските *** сa свaлили сaмолетa. Зaпaдa е еднa шaйкa *** изврaтеняци...... не могa дa повярвaм кaк от модел нa подрaжaние се првърнaхa в подлогa нa ционосткaтa гмеж. Дaно и зaпaдното общество го проумее. Срaм.
143
3
 
36
 
! Отговори
емо преди 9 години
свалянето на самолета е американска провокация за да накарат европа да се включи в санкциите.буш заповяда да себутнат небостъргачите обама заповяда да се свали самолета.сепаратисти ируснаци нямат никакъв интерес от свалянето на пътнически самолет
142
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първият въпрос също би трябвало да бъде, защо пътнически самолет е насочен да лети над бойна зона.
141
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Западе подозревают, что к трагедии могут быть причастны сепаратисты, которые сообщили о падении в то же время и в том же месте украинского военного самолета АН-26, заявив, что они сбили "вражеского летуна" с помощью зенитной установки "Бук". Соответствующие сообщения были размещены в соцсетях Twitter и "ВКонтакте" и были проиллюстрированы фотографиями комплекса (в настоящее время сообщения удалены, а якобы сбитый АН-26 не был найден). На западе подозревают Россию в помощи сепаратистам, в том числе, предполагают, что Москва могла поставлять им оружие.
140
3
 
23
 
! Отговори
До Даола 180 преди 9 години
Да, вярно е. Руснаците още веднака, може би минути след новината за катастрофата даже дадоха точката на пресичане на пътищата им. А пък и цветовете им са еднакви, бяло, синьо и червено и аз в първия момент помислих че е свален руски самолет. Версията, че са искали да свалят Путин е сигурно най-вероятната.Но руснаците повече не я повториха тази теза. Мисля, че на когото е трябвало са я казали.Не случайно първия телефонен разговор веднага е бил с обамката.Те си знаят номерата. Ние няма да разберем
139
0
 
25
 
! Отговори
Даола преди 9 години
У нас повече от седмица няма официално изявление за причината за проеобръщането на влака, а какво да кажем за авио-катастрофата, където са намесени толкова политически интереси ? И какво е официалното заключение за "изчезналия безследно" самолет на същите авиолинии през март ?
138
4
 
25
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Вярно ли е, че по същото трасе час преди малайзийския самолет Путин се е завръщал от Бразилия - защото ако е така най-вероятната версия може да е готвен атентат.
137
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Боби"Причината е ясна - ракета"НЕ! НЕ Е ЯСНА ПРИЧИНАТА! САМОЛЕТЪТ може да е обстрелван от украински бомбардировачи и изтребители. От което може да получи същия вид поражения.
136
3
 
36
 
! Отговори
обедните новини! преди 9 години
За ЕДНА ПАДНАЛА РАКЕТА близо до израелско летище са отменени всички полети до Израел. Заради войната,която Украйна води срещу рускоезичното си население, не се променя дори въздушния коридор над района на бойните действия. Това как да го разбирам? Нагласена работа! Самолетната катастрофа е била желан и търсен ефект. Още повече, че пътниците и самолетът са подбрани, не са американски, а на някаква си малка Холандия. Какво значи живота на 200 холандци за "велика" Америка и измекярите от Украйна?
135
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самолетът нарочно е пренасочен на север,за да падне на руска територия,но не се е получило и сега следват обяснения вариант 2.
134
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако някой полот не е гледал телевизия в УКРАЙНА СЕ ВОДИ ВОЙНА !!!ВОЙНА с ракети калашници миномети самолети вертолети и квот се сетите...ЗАЩО МИНАВАТЕ ОТ ТАМ ПИТАМ КАТО СТЕ с ПЪТНЕЧЕСКИ САМОЛЕТ или РАЗУЗНАВАТЕЛЕН !!!Ще свалят всичко наред така се прави ...
133
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Това '""вероятно ","смятате", може да важи и минава само по американските филми.Една катастрофа се разследва с месеци от специалисти и тогава се излиза със ЗАКЛЮЧЕНИЕ.Всичко друго е ....НЕСЕРОЗНО.
132
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ракетите земя въздух свалят ВОЕНИ САМОЛЕТИ и понякога такива дето минават през военна зона дето се гърмят с РАКЕТИ !!!Виновен е ПИЛОТА дето е минал през тоя коридор... нека и ГЕРБ да минат през него давидим дали ще ги свалят...