Студената ръка на ледената кралица

Меркел разплака бежанче, социалните мрежи изригнаха
Обновена: 17 юли 2015 14:15 | 17 юли 2015 09:00,
198
Студената ръка на ледената кралица
Снимка: YouTube

С горчиви сълзи бе полята срещата на германския канцлер Ангела Меркел с бежанци от палестинската автономия, съобщава Асошиейтед прес.

Тийнейджърка, която се казва Рим, сподели, че четири години е учила в Германия и вече знае отлично немски и английски. Девойката допълни, че много би искала да продължи обучението си, но семейството й е принудено да напусне страната, тъй като е било временно пребиваващо.

Меркел обаче попари мечтите на момичето с думите: "Разбирам, но политиката е нещо твърде сложно. Хиляди палестинци живеят в бежански лагери в Ливан. Ако сега ние кажем: "Всички вие можете да дойдете и да останете тук", ние просто няма са се справим с подобна ситуация".

Думите на канцлера предизвикаха поток от сълзи у малката Рим, а Меркел веднага скочи и се опита да успокои момичето, погали го по главата и му каза, че тя е "свършила добра работа", но думите й не стигнаха, за да спрат стичащите се сълзи.

Видеото от срещата набра популярност в интернет, а в социалните мрежи се появиха коментари, че поведението на канцлера не е било нито подобаващо, нито е успяла да успокои момичето с правилно поведение и добри думи.

В Twitter дори се появи коментар, че Меркел е погалила детето "със студената ръка на ледена кралица".

По повод на случилото се депутатът от опозиционната партия "Зелени" Катрин Гьоринг-Екарт протестира и заяви, че „грешките в политиката на правителството към бежанците не могат да се отстранят с едно погалване“.

Журналистът Феликс Зийберт-Дайкер от в. "Зюддойче цайтунг", който е бил модератор на форума, на който се разигра случката, пък заяви, че Меркел е реагирала човешки, и че е нямало как тя да прегърне детето и да му каже, че семейството му може да остане в Германия.

Вижте видеото от срещата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
4
 
! Отговори
Vkontakte преди 8 години
До Одисей 1https://youtube./watch?v=JWeiyHK9acY Аре бе , няма сирийци , сигурен ?
113
1
 
6
 
! Отговори
Vkontakte преди 8 години
До До Vkontakte А и аз съм живял 2 години в Петербург , няма какво да те убеждавам .
112
1
 
6
 
! Отговори
Vkontakte преди 8 години
До До VkontakteДобре де , защо не напъват към Австралия и Нова Зеландия , държави в пъти по - добре от ЕС ?
111
4
 
5
 
! Отговори
До Vkontakte преди 8 години
Скъсват се да ходят в Русия тия които не могат да стигнат до западните държави ;)Сега кого убеждавате, че цял свят се е запътил към Русия, а не на Запад - мен или себе си?
110
2
 
6
 
! Отговори
Vkontakte преди 8 години
До 120Всъщност се скъсват да ходят там , на второ място след САЩ е по имиграция . То и в Австралия "не се скъсват" , но не защото е гадно , а защото не са желани ! https://youtube/watch?v=3IfLx-ry51I
109
1
 
7
 
! Отговори
maora преди 8 години
Abe vse sravniavate Russia I Zapada. Predi Putin stranata beshe razgrabena ot prozapadnite podlogi Gorbi I Elcin. Tazi durjava e prejiviala suma ti voini. Kakvo mi sravniavate fashistite ot USA, koito 50 godini samo smu4at sveta I pak ako ne pe4atat dolari ne mogat da se opraviat. Gledaite realno na neshtata.
108
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никаква милост, зад това момиче се крият няколко милиона брадати и зачохлени гладни талибани.
107
5
 
8
 
! Отговори
До 136 преди 8 години
Еми явно не ти е приятно ама така - никой с качества не желае да ходи да живее в Русия, а предпочита на Запад. Ако си беден важи в същата сила. Отиваш на Запад, там където има спазване на човешките права, високи заплати и социални - неща които в Русия трудно ще намерят.
106
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
132-то в Европата отиват само супер начетени арабели и негросити....хааххаха-ти изби рибата бе...
105
4
 
8
 
! Отговори
До Тирирам преди 8 години
Ти не гледай *** и арабите, гледай специалистите и кадърните хора къде отиват - на Запад, а не към Русия
104
3
 
9
 
! Отговори
до 132 преди 8 години
Даа бе..да...на запад само професори емигрират--малко е наивно .......То затова Европа се напълни с "високо" квалифицирани *** и арабели--дето и името си немогат да напишат.....И затова САЩ е залята с супер професори-латиноси и афроамериканци и арабели.....НЕ ставай смешен.Навсякаде социалното и професионалното ниво на емигрантите е едно и също.......
103
5
 
9
 
! Отговори
До 128 преди 8 години
Само дето не знам умишлено ли пропусна да кажеш, че тия дето емигрират към Русия са предимно изключително слабо квалифицирани работници идващи от крайно бедните държави около Русия (все държави с имена завършват на "стан") и основната причина да тези емигранти да се насочат към Русия, е е не могат да достигнат западните държави. Всичко що е с добро образование и квалификация се насочва на Запад, а не към Русия разбира се.
102
1
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
Семитите не мога да ги разбера. Едно време като ги караха в Германия на работа, ореваха света, сега като ги гонят от страната - пак реват.
101
3
 
20
 
! Отговори
Лоша работа преди 8 години
Меркел не би могла да каже друго, казала е истината. Все пак жалко за детето, говореше немски като германче и явно има желание и способности да стане нещо добро от него...
100
7
 
12
 
! Отговори
до 112 преди 8 години
Не си в час,пич....Русия по данни на ООН е на второ място по приемане на емигранти--забележи--на емигранти...Това че у нас не се говорият тези неща-не означава че не се случват.Даже има доста българи,които са поискали руско гражданство--инфото го има в сайта на ООН-свободно можеш да го намериш....
99
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аре стига *** дивотии! Германия и без това е препълнена с ония "капсулованите". Останалата Европа също. Либерастията я е докарала пред културна и цивизационна криза. Доста евтин театър е това с палестинчето. И моля не ме триите, защото това не е расизъм!
98
8
 
17
 
! Отговори
Да ,бе... преди 8 години
Те самите русофили не ходят в Русия ...та кво остава за другите..!/..ходят само Белия Травестит и Мег.*** за пари.... /
97
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 118Запътили са се милиони, но не от тази посока.
96
8
 
16
 
! Отговори
Тирирам преди 8 години
Ще прощавате, ама Русия е фрашкана с милиони гастарбайтери от бивши съветски републики. Китайците пък превземат Сибир на малки групички от по 100 000 човека. Но не приема африканци и араби, освен ако не са членове на политически групировки, които прокарват проруска политика в съответните държави. Българи също не могат да работят там. Докато можеха, дори след 1989, работеха в строителството и изкарваха добри пари.
95
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати хората ..... празни кратуни , барабар с Меркел .

Спонсорирани публикации