Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга

САЩ нямат доказателства за директна руска намеса
Обновена: 23 юли 2014 14:06 | 23 юли 2014 07:11, Александър Попов
219
Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга
Снимка: Reuters

Представители на американското разузнаване заявиха, че вероятно проруски сепаратисти са свалили "погрешка"
малайзийския пътнически самолет над Източна Украйна, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Служителите на разузнаването на САЩ смятат, че Русия е отговорна за "създаване на условията", довели до свалянето миналата седмица на самолета, но те не представиха доказателства, които да свидетелстват за директна намеса на руското правителство, съобщава Асошиейтед прес.

Още по темата

Макар че Русия въоръжава сепаратистите в Източна Украйна, САЩ нямат преки доказателства, че ракетата, свалила пътническия самолет с 298 души на борда, е дошла от Русия, посочиха още представителите на разузнаването при условие за анонимност пред американски журналисти.

Самолетът вероятно е бил свален от ракета земя-въздух SA-11, с това наименование НАТО дефинира руските зенитни комплекси "Бук", изстреляна от сепаратистите в Източна Украйна, смятат цитираните източници.

"Продължаваме да работим по установяване дали е имало директна връзка, дали на терена е имало руснаци, дали те са обучавали тези сепаратисти," заяви в интервю за Си Ен Ен Бен Роудс, заместник-съветник в Белия дом по въпросите на националната сигурност, цитиран от ДПА.

По отношение на това кой е изстрелял ракетата един от представителите каза: "Не знаем име, не знаем ранг и дори не сме на 100 процента сигурни за националността", посочва още АП.

Според източниците най-вероятното обяснение за причината, поради която е бил свален самолетът, е, че бунтовниците са допуснали грешка. Те отбелязаха, че преди това сепаратистите са свалили 12 украински военни самолета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: украйнаРусияMH17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
31
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
До АнонименРусия направи войната, а не Порошенко. Путин прати бандитите да окупират Донецка област. Путин трябва да бъде съден от Трибунала в Хага.
110
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"До АНТИМУТРА Писания на ***! Ама на супер ***! Долу еврейско -фашитската хунта!"Значи долу *** с Тел-Авивската даскалка.
109
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те и *** в Стара загоря попогрешка замеряли полицията с керемиди и тухли.
108
3
 
36
 
! Отговори
не преди 9 години
Една лъжа повторена 100 пъти става истина,така действат САЩ!да ама не и този път..........
107
3
 
26
 
! Отговори
anti-антимутра преди 9 години
вариант1: Единственият себаратистки су-25 лети. Уракците стрелят и ... прас Боинга.вариант2: Лети Су-25, украински. Украинците стрелят и ... бум Боинга. вариант3. Лети Су-25, украински. Опълченците стрелят и ... голите догадки на ФАЩ излизат верни.Но дали има смисъл това ровене?!? Няма място Боинга да лети над сражаващи се подразделения (!!!) *** НОСИ Цялата отговорност за сваленият Боинг. Колкото и да са изперкулясали Фобо-хейтърите, каквито и лозунги да размахват истината е тая.
106
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори бунтовниците да са свалили самолета по погрешка, това не би станало ако Порошенко не бе започнал военните действия, много просто. Русия отдавна иска дипломатическо решение.
105
0
 
9
 
! Отговори
до Антимутра преди 9 години
Ти си истинска мутрааааааааааааааа,
104
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АНТИМУТРА Писания на ***! Ама на супер ***! Долу еврейско -фашитската хунта!
103
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много добре знаем от кого е свален самолета -от евреиско -ционистката хунта начело с Порошенко(Вайцман) Турчинов, Аваков, Коломойски,Тимошенко ,създадени и подкрепяни от САЩ и ЕВ. Съюз . Едини и същи сценарии години наред . Същите който събориха кулите, ,Пентагона и където самолета се ,,изпари ,, същите ,който засекретиха списъка на пасажерите от самолета паднал в Пенсилвания ,защото ,,терористите щели да отмъстят на роднините на загиналите,,същите докарали Хитлер на власт.Другото е съчинения!
102
39
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
САМОЛЕТА МОЖЕШЕ ДА ВЛЕЗЕ ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА УКРАЙНА ТОЧНО ПРЕЗ СРЕДАТА НА ДОНЕЦКА ОБЛАСТ!!!!ПАК ЛИ УКРАЙНА Е ВИНОВНА А!!!!!!!СМЪРТ НА ТЕРОРИСТИТЕ В ДОНЕЦКА ОБЛАСТ!!!ДА СЕ ПОИСКА ОСТАВКАТА И НА ПУТИН !!!!
101
26
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Украинската държава не и е работата да се меси в полетите на самолетите!!!Самолетните компании си определят марширута а не държавата да им определя марширута!Малайзия не и пука изобщо за марширута дали е опасен само печалбата е важна!
100
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E wie kakvo iskate ot amerikanzite, da kajat:Nie go izmislihme a kiev go naprawi.Nqma da si priznaqt nikoga.
99
1
 
28
 
! Отговори
gogo преди 9 години
Много ми е интересно, как американците успели да заснемат ракетата, която била уж ударила самолета, но не можаха да заснемат предишния самолет, който изчезна безследно... :-О
98
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А слугинажа, зависимостта и подмазвачеството на българските медии, които се убиха да манипулират информацията е потресаващ.Медийни шафрантии и прЕститутки от най-най-най- долна класа.
97
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реднешките *** нямат НИКАКВИ доказателства, но продължават да обвиняват Русия и опълченците. Укропитеците отрекоха Донецк да има БУК, ФАЩ косвено отричат "съпричастност" на Русия, т.е. никакъв БУК не е минавал границата към Русия, но те продължават да обвиняват...Това малоумие ли е?Или е малоумие?Как мислите?
96
2
 
33
 
! Отговори
СТИГА ЛЪЖИ!!!!!! преди 9 години
СОРОС И САЩ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКИ БЕДИ ПО СВЕТА! ПРИЗНАЙТЕ ГО НАЙ-ПОСЛЕ, СЛУГИ НА САТАНАТА!!!!!
95
3
 
34
 
! Отговори
неам нерви преди 9 години
А защо прелитад граждански полети над зона с активни бийни действия? Кой *** определя маршрута? Нали са свалили 12 военни изтребителя наскоро, от кой зор минават редовни пътнически самолети оттам?
94
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Андрей Кончаловски: Ужасете се от себе си Днес искам да ви напомня някои потресаващи цифри и факти, които ясно показват, че в много отношения Русия не е в Европа или дори в Азия. По отношение на корупцията, продължителността на живота, нивото на инвестиции в областта на науката и други подобни, ние сме в Африка! Нещо повече - това сравнение не е обидно за нас, а за африканците! При африканците има обяснение за тяхната изостаналост: четири века безмилостно са ги експлоатирали и унищожавали
93
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСИЯ - виновна за ИРАК - ЛИБИЯ - ЕГИПЕТ - БОСНА - ИЗРАЕЛ - АТЕНТАТА В САРАФОВО И ВСЕКИ СЛЕДВАЩ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ
92
0
 
8
 
! Отговори
ново и смешно преди 9 години
По словам Юрия Бирюкова, в тыловом штабе, который находится за 40 километров от зоны боевых действий, имеются генеральские сауны и фитнес-центры. Представители генералитета увлечены личной безопасностью и передвигаются лишь в кампании телохранителей. Однако этой ночью тыловой лагерь был под обстрелом "террористов" с систем залпового огня Град.Истински укр. войник за генерали дюмбели:nikvesti/news/politics/56470

Спонсорирани публикации