Радост и цена: 1 година Крим под крилото на Русия

Празненства и концерти отбелязват анексирането
Обновена: 18 мар 2015 14:07 | 18 мар 2015 08:25, Александър Попов
188

Снимка: Reuters

Точно преди една година, на 18 март 2014 г., руският президент Владимир Путин подписа договора за приемане в Руската федерация на Република Крим. Това стана два дни след като на 16 март миналата година 97 процента от жителите на Крим, с преобладаващо рускоезично население, подкрепиха на референдум присъединяването към Руската федерация, напомня агенция Франс прес.

Референдумът, приветстван от Русия, беше определен от Запада като незаконен. Последваха западни санкции срещу руски и кримски представители.

Анексията на Крим от Русия подхрани аспирациите за отцепване на проруските сепаратисти в източния украински район Донбас, отбелязва Франс прес. Там започна въоръжени конфликт, който по последни данни е отнел живота на 6000 души.

Днешният ден в Крим е обявен за неработен. Тържествата за присъединяването на полуострова започнаха още от 16 март. Днес в Москва ще има и голям концерт. Той ще се състои близо до Кремъл и ще е под надслова "Ние всички сме заедно".

Крим, който е силно зависим от Украйна за водата и електричеството си, не разполага с никаква сухопътна връзка с Русия и има проблеми със снабдяването с храни. До Русия жителите на Крим сега стигат само с ферибот, когато времето позволява.

Въпреки това 82 процента от кримчаните подкрепят присъединяването към Русия, според социологическо допитване, публикувано през февруари, посочва Франс прес.

Преди година анексията на Крим беше приветствана в Русия, където мнозина смятаха за грешка административното присъединяване на полуострова към Украйна, извършено от съветския лидер Никита Хрушчов през 1954 г., отбелязва БТА.

Решението на Путин да анексира Крим към Русия позволи на руския президент да се радва на рекордно високо обществено доверие. Според неотдавнашни допитвания то достига около 90 процента, посочва Франс прес.

Но заради наложените на Москва западни санкции в Русия се надигат гласове дали цената за присъединяването на Крим не е прекалено висока.

"Крим си е наш, разбира се, но колко време ще трябва да плащаме цената за това и колко нули ще има накрая на сметката. Дори Путин не може да отговори на този въпрос", написа в. "Московски комсомолец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10 милиона руснаци в Украйна имат право на самоуправление.Това е основополагащ цивилизационен принцип.Швейцария,Белгия,САЩ са пример за единство и самоуправление на отделните административни единици.
121
5
 
1
 
! Отговори
Вън Русия от Украйна преди 9 години
Когато някой *** като ти открадне портмонето сигурно става голям герой в маалата. Има други хора обаче които възприемат това като кражба. Престъплението си остава такова, дори когато извършителите го одобряват.
120
2
 
4
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Кримските хора не искат укропите, бандеривци, фашисти и жидомасони. Нека дори камените по главата, но днес ние сме у дома- в Русия!
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпреки това 82 процента от кримчаните подкрепят присъединяването към Русия, според социологическо допитване, публикувано през февруари, посочва Франс прес.Хайде , русомразците да спрат.
118
0
 
3
 
! Отговори
TRAKIEC преди 9 години
TATARKATA NA 3TA SNIMKA E EKSTRA......... 6TE Q VKARAM V IURTATA
117
1
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 9 години
Честито на кримчани. Определено имат сериозен повод за радост :-)
116
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Под зелени човечета в конфликта за Крим и Украйна се разбират военни на заплата в Русия без обозначителни знаци.-------------Има едни, които твърдят, че земята е плоска, наскоро го четох.Те имат подобни на твоите аргументи - "Земята е плоска, защото е плоска, не можете ли да разберете?"
115
1
 
5
 
! Отговори
До 140 преди 9 години
Крим е "прехвърлен" по желанието на някакъв самозабравил се велможа. А колкото до инфраструктурата, от филмчетата сега се вижда в какво "състояние" го оставя укросомалията - със строителството още по съветско време, разграбени и Ялтенската кинематография, и здравните комплекси, разграбени от укропски олигарси, разрушени пътища и летища. Пълна разруха. Именно защото са знаели, че не е "тяхно" и въобще не са се грижели за него. ***.
114
1
 
