Тя е на 12 и ще се омъжи за мъж на 37. Освен ако не я спрем!

Кампания изостря вниманието към браковете с малолетни
10 окт 2014 16:35,
170

Снимка: stoppbryllupet.blogg.no

Светът е изправен пред епидемия, но тя не е свързана с болест, пише aplus.

Всеки ден 39 хил. непълнолетни момичета се омъжват за възрастни мъже. За да се повиши вниманието към тази тема, в Норвегия започна кампания срещу това. Тя обаче не използва обикновените тактики като телевизионни реклами и листовки.

На 11 октомври 12-годишната Теа от Норвегия ще се омъжи за 37-годишния Геир, ако обществеността не направи нещо, за да ги спре.

Зад кампанията стои норвежка организация, посветила дейността си за по-добро бъдеще на децата от развиващите се страни. Планираната сватба ще съвпадне с международния ден на момичето на ООН. Целта на организацията е да разкрият ужасната практика, като я съпостави с щастливото събитие, каквото сватбата трябва да бъде.

„Много момичета мечтаят за сватбата си и този ден често се определя като един от най-щастливите в живота“, пише в сайта на кампанията. Но за 39 хил. млади момичета, които се женят всеки ден, денят на сватбата е най-лошият ден в живота.

Приносът на бъдещата булка Теа е в това да поддържа блог. Седмокласничката споделя редовно подробности около подготовката на сватбата – каква ще бъде тортата, каква е роклята й и всичко около големия ден.

На 8 октомври, три дни преди сватбата й, пише в блога си, че със сигурност няма да стане ветеринар. „Мечтата ми винаги е била да съм ветеринарен лекар, защото ще мога по цял ден да работя с коне и други животни. Но днес говорих с мама и тя каза, че като се омъжа, няма да мога да работя или да ходя на училище“, пише момичето.

В блога има снимки и истории на други малолетни булки от цял свят. Има и петиция, която цели криминализирането на брака с деца. Организаторите твърдят, че кампанията им има ефект. И наистина, снимките са невероятно въздействащи. Вижте ги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
20
 
7
 
! Отговори
Голям Човек преди 9 години
А я-я, най-добре си дръжте миризливите дъщери до 50 години си ги пазете. Както и правите всъщност - отглеждате си "децата" до 50 години. И стават хора, негодни за живота и все мислят, че някой с нещо им е длъжен в живота. Стават Мързеливи, безотговорни, и мислят че хляба и доматите растат в търговските вериги магазини...Няма ги оня Големите хора вече... Само дребни душички и Егоистчета....
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Статията е написана много объркващо и подвежда, затова повечето хора тук са се заблудили, че момичето в Норвегия ще се омъжва наистина. Тя просто показва как едно 12-годишно дете би изглеждало като булка...Четете и мислете!
38
35
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
МОЯТА ЖЕНА КОГАТО СЕ ОЖЕНИХМЕ СЪЩО БЕШЕ МАЛКА , Е НЕ БАШ НА 13 ИЛИ 14 Г. ,АЗ СЪЩО НЕ БЯХ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ГОЛЯМ ! КОЕ Е ПРЕДИМСТВОТО И УСПОКОЕНИЕТО ЗА МЪЖА - ВЗИМАШ Я ДЕВСТВЕНА , НИКОЙ НЕ Я Е ОТВАРЯЛ ПРЕДИ ТЕБ ! Е НИКАКВА НЕ Е ГАРАНЦИЯТА ЧЕ ПОСЛЕ НЯМА ДА ОПИТА ЧУЖДО ,НО ПОНЕ СИ СИГУРЕН ,ЧЕ ПРЕДИ ТЕБЕ КОМШИЯТА НЕ Я Е ОПРАВИЛ ! А НЯКОИ МЪЖЕ ВЗИМАТ ПЕРФОРИРАНИ ЖЕНИ ,НЕ ЗНАЯТ КОЙ Е ВЛИЗАЛ И КОЙ Е ИЗЛИЗАЛ ! СЪБИРАТЕ СЕ КОМПАНИЯ СЪС СЪСЕДИ И ПРИЯТЕЛИ , 100% ПОНЕ ДВАМА ДУШИ СА ТАКОВАЛИ ЖЕНА ТИ ПРЕДИ ТЕБ
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брак, да с черно на бяло/ писменно предбрачно споразумение за задълженията и правата на двете страни, като малолетната е представлявана от родителите си до навършване на 21-на год. възраст! А законът защитава непълнолетната!
36
0
 
