Пиарката разстреляна с 5 куршума, тя не била фактор в общината

Кметът на Пазарджик през сълзи: Как може да я застрелят като куче?
Обновена: 13 яну 2015 14:10 | 13 яну 2015 12:00,
149
Пиарката разстреляна с 5 куршума, тя не била фактор в общината
Пресконференцията в Пазарджик. Снимка Dnes.bg

Убиецът на началничката на кметския кабинет в Пазарджик Татяна Стоянова е изстрелял 5 куршума по нея. Това съобщи градоначалникът Тодор Попов на извънреден брифинг.

Кметът се разплака в началото на пресконференцията, посветена на убийството на дясната му ръка. Вчера Стоянова беше разстреляна пред дома й около 18.30 часа. Сълзите на Попов не спряха да текат през цялото време. Накрая той прекрати брифинга, защото не издържа на напрежението.

Още по темата
„Не мога да си дам отговор защо и как може някой да я застреля като куче?”, попита в началото Попов. Той съобщи и че е разбрал, че куршумите, изстреляни по Стоянова, са пет, но не може да уточни дали всички са били в областта на главата.

„Искам да избегна всички спекулации относно причините. Тя беше професионалист и отговорен човек, нямаше нищо общо с обществените поръчки и проектите за града и не е била фактор при взимане на решения. Тя само осъществяваше координацията между звената и беше говорител на общината“, каза кметът. Той потвърди, че Стоянова е била дясната му ръка.

„Много бяхме близки, познаваме се от 15 години, но не бяхме толкова близки в лично отношение, за да знам дали мотивът за убийството е личен“, обясни градоначалникът. Попов отново разказа, че вчера Татяна Стоянова не е изглеждала видимо притеснена, дори напротив – била е весела. „Празнувахме именния й ден вчера.”, каза кметът.

Според него убийството не цели да бъде сплашен. Той не се страхува за живота си и е отказал допълнителна охрана.

„Страхувам се не за живота си, а че цялото ни общество е тежко болно. Ако е било срещу мен, нямаше да съм тук сега“, каза той. Кметът обясни и че не е давал основание за заплахи, гледал да си върши работата съвестно.

„Няма нови сведения до този момент. Прави се втори оглед в момента, работим по няколко версии, но не можем да ги оповестим”, заяви пред Dnes.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Татяна Стоянова беше убита вчера вечерта. Убиецът е причакал пиарката на кмета, докато тя паркирала автомобила си. Жената е застреляна с няколко куршума.

Татяна Стоянова е шеф на кабинета от 2007 година, когато Тодор Попов печели първия си мандат. Тя беше координатор и говорител на всички основни звена в администрацията на община Пазарджик. Хора от общината я сочат като "дясната ръка" на градоначалника. Убитата дълги година е била журналист. Тя не е семейна и няма деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
19
 
! Отговори
jjj преди 9 години
Tuk miri6e na mnogo pari i to ne 4isti...Pazardjik i kmetsvoto sa stanali darjava v darjavata !!!
34
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разследване не чакайте и да открият убиеца , ще го убият.. Кмета на Пазарджик е със ГЕРБ..
33
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България вече съществуват паралелни структури които изместват негодните и потънали в корупция и шуро-баджанащина МВР, съдебна система и държавна администрация. Е, за да въздадеш справедливост на някой убил детето ти, откраднал имота ти т.н. трябва да платиш сериозно на съответни хора, но поне възмездието е сигурно.
32
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пиарката ли каква е събираше комисионните на кмета по обществени поръчки , някой е дал комисионни за да спечели поръчката , но вероятно не е получил или не му е платено..
31
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Започнаха да си получават заслуженото ... така така
30
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тотална корупция е в Пазарджик , Кмета с полиция и т.н , феодали.....
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
35, е явно клетвите все пак я настигнаха.
28
1
 
31
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Абе, те Луканов гръмнаха, пък камо ли по-малките крадци!
27
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Започна преброяване на дивите зайци
26
2
 
62
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
Не,че държавата е цъфнала но Пазарджик спокойно може да бъде избран за столица на анархията и беззаконието.Тук всеки прави каквото си иска,проституция и наркотици на всеки ъгъл,радикални ислямисти,кражби побоища и убийства,заведенията са пълни с непълнолетни,който си плаща на инспекторите заведението му не се проверява за тютюнопушене,ако щете и по улиците е анархия,всеки си кара както си иска.а полиция съществува само на ведомостите за заплатите!
25
2
 
30
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Ама как на кмета "дясната ръка" да не е фактор?Обикновено това е подставеното лице за взетите решения.Иначе-жалко за отнетия живот.Бог да прости жевната.
24
2
 
26
 
! Отговори
де чукаш - де се пук преди 9 години
директно са показали на тези, които могат да решават до къде могат да стигна и да се покриват набързо.. Те е цяло звено от хора, като най-вероятно живите са забъркани с хора нагоре... просто поредния бушон, който разделя главатарите на престъпната група от медиите.. Пък може и да мажат около Сертов. Изобщо - с един куршум 3 заека - и групата заплашена и около Сертов размито и робите имат зрелище и леб. Всичко това на фона на консистентното наливане на ислямисти на територията на България..
23
1
 
34
 
! Отговори
камиончо преди 9 години
Татяна нито закона я е хванал, нито данъчните са я изловили, нито клетвите на потърпевшите са я настигнали!Следва ...бум!
22
1
 
50
 
! Отговори
ТОТА преди 9 години
Жалко за варварското отношение към жената, но защо ми изникна асоциация с един подобен случай преди много години във Варна където беше убита млада жена в дома си по зверски начин и съпруга й млад мъж ревеше зад черни очила по телевизиите и в пресата, а на погребението носеше голям венец, но месеци по-късно МВР го закова и осъдиха като убиец !! Татяна е имала връзка със женен мъж, с доход от 700 лв не може да има този стандарт, кмета / шефа й / плаче за нея на пресконференция ??? Нещо не е наред
21
1
 
3
 
! Отговори
senseipetz преди 9 години
До senseipetzno wse pak.. mir na du6ata i.. 6toto towa si e raztrel... ako wi4ki 5 s w glwata, njakoi mnogo zloba e imalo.. moze i da si e ljubowen triugulnik... tolkowa zloba.. 5 kur6uma.. towa si e stra6no mnogo, glawata 6te ti sie razpadne ot 3-4, ta pet ne znam..
20
4
 
2
 
! Отговори
senseipetz преди 9 години
До Анонименmi az puk sum daleeeee4 na neinata zaplata, ma karam dzip na staro i ne moga da si kupja 100 quadrata zili6te.. a kolko ne e imala "connections" kum suotwetni ne6ta se sumjawam.. Da se wurti6 okolo meda ne moze da njama malko med mezdo prustite..
19
2
 
29
 
! Отговори
! преди 9 години
Не е била фактор - "Тя само осъществяваше координацията" на това здраве му кажи ако не е на 1ва линия на корупцията и да иска % от всичко което координира!
18
1
 
61
 
! Отговори
аз преди 9 години
33-34 годишна, от 2007 г е PR на кмета, преди това му била PR в общинския съвет. Кога са тези "дълги години", когато се е занимавала с журналистика?!... аха... в училищния стенвестник..
17
2
 
51
 
! Отговори
камиончо преди 9 години
Била е социално слаба и крайно нуждаеща се и от спестени закуски сама си е купила скъпите кола и джип!
16
2
 
72
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Абе защо никой не е застрелял някой честен работник или специалист?