Тя е на 12 и ще се омъжи за мъж на 37. Освен ако не я спрем!

Кампания изостря вниманието към браковете с малолетни
10 окт 2014 16:35,
170

Дегустация на сватбени торти. Снимка: stoppbryllupet.blogg.no

Светът е изправен пред епидемия, но тя не е свързана с болест, пише aplus.

Всеки ден 39 хил. непълнолетни момичета се омъжват за възрастни мъже. За да се повиши вниманието към тази тема, в Норвегия започна кампания срещу това. Тя обаче не използва обикновените тактики като телевизионни реклами и листовки.

На 11 октомври 12-годишната Теа от Норвегия ще се омъжи за 37-годишния Геир, ако обществеността не направи нещо, за да ги спре.

Зад кампанията стои норвежка организация, посветила дейността си за по-добро бъдеще на децата от развиващите се страни. Планираната сватба ще съвпадне с международния ден на момичето на ООН. Целта на организацията е да разкрият ужасната практика, като я съпостави с щастливото събитие, каквото сватбата трябва да бъде.

„Много момичета мечтаят за сватбата си и този ден често се определя като един от най-щастливите в живота“, пише в сайта на кампанията. Но за 39 хил. млади момичета, които се женят всеки ден, денят на сватбата е най-лошият ден в живота.

Приносът на бъдещата булка Теа е в това да поддържа блог. Седмокласничката споделя редовно подробности около подготовката на сватбата – каква ще бъде тортата, каква е роклята й и всичко около големия ден.

На 8 октомври, три дни преди сватбата й, пише в блога си, че със сигурност няма да стане ветеринар. „Мечтата ми винаги е била да съм ветеринарен лекар, защото ще мога по цял ден да работя с коне и други животни. Но днес говорих с мама и тя каза, че като се омъжа, няма да мога да работя или да ходя на училище“, пише момичето.

В блога има снимки и истории на други малолетни булки от цял свят. Има и петиция, която цели криминализирането на брака с деца. Организаторите твърдят, че кампанията им има ефект. И наистина, снимките са невероятно въздействащи. Вижте ги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
5
 
! Отговори
Мда-ам преди 9 години
Сега разбирам защо *** ходят да берат боровинки из Скандинавия.
119
0
 
1
 
! Отговори
Мъка наистина преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ 121Това е сериозен пропуск наистина, съчувствам ти, но все пак жената ти е говорила за свождане, а не за брак. Оттогава ли пишеш с големи букви?
118
0
 
3
 
! Отговори
а23 преди 9 години
Нищо не разбрах от тази статия - това насилствена сватба ли е или не и ако не и законът я позволява защо е цялата тази врява от *** организации, които нямат с какво друго да се занимават след като всеки ден умират хиляди деца от глад, а в България стотици по домовете са жертви на сексуални посегателства !!??!?
117
0
 
6
 
! Отговори
Cky2k преди 9 години
В интерес на истината преди време е било така навсякъде. Законът в Норвегия разрешава ранен брак със съгласието на родителите.
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маиката и бащата на това момиче не смятат ли за свое задължение да вземат страна по въпроса? Или си бъркат в носа?
115
5
 
3
 
! Отговори
съпричастен преди 9 години
На вас какво ви влизеа в работата ? С тоя човек може да е по щастлива от колкото с някое изтърсено българско селянче . Напомпано с с идол Баровеца л
114
1
 
3
 
! Отговори
WTF преди 9 години
WTF я!
113
1
 
4
 
! Отговори
mike преди 9 години
АБЕ ВИЕ *** ЛИ СТЕ! Явно да! вместо да пишете безмислени коментари вземете прочетете поне статията... то е ясно, че цяла книга няма как да се хванете да четете! ***!
112
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И двамата са красиви и хубави, нека да се обичат и да имат много деца.
111
1
 
10
 
! Отговори
Той преди 9 години
Живеем в извратен свят...
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво давате акъл на другите кой какъв Е,, всички уж сме българи И ВСЕКИ ИМА МНЕНИЕ И ПОЗИЦИЯ . АМАН ОТ ПРОФЕСОРИ И ДАВАЩИ АКЪЛ ЗАТОВА СМЕ ТОЛКОВА БЕДНИ 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ МИЗЕРУВАТ ОТ ТЪПИТЕ ПРОФЕСОРИ КЪДЕНО САМО АКЪЛ ДАВАТ..
109
0
 
