Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга

САЩ нямат доказателства за директна руска намеса
Обновена: 23 юли 2014 14:06 | 23 юли 2014 07:11, Александър Попов
219
Сепаратистите свалили "погрешка" Боинга
Снимка: Reuters

Представители на американското разузнаване заявиха, че вероятно проруски сепаратисти са свалили "погрешка"
малайзийския пътнически самолет над Източна Украйна, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Служителите на разузнаването на САЩ смятат, че Русия е отговорна за "създаване на условията", довели до свалянето миналата седмица на самолета, но те не представиха доказателства, които да свидетелстват за директна намеса на руското правителство, съобщава Асошиейтед прес.

Още по темата

Макар че Русия въоръжава сепаратистите в Източна Украйна, САЩ нямат преки доказателства, че ракетата, свалила пътническия самолет с 298 души на борда, е дошла от Русия, посочиха още представителите на разузнаването при условие за анонимност пред американски журналисти.

Самолетът вероятно е бил свален от ракета земя-въздух SA-11, с това наименование НАТО дефинира руските зенитни комплекси "Бук", изстреляна от сепаратистите в Източна Украйна, смятат цитираните източници.

"Продължаваме да работим по установяване дали е имало директна връзка, дали на терена е имало руснаци, дали те са обучавали тези сепаратисти," заяви в интервю за Си Ен Ен Бен Роудс, заместник-съветник в Белия дом по въпросите на националната сигурност, цитиран от ДПА.

По отношение на това кой е изстрелял ракетата един от представителите каза: "Не знаем име, не знаем ранг и дори не сме на 100 процента сигурни за националността", посочва още АП.

Според източниците най-вероятното обяснение за причината, поради която е бил свален самолетът, е, че бунтовниците са допуснали грешка. Те отбелязаха, че преди това сепаратистите са свалили 12 украински военни самолета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: УкрайнаРусияMH17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
36
 
! Отговори
Dido преди 9 години
Обективно погледнато Украинската държава е създала условия за свалянето на самолета допускайки го да лети над зона на военни действия!Защо това не се коментира от нито един "експерт"
90
21
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
НАПЪЛНО СА НЕВИННИ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ТЕРОРИСТИ И ЗА ТОВА ЛИДЕРА ИМ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА НА ДРУГИЯ ДЕН!
89
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не си признаят гръмнахме го за да скочи цяла европа и НАТО да има повод, ама не се получи не трябваше да пада чак толкова навътре в тила на опълченците и за жалост фактите бяха осветени.*** хамерикански антихристи дори да лъжат не могат наште заднолизци от БНР и БНТ се справят с лъжите далеч по-добре. Ха само че сега не е 45-50г на миналия век хората дори не слушат радио и тв - има алтернативи , а бг зомбита е имало и ще има умирам от смях пич без пикната пара америкос ХахАаа
88
0
 
23
 
! Отговори
да бе ! преди 9 години
лъжа на изпечени лъжци! не вярван на САЩ и за една дума! това са най-големите лъжци и убийци на света! всеки който им приглася и тиражира лъжите им, е техен съучастник!
87
17
 
3
 
! Отговори
Искро преди 9 години
Дайте гуъл на това: hroniki-russkoy-ljiПрочетете целия матрал на униан. И после защитавайте маточка русия или новинките республики...
86
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавието кърти. Г-н Попов заработва сребърници.
85
0
 
18
 
! Отговори
Cross преди 9 години
Най-голямата икономика на планетата с най-голямата военна машина и най-добрите технологии разчита на... Youtube и Facebook?!
84
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавието кърти мивки. Добре е да се опитваш да привлечеш посещения, ама писаното в статията е много далече от заглавието и. Скандалите без съдържание са временен ефект, аФторе, търси друг начин да си го вдигнеш. Рейтинга де.
83
2
 
23
 
! Отговори
ИЗСЛЕДОВАТЕЛ преди 9 години
Възхищавам се от американското разузнаване! Те твърдяха, че топче за голф ако се движи техните космически системи ще го заснемат! Сега к,во стана, изглежда всички там са изкарали курс по Vчаст "Висша математика - Избрани глави" специално Теория на вероятностите. Нищо не сте научили - Брадата и 2 нямаше да ви пише! Та верятно са сепаратистите но не били руснаци, ами .... Специалисти казват, че поне 7 обучени в продължение на 5 години специалисти могат да управляват това чудо! Нещо ни работите!
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
haha e towa e nowaina! nisto ne znaem, ama spored e nas e taka !
81
3
 
13
 
! Отговори
До кнк преди 9 години
Абе слушай, зомбирана главо! Ти откъде ги измисляш тези едни изречения? *** ли си, неграмотен ли си, въобще някога влизал ли си в училище и книга отварял ли си? Да правиш коментари за държава, която е шеста в света по територия и население, с несметни богатства, с история на крале, царе и императори, на велики учени и изследователи е меко казано ***. Май когато Господ е раздавал акъла на видовете, ти си бил някъде и си закъснял.
80
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те и за чернобил почнаха да лъжат,ама нямаше как.само дето оставиха тяхното население в зоната на радиацията
79
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за катин лъгаха 50 години за южнокорейския самолет лъгаха 20 години ,колко ще лъжат за този. подледци
78
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I svestena prostota, America neiska da se zanimava ses meleto koeto Putin e sezdal vev Ukraina, AMA vopste! Malko li e che Ametica pazi tseliya tsivilizovan svyat it terorism, pitam vi malko lie! Vie ne mozete li da razberete che ako ne se boryat ses teroristite vev Iraq I Avganistan, ste triabva da go pravim po Evropeiskite I Americanski ulitsi ! Znaete li che kato padna samoleta, vednaga sa ispratili diplomati na Bulkanite da kazat che ako Putin ni posegne Amerika ste ni zastiti!
77
1
 
10
 
! Отговори
Краси преди 9 години
Следите водят към Виетнам. През Виетнаската война 1968-1973 са свалени 1500 американски самолети и хиликоптери! Не може да не са се намесили и Виетнасмки войници!!
76
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Ама какво ги бърка САЩ ,какво става в Европа пък даже и изявления дават!Да си гледат тяхната ***!
75
3
 
30
 
! Отговори
ниво преди 9 години
Лъжите на сащ обиждат всеки средно интелигентен човек !а тези който им вярват са под това ниво.
74
2
 
36
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До КНКМоето дете, тази Империя на злото се опитват да я завладеят от 500 години.И Злата Империя е придобила отвратителния навик да забива знамето си в столицата на нашественика!А, и най-важното - гнусните руснаци искат ПАРИ за газта и нефта! С какво право??? Та ресурсите на планетата са на всички... американци...
73
3
 
18
 
! Отговори
ДОКАЗАТЕЛСТВА преди 9 години
за това няма, а има само фантазии на ФАШИНГТОН и нагъзените местни *** на американски ***
72
4
 
29
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Нямат никакви доказателства, всичко което имат са извадки от Facebook и Twitter.Ако това е сериозно то тогава американското разузнаване е по зле от албанското, чудно ми е как сами си вярват и как искат други да им повярват. Имат реални доказателства от къде е пустана ракетата, защото техен експерементален спътник е заснел момента и координатите на пуска, но това няма да го видим никога.

Спонсорирани публикации