Москва скръцна: НАТО да не приема Грузия и Украйна

Алиансът всъщност издигал "Желязната завеса" в Европа
Обновена: 29 юли 2015 14:06 | 29 юли 2015 12:47, Бойчо Попов
387
Москва скръцна: НАТО да не приема Грузия и Украйна
Александър Грушко. Снимка: Ройтерс

Разширяването на НАТО към Грузия и Украйна може да има „катастрофални последствия“ за Европа, заяви руският постоянен посланик в алианса Александър Грушко, участвайки в предаване на телевизия  LifeNews.

„Всяка политическа игра около присъединяването на Грузия и Украйна към НАТО може да има големи геополитически последствия за цяла Европа“, посочи Грушко, цитиран от AFP. 

„Надявам се, че Брюксел и другите европейски столици напълно разбират опасността от тези игрички. Всичко това ще има катастрофални последствия“, добави той.

Грушко предупреди още Украйна за опасността от влизането ѝ в НАТО, като подчерта, че присъединяването на страната „ще раздели украинското общество“ и „ще разпали напрежението в международните отношения“.

Анексирането на Крим от Москва през март миналата година и последвалото насилие в източната част на Украйна доведе до и обтягане на и без това напрегнатите отношения между Русия с НАТО, като всяка страна обвинява другата в намеса във вътрешните работи на страните от бившия Съветски съюз.

Грушко обвини НАТО, че издига "Желязната завеса" в Европа чрез разгръщане на войските си и провеждане на военни учения в близост до източната граница на Русия - ход, който според военния алианс е насочен само към възпиране на Москва.

По-рано през тази година страните от НАТО се договориха да засилят отбраната си с помощта на шест командни центрове в Източна Европа и с нови поделения от 5000 войници. Освен това организацията заяви, че ще провежда непрекъснато военни учения в региона.

В неделя Русия обяви старта на новата си военноморска доктрина за противодействие на онова, което Москва нарича "недопустими"  опити на НАТО да премести военната си инфраструктура в близост до границите на Русия.

Всичко за кризата в Украйна четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
5
 
5
 
! Отговори
Отговор до 248 преди 8 години
"Русия не иска да вземе Украйна; Русия иска само економичческа и военна сигурност от Украйна"Е то е същото! Русия иска да вземе Украйна, защото влизането й в ЕС увеличава конкурентноспособността й и ощетява Русия.Но така не може, ами ако всеки почне така, ако Турция не ни пускаше в ЕС, защото не й е изгодно?Има една дума СУВЕРЕНИТЕТ, не си ли я чувал?
184
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъмносиният Алекс Алексиев, който мнозина познават надявам се, казва:Държавата е отговорна пред нацията, че сме поставени в ситуация, във военно отношение да сме напълно безпомощни. А идеята, че с Турция сме партньори в рамките на НАТО е просто един мит и звучи направо смешно. В момента за нас съществуват заплахи от страна на Турция. Самият Давудоглу го е казал на всеослушание, че са идвали по нашите земи на коне и ако трябва пак ще дойдат. Какво е това, ако не открита заплаха за бившите роби .
183
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извън темата. Просто да отговоря на ***, които хвалят новите Лади. 20 годишния Мерцедес е с двузонов климатроник, кожен салон, махагонов интериор и купища други екстри, а пък за возията да не говорим. Освен това двигателя на 20 годишния Мерцедес навърта по 1 милион километра без основен ремонт дори. Коя нова Лада може да предложи подобни неща?
182
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 257Е та ние едно и също нещо ли произвеждахме по 20-30 години и повече? искаш да кажеш, че като правехме лампови телевизори София-59, наша собствена конструкция и разработка, по-леки и добри от руските, искаш да кажеш че в 1989 г произвеждахме същите лампови телевизори с една програма само, а не модерни цветни във Велико търново, така ли? Ами и утре ще кажеш ,че не сме правили мобифони и Елсиди телевизори при соца? Да, в 1989 правехме чугунени ютии с въглища, виждал ли си такава?
181
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оправдавам някогашните леви терористи, защото сега виждам как кап системата изцежда безскрупулно силите, здравето и живота на хората всичко в името на печалбата, да, и тя остава в едни ръце, един малък процент и въобще не се случва trickle down, както увещават либералите, богатите стават по-, а бедните по-бедни това може да се проследи за период от 30-40 години откакто дясната политика е в настъпление185
180
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе я им набивайте ушанките до кръста и да бегат обратно в Азия!
179
1
 