1
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ Първо, ти нормален ли си ?Отговор - почти съм сигурен, че не си.Второ, как мислиш, дали заради един луд, цяла една държава трябва да промени законите си,за да му е кеф на *** ?
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А когато тя бъде на 37, тои на колко ще бъде? И как ще се справя с кръвното, болките в колената и в кръста, забравянето и др. неща, характерни за възрастните.
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на тия разбирачите които обиждат "***"че не разбрали че това е просто провокация която цели да предизвика размисъл и загриженост ,как точно да разберат *** това от изречението "организаторите смятат че кампанията има ефект",ми кампанията може и да е с конкретен дейстителен пример,по какво точно така както е написано в българския вариант хората да направят разлика....много знаете да квалифицирате другите българи,а пък другите българи си го мислят същото за вас,ай Ше ви се не видЕло
106
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Любовта години няма !Напротив тенденцията е СТАРА ЖЕНА с МЛАД И КОРАВ и с твърд като стомана *** !Младежа да е на 20 пък жената на 40-55 с солидна банкова сметка !
105
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щом се обичат младите да се вземат.какво умувате толкова.
104
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯНека позная - у ваше село на 12 си майка, на 24 баба, а на 38 прабаба с 10 деца, 20 внука и 5 правнука, и с около 3 зъба у устата?
103
0
 
34
 
! Отговори
Пловдив преди 9 години
Този е педофил и по този начин ще си "узакони" деянията!!! Норвегия само с такива неща започва да става известна...
102
31
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
ЧУДЯ СЕ ДАЛИ ДА НЕ СЪДЯ БЪЛГАРИЯ И ДА ИСКАМ 1 МЛН. ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ТОВА ,ЧЕ ЗАКОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ НАРУШАВАТ ОСНОВНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА ! КОГАТО БЯХ НА 15 Г. ТОЧНО ТЕЗИ ЗАКОНИ МЕ ЛИШИХА ОТ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ПРАВЯ СЕКС С УЧИТЕЛКАТА ПО ЛИТЕРАТУРА ! ЦЕЛУНА МЕ ПО БУЗАТА И МИ КАЗА ,ЧЕ АКО СЪМ ПЪЛНОЛЕТЕН ЩЕ ПРАВИ СЕКС С МЕНЕ ,НО В МОМЕНТА БЯХ НА 15 Г. И ТЯ ОТКАЗА САМО ЗАРАДИ ЗАКОНА! КАЗА ,ЧЕ АКО НЯМАШЕ ТАКЪВ ЗАКОН С УДОВОЛСТВИЕ БИ ПРАВИЛА СЕКС С МЕНЕ ! ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ СЪМ Я ВИЖДАЛ И ПРОПУСНАХ ХУБАВИ МИГОВЕ
101
27
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
ВСЕКИ МЛАДЕЖ МОЖЕ ДА СЪДИ ДЪРЖАВАТА ,ЧЕ ДЕЙСТВАЩИТЕ ЗАКОНИ ГО ЛИШАВАТ ОТ ПРАВО ДА ПРАВИ СЕКС ИЛИ ДА СЕ ЖЕНИ ! ПРИРОДАТА ЩОМ Е НАПРАВИЛА ТАКА , ЧЕ ДНЕС ДА ТИ СЕ ИСКА ДА ПРАВИШ СЕКС ,ЗНАЧИ ТИ ВЕЧЕ СИ ФИЗИЧЕСКИ И ПСИХИЧЕСКИ ГОТОВ ,НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СИ НА 15 Г. ИЛИ НА 25 Г. ! ПРИРОДАТА Е ТАЗИ КОЯТО ОПРЕДЕЛЯ КОЙ КОГА Е ГОТОВ ЗА СЕКС , А НЕ НЯКАКВИ ЗАКОНИ ПИСАНИ ОТ НЯКАКВИ СИ !