Пхенян успял да миниатюризира ядрени оръжия

Постигнали максимална точност на попадение на ракетите
Обновена: 20 май 2015 14:05 | 20 май 2015 11:56, Елка Василева
82
Пхенян успял да миниатюризира ядрени оръжия
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея обяви, че е успяла да миниатюризира ядрени бойни глави и "не съветва никого да отправя предизвикателства срещу мерките за укрепване на националната бойна готовност на страната", съобщиха Франс прес и ТАСС.

Още по темата

"Отдавна сме преминали на етапа на намаляване на размерите и диверсифициране на нашите способности за нанасяне на ядрен удар", заяви Държавният комитет за отбрана в комюнике, разпространено от севернокорейската агенция КЦТА.

"Ние сме стигнали също до етапа на гарантиране на максимална точност на попадение на нашите ракети със среден и голям обсег на действие", се добавя в комюникето.

Държавният комитет за отбрана, ръководен от севернокорейския лидер Ким Чен Ун, също така критикува САЩ за това, че са осъдили успешното изпитание, както Пхенян твърди, на балистична ракета от подводница в нарушение на резолюции на ООН.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
19
 
! Отговори
Pim преди 8 години
Бил съм и в Русия , бил съм и в Швейцария - който каквото ще да ми говори руснаците са от третия свят спрямо швейцарците.....да признавам руснаците като нация са много приятни хора но ги тресе същата тенджера по налягане като нас....там има повече за крадене
21
3
 
17
 
! Отговори
:) преди 8 години
Ех, Путин, Путин, защо не вземеш челния опит от съседите? Ако знаеха от вагонния завод, че ги чака разстрел с танков снаряд, дали щяха да те карат да се червиш с Армата? Мекушавост някаква те мъчи, я прочети историята на СССР, можеш да получиш вдъхновение. Ленин, Сталин ! Желязна ръка, ред! Пък нали гречките товарищи ти казаха за теорията на игрите? Трябва да изглеждаш решен на всичко! Една хубава бомбардировчица на тракторния завод, до основи. Да видиш Запада как ще те гледа с респект.
20
2
 
17
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
До диагноза русофилБързо тичай да си пиеш лекарствата!
19
5
 
18
 
! Отговори
ха ха ха преди 8 години
Малкият Ким нещо хептен се е побъркал, не му давам повече от 5 години- неговите хора ще го изпържат и ще го изядат накрая, така хубаво се е угоил...
18
5
 
20
 
! Отговори
диагноза русофил преди 8 години
Каскетите и русофилите си умират от кеф при подобни новини за великите дела на човеконенавистни самозабравили се психопати. Венсеремос, друзи, ще градим един нов, по-хубав свят, в който неудобните ще бъдат разстрелвани с катюши!
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА ти що не отидеш да мияч на *** в Ню-Йорк за 1000 долара заплата. Опааа, границите са затворени за ***...---------За *** като теб са затворени, но за мен границата е винаги отворена.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова ли няма военни да организират едно хубаво превратче там и да го заключат този Ким Чен Грух? Като цяло, трябваше отдавна да са изкарали (и изобщо не трябваше да бъдат вкарвани) С. Корозия в ООН.
15
1
 
21
 
! Отговори
ЦК НА КИМ преди 8 години
Комунистически рай.Важното е, както вика една форумна безработна ***, че в работническите столове има ПОРЦИОН.Оризена супа, варен ориз, сутляш.И задължителна скръб на годишнината от смъртта на Вожда.Под строй.Който не скърби, му се стъжва.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМияч и чистач в Москва взима към 30 хил рубли-------Що не отидеш мияч в Москва, опааа границите са затворени за ***...
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През четвъртото тримесечие на 2014 г. средната заплата в България e била 847 лв. и нараства спрямо третото тримесечие на 2014 г. с 4.7%. Средната брутна месечна работна заплата за октомври 2014 г. е била 841 лв., за ноември - 833 лв., и за декември - 865 лева.Я пак колко била средната в България? А за Русия, с нейните природни богатства, 900$ средна заплата е повече от смешно!
12
6
 
22
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Да живее братския северно-корейски народ! Единствения, който осмелява да се опълчи на американските агресори!
11
6
 
23
 
! Отговори
ъхъ преди 8 години
Заплати по данни от днес:Русия - 496 евроБългария - 356 евроЦена на живота в Русия 98% по-висока. *** ги прати в 3та глуха и няма да ни стигнат скоро.
10
2
 
30
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Не знаем какви ракети правят корейците, но фактът е, че ние сме некадърни да направим една игла за шиене. А пък сме горди членове на ЕС. Отделно, че преди 30 години корейците бяха по население колкото нас-9 милиона. А те за това време станаха 22 милиона, докато ние се стопихме двойно.Та къде е по-голям глад?
9
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средна заплата в Сев Корея - 5 кг ориз
8
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От съобщението се подразбира, че севернокорейската наука и техника, най-накрая е успяла да премахне огняра на ракетата носител. Браво!
7
6
 
32
 
! Отговори
свобода преди 8 години
Браво на корейците, така се прави. Не търпят някой да им налага насила мнението си и успяха да създадат достатъчно мощна защита за да не посмеят щатите да ги "умиротворяват".Браво.
6
11
 
24
 
! Отговори
hhh преди 8 години
От вчера една е насочена към фермата за костенурки, където ако не си направят стая за възхвала на партията, ще бъдат ударени с миниатюрна ядрена ракета.
5
19
 
25
 
! Отговори
ъхъ преди 8 години
Др. Путин усрешно миниатюризира заплатите на руснаците, а на тия комплексирани *** от Северна Корея всички знаем какво им е миниатюрно.
4
3
 
30
 
! Отговори
Плот Туист преди 8 години
Ким Чен Ун - луд с картечница.Обама - сериен убиец с репутация на джентълмен.Путин - едни го смятат за велик лидер, други за джудже с имперски амбиции. Във всеки случай добре въоръжен.В интересен свят живеем :-)
3
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Върхът на миниатюризация е при руските ядрени оръжия, при която една ядрена глава е с диаметър 30 см в основата и височина под един метър. И е тристепенен термоядрен заряд с мощност 450 килотона. Дори и двойно по-голяма като размер ядрена глава на корейците ще може да изпепели Ню Йорк. По последни данни, техните балистични ракети имаха далечина от 9500 километра..

Спонсорирани публикации