Коледни размисли: защо Android, а не iPhone

Памет, бюджет, батерия, зареждане...
Обновена: 16 дек 2014 14:04 | 15 дек 2014 10:13,
144
Коледни размисли: защо Android, а не iPhone
Снимка: Reuters, архив

С наближаването на коледните и новогодишните празници расте истерията по търсенето на подаръци за близките. Един от най-предпочитаните и тази година ще бъде техниката - и по-конкретно смартфоните и таблетите.

Ето няколко причини да предпочетете устройство, работещо с Android, пред продукт на Apple:

1. Устройствата на Android се синхронизират много по-лесно с акаунтите в Gmail. Същото важи и за другите услуги на Google – Google Maps, Google Calendars и др. Разбира се, новостите в тези услуги достигат първо до потребителите с Android.

2. Повечето телефони и таблети, работещи с Android, имат сменяема батерия. Това означава, че няма да се нуждаете от сервиз и професионална помощ, когато животът на батерията се изчерпи. Всички батерии на устройствата на Apple са вградени.

3. Повечето устройства с Android имат слот за допълнителна памет. Това означава, че никога няма да сте зависими от вградената на устройството. Повечето флагмани днес могат да работят с карти до 128 гигабайта.

4. Операционната система Android предлага хиляди възможности за персонализация, като се започне с вида на иконките на приложенията и се завърши с шрифта на текстовете. Особено ценни за хората, ценящи детайлите, са така наречени уиджети, които дават възможност да изведете сумирана информация от любимите приложения, като например прогнозата за времето за близките няколко дни в няколко града.

5. Устройствата с Android се зареждат със стандартен micro или mini USB кабел, което го прави особено удобно. Така може да заредите с едно зарядно няколко устройства, независимо че са на различни марки.

6. Многообразието. Ако Apple предлага макар и няколко, но все пак iPhone-и, устройствата под Android са стотици. Може да се избере телефон с 3, 4, 5 и повече инчови дисплеи.

7. Бюджет. И ако телефоните на Apple са известни с високите си цени, то телефон с Android може да се намери във всякакъв ценови клас, и то не за сметка на характеристиките. Така например китайските Xiaomi, изместили наскоро по продажби Samsung в Китай, предлагат апарат с характеристики на флагман и цена от 350 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До testerо изненада, епъл пускат бенчмарк тестове само на отбрани тестъри, които да ги изкарат 1ви. В редица бенчмаркове производителността на епъл далеч не е най-добрата. о изненада... балък
90
2
 
8
 
! Отговори
хех преди 9 години
+1, днес.бг, малко ми се вдигнахте в очите с тая статия :)
89
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствените марки които се продават сами са Сони, БМВ и Кока кола. Ейпъл изобщо не го слагам в никакви класации, защото това технологично недоразумение се купува основно в щатите, където пазара е огромен. Без този пазар, Ейпъл не знам дали щяха да стигат оборот от 1 милион долара годишно.
88
8
 
6
 
! Отговори
tester преди 9 години
средния потребител да ползва макс 32гб - колко песни и филмчета ще му качвате на този телефон?? 1ГБ е около 180 песни. или предпочитате да си пазите по 10000 снимки на телефона.всяко устройство се продава с кабел като си го купиш. довода е валиден ако си губиш кабелите 95% от хората никога не го правят.процесора може да не е най-новия и бърз и тн но като му направиш бенчмарт тест с най-новото на самсунг и О изненада - IPhone 6 e първи.
87
0
 
8
 
! Отговори
Atanas преди 9 години
До АнонименНе е емблемата,а удоволствието от изпозването на по скъпите играчки....
86
1
 
10
 
! Отговори
Кольо преди 9 години
Е навремето си пробивахме дупки на джобовете , а сега всеки върви навел нос в някой телефон - е как ще останат мъже ?! Ненужно е да се спори по темата - и двете системи крадат лични данни еднакво добре, като гугъл май повече :) Имам iphone, samsung и blackberry- всеки вършеше отлична работа като телефон
85
4
 
