"Ваксината" срещу нацизма губи сила в Европа, предупреди Путин

Руският лидер призова за противодействие срещу героизацията на нацизма
Обновена: 15 окт 2014 14:16 | 15 окт 2014 13:16, Елка Василева
130
"Ваксината" срещу нацизма губи сила в Европа, предупреди Путин
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин изрази сериозно безпокойство заради проявите на неонацизъм в Европа, и по-специално в Прибалтика и Украйна, и призова да не се допуска ревизиране на резултатите от Втората световна война и героизация на нацизма.

„За съжаление, „ваксината“ срещу нацисткия вирус, изработена от Нюрнбергския съд, губи сила в някои държави от Европа. Нагледното свидетелство са откритите прояви на нацизъм, които вече се превърнаха в нещо обичайно в Латвия и останалите прибалтийски страни. Особено безпокойство в този смисъл предизвиква ситуацията в Украйна, където през февруари беше извършен антиконституционен държавен преврат, чиято движеща сила бяха националистите и други радикални групировки“. Това заяви Путин в интервю за сръбския вестник „Политика“ в навечерието на посещението си в Белград.

Путин ще посети сръбската столица на 16 октомври, където ще участва в проявите по случай 70-годишнината от освобождаването на града от германско-фашистките окупатори през Втората световна война и ще проведе преговори с президента и премиера на Сърбия Томислав Николич и Александър Вучич за политическото и икономическо сътрудничество, посочва РИА Новости.

„Днес наш общ дълг е да противодействаме на героизацията на нацизма. Твърдо да противостоим на опитите за ревизиране на резултатите от Втората световна война. Последователно да се борим с каквито и да са форми и прояви на расизъм, ксенофобия, агресивен национализъм и шовинизъм“, подчерта руският лидер.

Говорейки за събитията от Втората световна война, Путин посочи, че тогава „нашите народи заедно смазаха престъпната идеология на човеконенавистничеството, заплашваща съществуването на цивилизацията“.

„Днес е важно хората в различните страни, на различните континенти, да помнят до какви страшни последици могат да доведат увереността в собствената изключителност, опитите за постигане с всички средства на съмнителни геополитически цели, пренебрегването на елементарните норми на правото и морала. Необходимо е да се направи всичко възможно, за да не се допуснат подобни трагедии в бъдеще“, каза руският президент.

Путин благодари на народа на Сърбия за грижовното отношение към паметта на съветските воини, които заедно с бойците от Народноосвободителната армия на Югославия са се сражавали в годините на войната.

Той припомни, че на територията на бивша Югославия са загинали, били са ранени и са изчезнали безследно над 31 000 войници и офицери от Червената армия. Освен това близо 6 000 съветски граждани са се сражавали с окупаторите в редиците на Народноосвободителната армия на Югославия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
9
 
9
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
"Особено безпокойство в този смисъл предизвиква ситуацията в Украйна, където през февруари беше извършен антиконституционен държавен преврат,..."Голем смех хе-хе-хе"Крадеца вика дръжте Крадеца"Алооо Путин до де Украйна ви одеше по свирката нищо не казвахте, сага като почнаха украинците да си държат на своето ги направихте по черни от дявола.
82
3
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До ЧервонецРУСИЯ НАМАЛЯВА ДРАСТИЧНО ПРОИЗВОДСТВОТО НА НЕФТ И ГАЗОПРАВДАНИЕТО Е ТЕХНИЧЕСКИ ПРИЧИНИ...СМУТЪТ В САЩ И НА ЗАПАД Е ОГРОМЕНЯВНО ИДВА ТЕЖКА ЗИМАВЕНЕЦУЕЛА ОТКАЗВА ДА ПРОДАВА ПЕТРОЛ НА ЦЕНИ ПОД 100 ЕВРО..СВЕТОВНИТЕ НУЖДИ ДА СЕ ЗАДОВОЛЯВАТ ОТ САЩ И ПРИЯТЕЛИ
81
2
 
4
 
! Отговори
М. Ю. Лермонтов преди 9 години
ПАРУСБелеет парус одинокойВ тумане моря голубом!..Что ищет он в стране далекой?Что кинул он в краю родном?..Играют волны ветер свищет,И мачта гнется и скрыпит...Увы! он счастия не ищет,И не от счастия бежит!Под ним струя светлей лазури,Над ним луч солнца золотой...А он, мятежный, просит бури,Как будто в бурях есть покой!
80
2
 
6
 
! Отговори
Ivanov преди 9 години
skoro mnogo skoro mladi Balgari ot ciala evropa shte se priberem po rodnite si mesta i togava ne bi bilo losho da slojite pove4ko ohrana pred nemskoto(nacistkoto) i kravarskoto(amerikanskoto) posolstvo zashtoto shte ima mnogo plamaci,gadni ***,obestano ot edin pravoslaven jivial 6 godini v evropeiskia konclager.
79
1
 
8
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До До славянинПутин не мрази Николай .Той го дава като пример за лоша преценка на ситуацията, което води до фатални последици.Не случайно Путин дава сходна оценка за монарха и за Горбачов - и двамата са подценили обстоятелствата, не са действали своевременно, не са били далновидни и в крайна сметка действията/бездействията им, глупостта им водят до погром над Русия.Николай беше свален от западните сатанисти...
78
4
 
15
 
! Отговори
ДА ПРАВ СИ 86 преди 9 години
РУСИЯ има над 100 националности в държавата си и всички казват РОССИЯ е нашата РОДИНА. Държавата поощрява запазването на етническите корени и многообразието. Казват, че в това е силата на РУСИЯ
77
13
 
