Атентаторите от Париж са засечени в Северна Франция

Двамата носели бойни оръжия
Обновена: 8 яну 2015 15:21 | 8 яну 2015 13:13, Елка Василева
168
Атентаторите от Париж са засечени в Северна Франция
Шериф и Саид Куаши. Снимка: Reuters

Двамата братя Саид Куаши и Шериф Куаши, заподозрени като извършители на кървавото нападение срещу седмичника "Шарли ебдо", са били видени днес сутринта в Северна Франция, съобщи Франс прес, като се позовава на източници, близки до разследването.

Двамата били в сив автомобил Рено Клио и носели бойни оръжия.

Още по темата

Собственикът на бензиностанция близо до град Вилер-Котре в департамента Ен "официално разпознал двамата мъже, заподозрени като извършители на атентата срещу "Шарли ебдо", посочил един от източниците.

Двамата били с маски, автомати калашников и гранатомети, заявил друг източник.

Както Dnes.bg писа, френската полиция публикува по-рано снимките на двамата заподозрени за нападението срещу редакцията на списание „Шарли ебдо“.

За издирване са обявени двамата братя Саид Куаши на 34 години и Шериф Куаши на 32 години.

Шериф Куаши вече е бил съден по обвинение в тероризъм през 2008 г. за помощ на бунтовниците в Ирак. Той е лежал година и половина в затвора, пише Би Би Си.

По предварителна информация нападателите може би са част от групировки, свързани с Ал Кайда и Ислямска държава, посочва ТАСС. По думите на очевидци терористите са крещели „Аллах Акбар“ и че са отишли „да отмъстят за унижението на пророка /Мохамед/“.

Третият заподозрян за нападението - 18-годишният Хамид Мурад, по данни на пресата се е предал на полицията и твърди, че не е причастен към престъплението. Негови приятели написаха в социалните мрежи, че Хамид Мурад е бил в училището си в момента на нападението. Официално арестът му не е потвърден.

По-рано днес беше съобщено, че в рамките на разследването на кървавото нападение срещу "Шарли ебдо", при което загинаха 12 души, са задържани седем души от обкръжението на двамата братя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 67-абе *** аз не съм отчаян и няма да умра ама вие *** от герб рб и пф и дпс и бсп ограбихте българия и българския народ и го докарахте до просешка тояга.45 години не ви стигна да крадете натрупахте милиони и ти си от аидуците и престъпниците.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, да помогнем на френската полиция. опала. то Луи дьо Финес хубаво ги маймунеше.
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин ще изхвърчи от Кремъл като тапа от шампанско :))). Смех! По голяма смешка не бях чувал. С рейтинг над 80%. Путин ги държи всичките за топките и сега треперят и умуват какъв ще е следващият му ход. А чернио вече го уволниха у вашингтон, началниците му биха дузпата и от следващите избори трябва да си търси работа.
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин ще изхвърчи от Кремъл като тапа от шампанско. По голяма смешка не бях чувал. С рейтинг 80%. Изкупи цялото злато на земното кълбо и сега ги държи *** за топките. А чернио вече го уволниха у вашингтон, началниците му биха дузпата и от следващите избори трябва да си търси работа.
49
0
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Крайно време е да се забрани исляма в Европа както е в няколко Африкански държави.Излиза че някои народи в Африка са на по-високо еволюционно ниво от нас Европейците.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 60-те години полицаите във Франция бяха си направили нелегален ударен отряд и трепеха мафиотите.Явно днес е настанало време да действат срещу ислямистите.
47
4
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 9 години
Призовавам ислямска държава да взриви в България Парламента Министерски съвет и Президентството.Управляващтата вихрушка станаха милионери за 4 години а народа МИЗЕРУВА ГЛАДУВА и е БЕЗРАБОТЕН.Аз съм безработен от 2 години по вина на държавата и вчера ми отказаха парична социална помощт като безработен.Освен през зимата да ям сняг а през лятото да ям трева друг изход не виждам.Джихадисти взривете Парламента Министерски съвет и Президентството.Тази милионерска мафиотска престъпна вихрушка да измре.
46
1
 
1
 
! Отговори
BG преди 9 години
По чуждите Медии казват че няма нищо общо с исляма , казват че са терористи няма значение от коя религия , а в България дали го разбраха
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми излиза сега, че в центъра на Париж може да се разкарваш с калашник, да викаш че си от Ал Каида, да убиеш 12 човека и да се качиш в колата и да си тръгнеш. И нито полиция да те гони, никой не видял цвата и марката на колата и накъде си тръгнал за да вдигнат полицейски хеликоптер да я проследи които иначе постоянно бръмчат над Париж. И после да се разкарваш из Франция, да обираш бензиностанции и полицията не може да та намери - ама сериозно ли това?
44
0
 
4
 
! Отговори
читател преди 9 години
В много от коментарите виждам злорадството. То е типично за тези които съзнават нищожеството си и считат чуждата беда за свой успех.Всъщност проблемът не е френски, нито италиански или шведски.Проблемът е на всички нас, които сме създали тези държави в Европа, и сме наложили християнството тук.Само обединените, твърди и последователни усилия на всички европейски държави могат да възпрат ислямизацията.Всичко друго е куха риторика.
43
1
 
5
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Прилича на перфектно подготвен План на някои Тайни Служби , първо беше някакъв сатиричен вестник после убити полицаи а сега бомба в джамия после ресторант накрая дюнер , не вярвам на този ЦИРК
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде стига с тия атентатори вече. Ние си имаме 240 такива. Пишете нещо за тях. Съсипаха България!
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
приличат и на наште от Дасикане Рома
40
7
 
4
 
! Отговори
до 41 преди 9 години
Виж сега приятелю,СА не могат да поставят Русия на колене,поради простата причина,че ако те имат само петрол,то в Русия има руди,въглища,злато,дървесина и какви ли не полезни изкопаеми,които цяла Европа и САЩ купуват от тях.Най не разработени находища на газ и петрол има я руските тундри и по Сибир.Не им бери грижата на руснаците,съюза им с Китай,Турция,Бразилия и Индия е съюза който ще закопае ЕС и САЩ.Не веднага но след 20-30г.За съжаление пак сме от губещата страна,както винаги в историята ни
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не е Мароканец ще е Тунизиец или Алжирец все тая
38
0
 
2
 
! Отговори
diavolcheto преди 9 години
В такива моменти ми се иска да притежавам две магически способности: да мога безпогрешно да разбирам кой е престъпник-терорист и да го транспортирам в същата секунда до едно избрано от мен място. Завинаги. Другите магически способности, за които мечтая, ще запазя за себе си. Не са много, но са нужни и ценни. Мечти, мечти...
37
3
 
6
 
! Отговори
АНТИЦИОНИСТ преди 9 години
Няколко милиона мишлетагледат шока на франсетата,а кукловодите потриват ръцетеи си пият питиетата!
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Франция си ги произвежда после се чудат какво да прават , пално с френско говорящи от цяла Африка , честито на франция за хубавите им братя от Африка
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пасват за дюнерджии!Дюнерите ни пазят!Хи хи хи
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като подкрепяше Франция свалянето на режимите в арабският сят(арабската пролет) тогава не мислеше ли,че тези "диктатори" които те свалиха държаха всички *** ислямисти с четала на врата и даже не се и мислеше за такива екстремисични настроения там.Сега са един разграден двор за което са виновни САЩ,ЕС и другите държави подкрепящи терористите.Русия им го каза в прав текст,но те не чуваха.Нека си сърбат сега попарата.

Спонсорирани публикации