3
 
! Отговори
И преди 9 години
До 102Ограничено мнение достигащо до Ограничени хора като теб щом го коментираш ;)
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ии кой го интересува ограниченото ти мнение?
83
14
 
9
 
! Отговори
И преди 9 години
Само в краен случай бих си купил телефон ползващ андроид ...
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сидни ав$$тралияti si mega kompleksar, dokazan !
81
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 84"Казва се bluetooth" ... Много си назад с инфото... Опитай за 3 минути да пратиш 1 гигабайт с bluetooth... *** ...
80
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АйШит все още прави моно видео запис... Трагедия !Няма дуал шот ,няма дуал видео... Не знам ,даже ,дали са чували за подобни екстри фенчетата на този смешен телефон ...?
79
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айфоните са по-добри от андроидите безспорно. Проблемът в БГ е, че са се превърнали в символ на статус в обществото и реално повечето от ползвателите им не оценят техническите им качества, а се стремят към тях заради емблемата. Но то е същото и с лъскавите автомобили - рално и бмв и киа са коли и съм сигурен, че дори киа-та има повече глезотии, но хората се стремят към бмв заради емблемата
78
2
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Хубавият телефон е на цена между 300 и 500 лв., като го строшиш или загубиш, да не те е яд много. Всичко останало е снобария.Да държи на бой, прах и вода, да не се огъва в джоба, да можеш да си сменеш(извадиш) батерията лесно със стандартни инструменти, а не да ти трябва екзотичен инструмент за 20-30 лева( китайски еднократен), който за нищо друго не можеш да ползваш.В този ред на мисли айфонът отпада!
77
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 92аЙфон и Галакси са на приблизително една и съща цена. Замина ти довода ...Батерията се сменя защото бързо се изчерпва, а допълнителната памет е заради същото, заради което има 128гб версия на аЙфон.
76
8
 
17
 
! Отговори
. преди 9 години
всеки може да си вземе iphone..не говори глупости..винаги можеш да се набуташ да го изплащаш две години,но ще го вземеш и ще се увериш каква смехория е !!!!90% от тия,които го имат у нас не могат да си го купят в брой,но по сайтовете обясняват как тия които нямат пари за него..завиждали на тия,които имат:))))))
75
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки който не може да си купи iPhone ни убеждава колко е хубав Samsung , ей това е.Допълнителни памети, сменяеми батерии , хахаЗа какво ти е да сменяш батерията първо, и за какво ти е допълнителна памет?
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До М.възможностите за персонализация се изчерпват с това да си сложиш име на телефона. Като чуя "джейлбрейк" и ми става жал за аЙфон феновете... Да го даваш за пример е смешно. Батерията НЕ може да се сменя. Води се "несменяема". По начина по който се сменя спокойно можеш да наречеш всяка една част на телефона ( дисплея напр. ) сменяем. Няма преходник(оригинален) който да струва 2лв.
73
11
 
8
 
! Отговори
М. преди 9 години
1) глупости!2) не трудно се сменя батерия на iPhone, но за Android е по-лесно.3) единствената сериозна точка. Като цяло има евтини варианти и iPhone да работи със SD карти. 4) глупости. Възможностите за персонализация на iOS са огромни. Добре е да се Jailbreak за целта. 5) Преходникът е 2 лв. 6) Това разнообразие прави разработването на приложения да е по-сложно за Android. Специализирани апликаций, да кажем за аудио обработка има стабилни само за iOS.7) Качеството си струва ;)
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 88Никой не рекламира епъл?!?Някаква остроумна шега ли трябва да е това? Епъл имат най-агресивната рекламна политика от всички на пазара. Продуктите им за позиционирани във всички телевизионни предавания, филми и подобни продукции. А ти си вярвай, че сами се продавали...20 години зомбират хората!

Спонсорирани публикации