8
 
! Отговори
До 257 преди 8 години
Абе лальо,знаеш ли ,че когато тук се произвеждаха компютри и дискети в Нокиа произвеждаха гумени ***.И това е истина можеш да провериш.Това беше целта-ликвидираха ни всичко и сега станахме просяци и яма за отпадаците на Европа.И защо мислиш ,че компютрите Правец са били лоши ,и ме ако се бяха развивали сега нямаше да си на български ,а не на китайски компютър
178
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до селяния"дори и 20 годишни западни коли са за предпочитане пред нови Лади."А тия уж случайни катастрофи по пътя на какво мислиш се дължат? А отровният въздух който дишаме? 20 годишни, лъскави, ама на каква цена? Кървава цена в човешки животи,
177
3
 
4
 
! Отговори
а 25 тона забрави ли преди 8 години
До До 227Е да де! Американската икономика едва ли е струвала пове1ч от 150 милиарда долара в 1944 г.Ние сме били по-богати от янките, от производството на репички и марули преди 1944 . Знам я аз тая твоя теория. Ти си тоя който разправяш за 25 тона злато, което сме дали на руснаците в 1878 г след освобождението. Ами тогава ние трябва ръка да целуваме (и краката) на турците и пренапишем историята. Щом сме имали 25 топна злато в 1878 г значи наистина е нямало турско робство, а само присъствие!
176
1
 
7
 
! Отговори
До 253 преди 8 години
Тъй кото щом дращиш тук е безспорно ,че имак комФютър,влез в гуглето и виж как изглеждат новите Лади,с какви мотори са ,с какъв дизайн са ,колко харчат и после пак тук.Ама на ганьовеца като теб това му трябва-20 годишен Мерцедес.Я виж съседите румънци как си шпорят нови Дачии ,а не събират *** на Европата
175
7
 
2
 
! Отговори
до селяния преди 8 години
дори и 20 годишни западни коли са за предпочитане пред нови Лади.
174
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 242Защо мислиш, че производството е за страна, а не е за пазар?Загубиш ли пазар - загубваш производство..Ама толкова ти е капацитета пич...
173
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През комунизма ...всеки Българин се гордееше да се нарече Българин...сега в чужбнина...Българите се правят на ..турци , власи,румънци ,сърби и какви ли не ...само и само да не кажат че са българи ...това стана за 25 години демокрация ..изчезна от картата една нация !
172
0
 
7
 
! Отговори
До 241 преди 8 години
Значи виж сега да ти кажа едно две неща пък ти после сам прецени аз ли съм *** или ти.Значи в мамента брутния вътрешен продукт на България е около 40 милиарда долара(СЕГАШНИ).Я сега ти обясни как през 1944 г България е успяла да произведе продукция за 130 милиарда за една година.Три пъти повече от сега.Я отивай да поливащ кукуруза и не говори за милиарди и милиони ,че нещо не да ти познати.А 41-44г месото ,кожите и ред други неща са отивали за съюзника Германия
171
1
 
6
 
! Отговори
селяния! преди 8 години
До БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКОСега като са отворени за теб западните пазари, какво успяваш да продадеш на тях? А когато решеш да купиш нещо насреща, на какви цени ти го продават и колко ти излиза. Щом ти са по джоба западните стоки що купувате китайска техника и компютри, мобифони, уредби? Що си купувате употребявани западни коли на 20 години, бълващи отровни газове, а не чисто нови западни, а защо не и електромобили?
170
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 226 "но Русия не иска да приключва".... Стига глупости! Русия не иска война; Русия не иска да вземе Украйна; Русия иска само економичческа и военна сигурност от Украйна, нищо друго, наистина! Можете да го разберете, най-накрая? Следва да се разбира добре!
169
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 240 може винаги да намираш кусури на заводите ...такива като теб са вечно недоволни ..даже и сега като видят магистралите и пак плюят ...че не били качественни..че много скъпи ....и сега има един куп безсмислени неща които са направени ....въпросът е че от всичко това което имахме не остана повече от 5%...всико разрушихме след 1989....САМИ ..не Русия ни е виновна за това ..ние сами си го направихме !
168
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, кои сте вие, че да кажете на суверенни държави къде да влизат или излизат. Нещо в гъзът ли ви влиза?
167
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 238"Девня - известна като долината на смъртта." А щом е долината на смъртта, какво търси белгийската Солвей-соди в тая долина? А цимента който използваш от коя долина ти идва? От лунната долина ли? Откъде идваха торовете за някогашното ни разорено вее земеделие? А всички пластмаси, найлонови торби и синтетика които използвахме откъде се вземаха?
166
8
 
4
 
! Отговори
Руспия преди 8 години
Ай е погледнал съседа на запад, ай са ударили и анексирали поредното парче земя. "Колос на глинени крака" Основното мото и движеща сила на Русия винаги е бил и ще бъде - СТРАХЪТ.

Спонсорирани публикации