4
 
! Отговори
оз капитан преди 9 години
До До 130За "Блекуотър" ли говориш или за другите американски войници в Укропия,които също нямат отличителни знаци.
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Под зелени човечета в конфликта за Крим и Украйна се разбират военни на заплата в Русия без обозначителни знаци.------------Значи на село горския е пратен от Путин, защото е в зелено и няма обозначителни знаци. Ти това ми казваш. Никакви доказателства, никакви аргументи - просто - те са руснаци и са лоши и т.н. тип - аз съм *** и си имам мнение
112
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Когато Турция влезе в Кипър какво право имаше-членка на Нато и всички си мълчаха.А Косово как беше анексирано,и защо всички си мълчаха.Така че с тази агресивна политика на американците утре ако Турция реши да ни анексира,помнете ,че никой няма да ни защити,особено пък вашите американски приятели.
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не по същия начин, а в следствие нападението на руския агресор над Украйна.Това е ясно------------На мен не ми е ясно, можеш ли да ми обясниш за нападението
110
1
 
6
 
! Отговори
До 134 преди 9 години
Ако има кой да плаща за нещо, това си ти и такива като тебе. Ще си плащат за тъпотията, необразованноста, безмислените щурания ту натам - ту насам, за невъзможността си да определите кое е зло, кое - добро. С тъпите си приказки отричаш съединението на Крим с Русия, а защо например Съединението у нас е национален празник? Защо не сме следвали "международните договорки" след войната 1878 г.? ЗАЩО? ЗАЩОТО НЕ Е ПРАВИЛНО! Е, ТАКА Е И ЗА КРИМ! И ВМЕСТО ДА СЕ ЗАРАДВАТЕ ЗА ХОРАТА, ГИ ПЛЮЕТЕ! Недоумки!
109
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вещното право не признава такова нещо като заграбване. То трябва да се плати и другата страна да е съгласна. Това не е закон измислен от Сорос! Това е Римско Частно Право!Тук разни *** се пробват да ни внушават разни неща които водят до престъпление. Трябва да сме. Прави впечатление че те са склонни да се идентифицират с БСП и Атака.
108
3
 
3
 
! Отговори
факт преди 9 години
Крим е бил прехвърлен административно на Украйна с цел подобряване на инфраструктурата. Инвестиции направени от Украйна. Ако Русия иска да си го върне е необходимо да предложи цена. Навремето така Русия продава Аляска на САЩ за 9,2 милиона долара. Сега само нефта струва много повече, но Русия е взела парите и се е съгласила. А се е пробвала да си я анексира, а са видели къде зимуват раците!
107
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една година след като гражданите на Крим, със свободни избори и смазващо мнозинство избраха да се присъединят към Русия, нашите *** *** още реват и бълват пяна от устите си :D :D :DВключително и тези от форума :D
106
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един ден децата на тези от снимката ще проклинат избора на родителите си. Тогава родителите им ще се оправдават в стил "така ни казаха, насила ни заведоха, ами ние не знаехме и в заключение ще казват че всички са грешни" Историческия процес е дълъг и продължителен. Грешките се поправят трудно, а престъпленията не се забравят никога. Руснаците имаха голям съсед който нямаше нищо против Русия. Сега поне 200-300 години ще ги ненавижда. Това ще им струва колкото ако бяха изкупили територията на цена
105
2
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Съблюдаването на международното право има не само емоционален смисъл. Един ден България може да попадне под ударите на престъпни попълзновения. Тогава ще се сетим за международното право, но общественото мнение може да не е добре настроено към нас. Ще дам пример: През 1926 г България е обезоръжена съгласно Ньойския Договор. Гръцкото правителстви праща войски по поречието на Струма. Тогава САЩ заявяват пред Обществото на Народите че Ньойския Договор е достатъчно строг и трябва да се спазва!
104
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Леле какви глупави и прости физиономии гледам на снимките-ама те големи занзибарци били бе,не като нашите интелигентни и умни *** -евроатлантици.Американците дадоха 5 млр да направят майдана на другия край на света,а поне руснаците си дават парите за руснаци и тяхния си Севастопол -прочетете малко история.
103
6
 
6
 
! Отговори
Михал преди 9 години
До Анонимен--117;Проклет да е ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ,когато руслкия ботуш стъпи у нас.Той ни натресе ПЕЩЕРНИЯ комунизъм.Русия ни обърна в нейна КОЛОНИЯ. Окраде ни като пладнешки разбойник. От 90% собстверници направи 100% наемни работници, Отучиха българите да са собственици. Всеки чака държавата да се грижи за него.Никаква инициатива,забравихме какво е това.Страшно е да си руска колония.Били ни "освободили",че те нямаха паспорти до 1960 г.Те бяха РОБИ и още са.

Спонсорирани публикации