НАТО и Украйна заедно във воено учение през есента

Нямало да се борят с руската пропаганда
Обновена: 25 юни 2015 13:34 | 25 юни 2015 12:46,
138
НАТО и Украйна заедно във воено учение през есента
Снимка: Reuters, архив

Наесен НАТО и Украйна ще предприемат съвместно практическо учение. Това съобщи на пресконференция генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, съобщава БТА.

На днешното заседание на комисията НАТО-Украйна е било решено държавите от алианса да обменят с Киев данни за въздушното движение. Решено е било също да бъде разширено присъствието в бюрото за връзка на НАТО в Киев.

Предстои трудна работа по реформирането на украинските служби за сигурност, необходимо е търпение. НАТО увеличава практическата си помощ за Украйна, с пари и със съвети. В последните дни започнахме проекти за защита на въздушното пространство и за повече сигурност на комуникациите. Споразумяхме се по принцип за нов тръстов фонд за обезвреждане на самоделни взривни устройства и за разминиране, съобщи Столтенберг.

НАТО и Украйна няма да се борят с руската пропаганда, като прокарват обратна пропаганда, а с факти, защото истината в крайна сметка ще победи, заяви генералният секретар в отговор на въпрос. Той определи украинската криза като най-сложната в момента.

Украинските отцепници са тежко въоръжени и са обучени от Русия. Призоваваме Русия да спре агресивните си действия в Украйна, заяви Столтенберг. По неговите думи Украйна е изправена пред невиждана икономическа криза. Забележително е как страната се справя в това положение, коментира той.

По неговите думи нарушаването на примирието продължава. Не би било полезно да обявим споразуменията от Минск за мъртви, те са най-добрия път за мирно решаване на конфликта. Многократно примирието бе нарушено, има много проблеми, но няма друга възможност да продължим подкрепата за мирните усилия. В противен случай се боя, че обстановката би се влошила допълнително, искаме да избегнем това, поясни Столтенберг.

Всяка държава има правото да избира сама своя път - на неутралитет или на участие във военен съюз, заяви той, попитан дали би могло Украйна да влезе в НАТО. Такова решение би трябвало да бъде взето в страната кандидат и от страните от пакта. Никой друг няма право на вето или намеса в подобен процес. Днес Украйна е изправена пред необходимостта от реформи, ще оценим заявката й за присъединяване към пакта, както оценяваме исканията на всяка друга държава, ако получим подобна заявка, посочи генералният секретар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
113 е не за червена ще мечтае момчето има ли такива дето за червене да са се размечтали
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До млад хазаринПък ти си поредния ненормалник,мечтаещ за зелена карта
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
111 Kupuwam от тази зелена тоалетна хартия по левче , имаш ли , колко имаш
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 104ТЕ И САМИ ЩЕ СЕ ОТНЕСАТ СКОРО
90
1
 
5
 
! Отговори
Крим преди 8 години
До Бранник 90 Искаш много, но не можеш да направиш нищо. . Спокоен, приятел! Това е много добре известна позиция на импотентните мъжи, нали? Ама- хайде, опитай някъде другаде. Например, Гейропа ви чака много, украинците! Всичко е окаже лесно, не се страхувайте, братя! Напръд!
89
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО-играете си с оганя РУСИЯ ще в и отнесе.
88
2
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Натовец да ми говори за истината ....олеле Боже ,това са пълни психопати един контролен във всеки натовски череп само!Истината е че ,точно вие подпалихте този конфликт и сега преписвате вината на Русия,ако си мислите ,че с вашите лъжи ще заблудите някой нормален човек!
87
20
 
5
 
! Отговори
млад хазарин преди 8 години
Жалко за Украйна. Поредната държава, съсипана от руската агресия.Поредният съсед на "добронамерениете" руснаци, които "не искат" война.Поне Балтийските републики се спасиха овреме...
86
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До млад хазарин. 96 "Слава на Украйна, слава на НАТО" О, моля ви , може ли да ви обесни ми, и може ли да ви разкаже ми защо искате тази слава? Няма никакъва слава за *** и убийците на мирните хора! Проклети си завинаги! ЗАВИНАГИ - от българската вещица от украинския произход.
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Генчо. 83. "Або какво стана с пенсиите в Крим?"Пенсии и заплати в рубли за кримските хора се удвои през 2015 г, това е вярно. Обаче- се пак не забравяйте , че през 2015 г цената на рублата е намалял със санкциите от САЩ и ЕС, и намаляване на цените на петрола .
84
1
 
7
 
! Отговори
бг преди 8 години
До Генчо-а *** Порош,който беше казал че ако стане лидер на фашистко-еврейската хунта ще си продаде бизнеса?
83
16
 
5
 
! Отговори
млад хазарин преди 8 години
Слава на Украйна,слава на НАТО!
82
3
 
6
 
! Отговори
До 91 преди 8 години
Ако започнат да ги избиват с Градове ,да им забраняват да говорят на китайски ,да им спрат газа ,заплатитет и пенсиите ,мисля ,че Китай ще се намесят и ще имат право.Сега нямат причини .Иначе примерът ти е *** като теб самия,защото щом в Чикаго сега има около 200 000 българи да вземем да го обявим за български бе .Ккаво ни пречи
81
18
 
4
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Какви то глупусти да бълва руската рпопаганда сухите факти са следните : Голямата държава Х напада малката държава У и завладява (анексира) част от земите и. Всичко друго са глупости.
80
2
 
11
 
! Отговори
бг преди 8 години
....в същото време сатанистите упражняват натиск над Виетнам да не дава морската си база на Русия.
79
12
 
1
 
! Отговори
до 87 преди 8 години
Ми по твоята логика като в сибир има няколко милиона китайци, Китай по примера на путин трябва да анексира сибир ?
78
13
 
0
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
русията ми е през оная работа ахахахахахаххаха ще ги освободиме от мъките на земното съществуване скоро! Като чуе за УкраIнi путята- пуйло редкото го хваща)))))))Слава УкраIнi, God bless America our brothers in 3WWar, Слава Европе!
77
0
 
13
 
! Отговори
До 83 Генчо преди 8 години
Ами пенсиите и заплатите в Крим са в пъти по-големи в момнта от тези в Украйна.Направи си справка преди да питаш глупости.Имаш компютър
76
0
 
0
 
! Отговори
Di преди 8 години
До АнонименBurzo q iztriha!
75
2
 
27
 
! Отговори
До 76 преди 8 години
Защото в Украйна има над 20 милиона руснаци бе тутманик .За това Путин се занимава с Украйна.И защото над 3 милиона украинци в момента работят в Русия.И защото бежанците вече са над 2 милиона избягали от Украйна в Русия.Да ти изброявам ли още или това ти стига

Спонсорирани публикации