Тя е на 12 и ще се омъжи за мъж на 37. Освен ако не я спрем!

Кампания изостря вниманието към браковете с малолетни
10 окт 2014 16:35,
170

Снимка: stoppbryllupet.blogg.no

Светът е изправен пред епидемия, но тя не е свързана с болест, пише aplus.

Всеки ден 39 хил. непълнолетни момичета се омъжват за възрастни мъже. За да се повиши вниманието към тази тема, в Норвегия започна кампания срещу това. Тя обаче не използва обикновените тактики като телевизионни реклами и листовки.

На 11 октомври 12-годишната Теа от Норвегия ще се омъжи за 37-годишния Геир, ако обществеността не направи нещо, за да ги спре.

Зад кампанията стои норвежка организация, посветила дейността си за по-добро бъдеще на децата от развиващите се страни. Планираната сватба ще съвпадне с международния ден на момичето на ООН. Целта на организацията е да разкрият ужасната практика, като я съпостави с щастливото събитие, каквото сватбата трябва да бъде.

„Много момичета мечтаят за сватбата си и този ден често се определя като един от най-щастливите в живота“, пише в сайта на кампанията. Но за 39 хил. млади момичета, които се женят всеки ден, денят на сватбата е най-лошият ден в живота.

Приносът на бъдещата булка Теа е в това да поддържа блог. Седмокласничката споделя редовно подробности около подготовката на сватбата – каква ще бъде тортата, каква е роклята й и всичко около големия ден.

На 8 октомври, три дни преди сватбата й, пише в блога си, че със сигурност няма да стане ветеринар. „Мечтата ми винаги е била да съм ветеринарен лекар, защото ще мога по цял ден да работя с коне и други животни. Но днес говорих с мама и тя каза, че като се омъжа, няма да мога да работя или да ходя на училище“, пише момичето.

В блога има снимки и истории на други малолетни булки от цял свят. Има и петиция, която цели криминализирането на брака с деца. Организаторите твърдят, че кампанията им има ефект. И наистина, снимките са невероятно въздействащи. Вижте ги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз давам бас че тая ще го надживее и ще се омъжи още един път поне...И ще е наследила мангизи наготово...
19
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не можела да стане ветеринар глупости.Момичетата имат сбъркана последователност: училище -> университет -> кариера.Ама тялото за разлика от университета и кариерата не чака. А на 30-40 години можеш да станеш студентка, също толкова лесно и колкото на 20.Унивеститета може да почака, ама като стане на 35 години стара мома, колко свестни мъже ще те искат (конкурираш се пак с младите готини момичета). Защото на мъжете от диплома и солидна професия не ни става.
18
15
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
До До ГУРБЕТЧИЯКОЕ МОМИЧЕ КОГА ИМА ЦИКЪЛ И КОГА Е ФИЗИЧЕСКИ ЗРЯЛО ЗА СЕКС ,ТОВА Е МНОГО ИНДИВИДУАЛНО ! АКО 10 МОМИЧЕТА УЗРЯВАТ НА 15 Г. ,ДРУГИ 2 НАПРИМЕР УЗРЯВАТ НА 13 Г. ! НО МИСЪЛТА МИ БЕШЕ ДРУГА - ВМЕСТО ДА РАЗВРАТНИЧАТ ,ПО-ДОБРЕ ДА СЕ ОМЪЖАТ ! Е ТОВА ЕСТЕСТВЕНО НЕ ОЗНАЧАВА ,ЧЕ 100% ЩЕ СА ЩАСТЛИВИ В БРАКА ,ТОВА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО КАЖЕ ! ИМА ЖЕНИ ,КОИТО СА СЕ ОМЪЖИЛИ ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА 30 Г. ,ЗРЕЛИ И УМЕЕЩИ ДА РАЗПОЗНАВАТ ДОБРИЯ И ЛОШИЯ МЪЖ ,НО ВЪПРЕКИ ТОВА СА СБЪРКАЛИ В ИЗБОРА СИ !
17
2
 
22
 
! Отговори
До гурбетчията преди 9 години
В миналото българите са се подчинявали на железни неписани закони - така нареченото "обичайно право".Девойката може да се замоми на 15 г. Ако момиче се омъжи под 16 г., зад гърба му ще говорят, че е "разтурено". До към 20 г. повечето моми се омъжват.Която навърши 22 г. и е още неомъжена, вече я считат за "стара мома" и цялото село, започва да й търси жених, защото наличието на стара мома се считало срам за общността.Някои се омъжвали под 15 г.,но по изключение - ако пристане или ако я отвлекат
16
0
 
17
 
! Отговори
морския преди 9 години
Добре е и да споменете че в Бепгия законът разрешава това и от там да започнете темата
15
2
 