7
 
! Отговори
jk./ преди 9 години
По-голям нацист и ендел от тоя безкосмест пор Вова Шуткин-надали има на белия свят! На всичко отгоре е евреин-нацист?!?! Тотален сбърканяк, лошото е че съсипва Русия и нейния братски за нас народ!! Доживяхме да видим Русия под еврейско управление на милиардерите на Шуткин!!!
76
0
 
8
 
! Отговори
Червонец преди 9 години
Простете, че е извън темата, но не мога да не го спомена. Днес се навършват 200 години от рождението на великият руски поет Михаил Юрьевич Лермонтов.Нет, я не Байрон, я другой,Еще неведомьiй избранник,Как он, гонимьiй миром странник,Но только с русскою душой...
75
9
 
10
 
! Отговори
СС преди 9 години
Щом не ви се подчиняват, значи са нацисти?! Така ли, бе другарю Путин? :)
74
3
 
11
 
! Отговори
факты преди 9 години
До Иван 72- Россия многонационалное и многоконфесиональное государство. В каждом федеральном округе в школах преподают на родном языке тех людей которые там проживают. Нигде в мире такого нету. В каждом регионе имеет хождение свой язык помимо русского а это сотни языков. И ты будешь утвержать о нацизме в России? Подобного больше нет ни где
73
6
 
5
 
! Отговори
N преди 9 години
Ами след като видяхме комунизма как няма да героизират нацизма!През комунизма може да си най-големия *** който е виждал света но щом тати и дядо са видни членове на партията веднага ти намират място някъде като шеф,а тези които могат и знаят да се оправят както могат т.е. с малко късмет ако успеят да прескочат границата на страната невредими!
72
6
 
6
 
! Отговори
ИМА РАЗЛИКА ОГРОМНА преди 9 години
между НАЦИЗМА и СТАЛИНИЗМА:2. В Европейска ГЕРМАНИЯ е призната за ОФИЦИАЛНА ПОЛИТИКА - изтребването на евреи, ***, хомосексуалисти. Избиването на комунисти, социалдемократи и другомислещи е било в промишлени мащаби. РАСОВОТО ПРЕВЪЗОДСТВО на германската нация над всички е било в основата на борбата за АРИЙСКА ЧИСТА НАЦИЯВ СССР се набляга на МУЛТИНАЦИОНАЛНО, МУЛТИКУЛТУРНО ОБЩЕСТВО от народите на РУСКАТА ИМПЕРИЯ
71
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин много бързо може да бъде свален, ако се опълчи срещу евреите, но той не смее, пък и за какво да го прави, майка му е еврейка.
70
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иронията - най-силен нацизъм лъха от Русия. Също е смешен и жалък двойният стандарт че сега можеш да се разхождаш със сърп и чук, но не и със свастика - и двете са еднакво лоши, но едното се демонизира колкото за двете едновременно.
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германски фашизъм никога не е имало.Това са лъжите на комунистите, които не искат дори да произнесат цялото име на партията на Хитлер.Защото и комунистите стават "комунисти" по име едва през 1918 г., т.е. 1 г. след "революцията".До тогава са социалдемократи и работническа партия.
68
4
 
8
 
! Отговори
ИМА РАЗЛИКА ОГРОМНА преди 9 години
между НАЦИЗМА и СТАЛИНИЗМА:1. ОЛИГАРХИЯТА докарва ХИТЛЕР на власт поради страха от революция. Тя е тази, която го засочва към война, акогато вижда, че я губи прави опити за убийството му - операция ВАЛКИРИЯ. В СССР собствеността е държавна и СТАЛИН се мъчи да отложи войната. Когато светът ев криза в СССР се строи с нввиждани темпове. За 20 години СССР става ИНДУСТРИАЛНА ДЪРЖАВА
67
6
 
15
 
! Отговори
Така е за съжаление преди 9 години
ПУТИН Е ПРАВ--това е истината за съжаление.Европа нищо хубаво не я чака,ако не промени възгледите си.Жалко но е така.
66
8
 
2
 
! Отговори
До славянин преди 9 години
Целите и демократите и на коминистите и на нацистите са едни и същи просто пътят за изпълнението им е различен.Но всички тези "партии" на глупаците са управляват от едно и също място.Навремето е имало православен монарх, който е бил неуправляем и затова в Русия правят вде "революции" паралелно с две войни за да свалят неудобният за тях монарх.Не случайно Путин мрази Николай II, въпреки,че при царя мъченик Русия достига своя апогей.Ясно е чий човек е сегашният пореден масон във властта Путин.
65
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадеца вика "дръжте крадеца"
64
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОГАТО НАЦИЗМА Е НАСОЧЕН СРЕЩУ ГНУСНИТЕ КРАДЛИВИ И ПОДЛИ ***,ТОГАВА ТОЙ Е ЗАКЛЕЙМЯВАН И ЗАБРАНЯВАН,КОГАТО ОБАЧЕ НАЦИЗМА Е НАСОЧЕН СРЕЩУ ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ ,ТОГАВА ТОЗИ НАЦИЗЪМ Е ПООЩРЯВАН И ПОДПОМАГАН ,И ТЕЗИ НАЦИСТИ СА БОРЦИ ЗА (ДЕМОКРАЦИЯ) ТЕ ТОВА Е ЖИДОВСКАТА МЕДИИНА ПОМИЙНА ПРОПАГАНДА ,ДАНО ОБАЧЕ СЕ ВЪРНЕ ОНЯ НАЦИЗЪМ ПРИ КОЙТО ИМАШЕ ТРЕБЛИНКА ,АУШВИЦ И БУХЕНВАЛД,ЧЕ ДА ВИДИМ ТОГАВА ДАЛИ ПАК НАЦИСТИТЕ ЩЕ СА БОРЦИ ЗА (ДЕМОКРАЦИЯ)

Спонсорирани публикации