3
 
! Отговори
haiter преди 9 години
prosto gi davat za razplod
35
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
искате кореком и демокрация - на ви и тихо
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯСтига крещял с тия големи букви.Така не изглеждаш по-умен!
33
1
 
15
 
! Отговори
леко тъп българин преди 9 години
На запад няма проблем с педофилски сватби, не е в културата им. Сватби между деца и дъртаци е характерно за Индия и много държави у близкия изток, но не и на запад.Проблемът на запада (особено в САЩ) е, че има огромна разлика между богатите и бедните, особено що се отнася до висшето образование, което в щатите е скъпо. Дали ще се омъжи момата на 13 или на 23 няма голямо значение, защото няма ли мангизи, няма и образование. Туй то.Норвежците да бяха облекли булката в бурка. Ама не им стиска.
32
4
 
6
 
! Отговори
няма начин преди 9 години
В Норвегия слушкат ЕС,правят се на толерасти и интеграсти,но иначе си действат както си знаят!Това в Норвегия просто няма как да стане!Да ме извинява списователя,но това си е чиста лъжа!Ще му препоръчам да мисли повече,преди да дращи глупости,защото класика е казал,че "мисленето е болезнен процес,но в живота е задължително"!
31
4
 
17
 
! Отговори
чичко преди 9 години
По нашите географски ширини е ясно за кои става въпрос. Решението е просто : и тя и бъдещият и мъж в пещите и дим да ги няма.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много момичета на 12 стават булки и на момчета на 15.
29
33
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
ПРОСТО ДАВАМ КАТО ПРИМЕР -ПО-ДОБРЕ ЕДНО МОМИЧЕ ДА СЕ ОМЪЖИ РАНО ,ОТКОЛКОТО КЪСНО И ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ДА Й СЕ ИЗРЕДИ ЦЕЛИЯТ КЛАС ,МАХАЛАТА ИЛИ НЕЗНАМ ОЩЕ КАКВИ ! ЗАТОВА НА НАС НИ Е ЧУДНО КАК ХРИСТИЯНСКИТЕ МОМИЧЕТА НЕ БЪРЗАТ ДА СЕ ОМЪЖАТ ,А СЕ ПРАСКАТ НАЛЯВО И НАДЯСНО ,А НАКРАЯ НЯКОЙ ОБИРА ПЕШКИРА ,ВЗИМА Я ЗА ЖЕНА ,НО ПОНЕ 5 СЪСЕДИ НА ДЕВОЙЧЕТО ВЕЧЕ СА ПРАВИЛИ СЕКС С НЕГО ! ЗА МЕНЕ ТОВА Е НЕДОСТОЙНА РАБОТА !
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е кофти съдба.Погледни го откъм веселата му страна.Винаги можеш да дадеш малко мишеморка на Геир и да прибереш застраховката.Най обикновена зелена мухоморка също върши работа казват че имала страхотен вкус.Или да съдиш ваште за сексуален тормоз.Ако това не те успокоява сватбеното пътешествие можеше да е на някой 777 над Украйна..
27
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС и САЩ узакониха вече проституцията и хомосексуалните бракове, сега идва ред на педофилията.
26
1
 
21
 
! Отговори
26,Ако трудолюбиво преди 9 години
и умно момиче реши да следва, то ще завърши висшето си образование на 23-24 г. Точно навреме, за да се омъжи и да роди две деца преди да е навършила 30 г. Много девойки се омъжват още докато следват.Така че, образованието не пречи на задомяването. Знаеш ли колко е "лесно" да ти реве бебе или да гледаш две деца и паралелно с това да учиш?А зорът за кариера е продиктуван в повечето случаи от безпаричието.Ако имаш доходи, за да живееш нормално,ще си отгледаш децата до 7 г. и после ще почнеш работа
25
2
 
24
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 9 години
На Запад много обичат агнешко, ама си траят и гледат да насочват вниманието в друга посока.
24
24
 
9
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 9 години
Гледам снимките и са много яки. И на 10 да са като изглеждат така бих ги надупил всички.
23
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поне ще прави секс както трябва ...А то от диплома файда няма ...Да ражда и да се плодът това е жената...Мъжът да носи парата и са орайд !
22
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В известна степен съм за такъв брак със съгласието на родителите на девойчето, а не всичко да става, но като че е чашка за еднократна употреба! Има момичата които физически се развиват по бързо! Бракът все пак е социален договор и не винаги означава, че докато момичето не достигне полова зрялост ще се консумира!
21
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицията и прокуратурата в България засега са безсилни да спрат ромите.