17
 
! Отговори
sia преди 9 години
Az jiveia v Norvegia, zabraneno e pod 16 godini brak, ot 16-18 samo sas saglasieto na roditelite. Golyama glupost pishat v nyakoi medii, polovinata e luja, drugata -polulaja.
14
1
 
30
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Оф, занимавате хората с глупости. Идете в некое ромско гето и ще видите стотици малолетни майки, ама за тях никой не прави въпрос, нали? Естествено, че и защо. Това са т.нар. културни особености...
13
3
 
20
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
На 12 са нямали цикъл още, ти твърдиш че са раждали.... Само последните 20-30 години хората почнаха да съзряват по-рано заради хормоните които тъпчат в храната. Бременна на 12 през 19 век просто забрави да е имало.Но да, на 14-16 е било нормално да се женят и да износват първото си дете. Това се смята за нормално и днес в някой държави, а Норвежката кампания е насочена именно срещу ценностите на тези държави. Демек: за пореден път Европееца налага мнение на Африканеца и търси сензация.
12
1
 
9
 
! Отговори
Ванката преди 9 години
Е, то ние оправихме нашите кафява, та до норвежките опряхме.
11
17
 
3
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 9 години
Че тези като ги гледам и аз бих ги оправил. Даже са дърти.
10
29
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
До Гневен българинПРЕДИ 100 Г. КОГАТО БЪЛГАРКИТЕ СА СТАВАЛИ МАЙКИ НА 13 -14 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ,ТОГАВА БЪЛГАРИЯ В ЕС ЛИ Е БИЛА ?! ПО ЗАКОН Е ДЕТЕ ,НО ИМА МОМИЧЕТА НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ С РЕДОВНА МЕНСТРУАЦИЯ И ФИЗИЧЕСКИ ЗРЕЛИ ЗА СЕКСУАЛЕН КОНТАКТ ! ЕСТЕСТВЕНО НЕ Е ХУБАВО ДА БЪРЗАТ ДА СЕ ОМЪЖВАТ ,НО АКО ТОВА МОМИЧЕ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ХОДИ НА УЧИЛИЩЕ ,А ДА СЕ ПРАСКА ТУК ТАМ ,ПО-ДОБРЕ Е ДА СЕ ОМЪЖИ ОТКОЛКОТО ДА СЕ ТАКОВА С РАЗЛИЧНИ КОЧОВЕ ! ИМА ОТ ЛОШО ПО-ЛОШО ,ИМА МОМИЧЕТА НЕ СЕ ОМЪЖВАТ , А РАЗВРАТНИЧАТ
9
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В официалният сайт пише че историята е измислица с цел да привлече вниманието на хората. Днес.бг обаче са решили да ни спестят този факт.
8
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я питайте вашите баби на колко са се омъжвали и по колко деца са раждали.Хората като са градили Европа,вие 16 република искахте да ставате на СССР
7
0
 
31
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Тук обаче педофилите гледат снимките и блъскат яко ))
6
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да им **** на европейските ценности.
5
27
 
6
 
! Отговори
Фалшив морал преди 9 години
Морала не върши работа, ако не прави хората щастливи!Щом така се чувстват добре, защо не?!Той й предлага пари, любов, уважение, грижа...Какво предлагате? - да се омъжи на 18, но за беден Хулиганин-Наркоман, който я обижда, унижава и бие?!...Оставете хората да решават сами живота си, щом не пречат на никой...
4
19
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Норвегия да не е в ЕС.Ако не ти харесва бягай към Русия.
3
0
 
42
 
! Отговори
Алис преди 9 години
Глупости са това! Изключено е да няма закон в Норвегия за минималната възраст,на която можеш да сключиш брак. В БГ още през социализма тази възраст беше 18 години и само в редки изключения се разрешаваше на 16 г. и то само със съгласието на родителите.
2
17
 
22
 
! Отговори
AZ преди 9 години
ГОЛЯМА ВЪЛНА ... НА МЕН ХЛАДИЛНИКА МИ ВКЪЩИ Е СПРЯН ОТ 15 МЕСЕЦА ЗАЩОТО Е ПРАЗЕН И НЯМА НАДЕЖДА СКОРО ДА СЕ НАПЪЛНИ , ТЕ МЕ ЗАНИМАВАТ С ГЛУПОСТИ
1
14
 
38
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Това отдавна си има определение-педофилия."Модерни" европейски "ценности".Още стойте в ЕС и после се чудете защо никой не е обърнал внимание на Ана-Мария (детето болно от аутизъм,което вероятно е търпяло сексуален тормоз).

Спонсорирани публикации