Москва скръцна: НАТО да не приема Грузия и Украйна

Алиансът всъщност издигал "Желязната завеса" в Европа
Обновена: 29 юли 2015 14:06 | 29 юли 2015 12:47, Бойчо Попов
387
Москва скръцна: НАТО да не приема Грузия и Украйна
Александър Грушко. Снимка: Ройтерс

Разширяването на НАТО към Грузия и Украйна може да има „катастрофални последствия“ за Европа, заяви руският постоянен посланик в алианса Александър Грушко, участвайки в предаване на телевизия  LifeNews.

„Всяка политическа игра около присъединяването на Грузия и Украйна към НАТО може да има големи геополитически последствия за цяла Европа“, посочи Грушко, цитиран от AFP. 

„Надявам се, че Брюксел и другите европейски столици напълно разбират опасността от тези игрички. Всичко това ще има катастрофални последствия“, добави той.

Грушко предупреди още Украйна за опасността от влизането ѝ в НАТО, като подчерта, че присъединяването на страната „ще раздели украинското общество“ и „ще разпали напрежението в международните отношения“.

Анексирането на Крим от Москва през март миналата година и последвалото насилие в източната част на Украйна доведе до и обтягане на и без това напрегнатите отношения между Русия с НАТО, като всяка страна обвинява другата в намеса във вътрешните работи на страните от бившия Съветски съюз.

Грушко обвини НАТО, че издига "Желязната завеса" в Европа чрез разгръщане на войските си и провеждане на военни учения в близост до източната граница на Русия - ход, който според военния алианс е насочен само към възпиране на Москва.

По-рано през тази година страните от НАТО се договориха да засилят отбраната си с помощта на шест командни центрове в Източна Европа и с нови поделения от 5000 войници. Освен това организацията заяви, че ще провежда непрекъснато военни учения в региона.

В неделя Русия обяви старта на новата си военноморска доктрина за противодействие на онова, което Москва нарича "недопустими"  опити на НАТО да премести военната си инфраструктура в близост до границите на Русия.

Всичко за кризата в Украйна четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКОТи за *** ли се смяташ, та все седнеш станеш и все тия банани са ти в устата. Да те сложим тогава в зоопарка и цял ден с банани да те храним. А аз банани нямах тогава (а защо да си даваме паричките и валутата на ленивите африканци за зелените им банани, като сегашните в хипермаркетите?), не ядях банани, но ядях всеки ден качествено месо наше производство, у дома висеше окачен или в хладилника цяло парче шпек Сервилат или "Закуска". кашкавал винаги, пиех качествена
204
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Отговор до 283абе човек ...искам да ти кажа просто че имахме възможности да правим чудеса ! имахме кадрите ....матрялната база ..просто трябваше да продължим напред ...а не да рушим ....
203
2
 
2
 
! Отговори
Нане П(в)уте преди 8 години
Мосвише скръцнише??
202
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв Запад ви гони бе-като влезеш в Техномаркет всички стоки са Китайски, тук таме нещо Словенско.Западни ,друг път.Ей край ПЛовдив има завод за "ЗАПАДНИ " хладилници
201
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 281Не лъжи на москвича пантите се регулираха ....аз съм го правил лично !
200
3
 
1
 
! Отговори
До 275 преди 8 години
Абе льольо, защо лъжеш бе? В 20 годишните S че и Е класи си има не само климатроници, ами и двузонови такива! Аман от дървени философи!
199
1
 
1
 
! Отговори
Отговор до 269 преди 8 години
"без значение копиран от запада или не"Е как без значение - нали като паднаха границите и отвориха пазарите, тия фирми си поискаха правата! Ти и сега можеш да купиш лиценз и да произвеждаш чипове, но ще излязат по-скъпи от оригинала. Затова нашите затвориха тия заводи, просто нямаше смисъл.Ти за какво, мислеше, щото са били *** ли??Чехия... Шкода... ама тя е на 100 год, имаха разработки, а ние нямахме почти нищо свое, което някой като Фолксваген да купи.
198
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз преди 1989 г не помня някой да е купувал употребявани стоки вотрс ръка, купувахме си винаги новичко. Магазини за дрехи втора употреба НЯМАШЕ, а имахме поне в десетина града заводи и фабрики за облекло и обувки, дори за чужбина изнасяхме. И само ново носихме. В голям град като варна имаше два оказиона, в които продаваха предимно редки и ценни музикални инструменти и ценни стари антики. А и безработни хора също нямаще, работния ден си вървеше нонстоп от 8 до 16,50 часа. Със заплата на всеки 25
197
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 272по това време един приятел и той си купи москвич като теб. Вратата не се затваряше добре, но нямаше как да се регулира. Пантите бяха заварени по проект на руския технически гений!
196
0
 
4
 
! Отговори
До 269 преди 8 години
Аз не съм искал да обиждам Нокиа и страната на Нокиа,а само дадох пример как целенасочено едно призводство в дадена страна може да се съсипе ,а на негово място да се появи съответната западна компания без ние даи се пречкаме и да я конкурираме.А доматите и краставиците по това време имаше къде да отиват и ги обменяхме за нефт и други суровини.Така ,че се съмнявам да сме предлагали от този ортикул на "Страната на НОКИА"
195
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 270 1) тоя завод и в момента работи ! ...2) Корпуси и сега се режат ...в германия в Инфинеон ...имат си цял отдел за подобни иследвания ...
194
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКОАми хайде де продавай, какво се чудиш още. Те на Запад само за тебе питат.
193
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 265щото отзад е с ресьори ..нали ...поня ги ! Чупене нямаха ...е двигателя го спуквахме от ремонт ...ама всичко се оправеше с отверка и три ключа!
192
1
 
2
 
! Отговори
дао 265 преди 8 години
Първо преди 20 години нямаше климатроници. Второ и нашият Москвич направи 800 хиляди км, но това не значи че всички са така. Както и далече не всички мерцедеси са така.
191
5
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО преди 8 години
До селяния - Като са отворени Западните пазари ме заливат с качествена стока и не е нужно да се редя на опашки за банани 1 път в годината. Продаваме на Западните пазари и купуваме от тях на конкурентно способни цени! Със сигурност не продаваме за жълти стотинки! Ти може и да си купуваш и китайска техника, но Западната винаги е била по-качествена макар и по скъпа. Затова и китайците се скъсват да копират и крадат идеи от Запада...
190
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 270Чушки и домати от Скандинавия !!!? ...мерси ...имам само един живот и мисля да го живея ...
189
0
 
3
 
! Отговори
До 265 преди 8 години
Виж ,бе гражданин.Прооблема е че 20 годишния Мерцедес вече ги е навъртял тия километри .А те сега милиона в западните страни го навъртат и за 2-6 години.За това западняка харизва тази кола на теб да и се радваш ,а той си взема нова.И докато той навърта новия милион километри ти ставаш постояненн клиент на сервизите и магазинита за авточасти.А аз имах нов Москвич ,купих го през 1986г .Сега задните му седалки са махнати и го шпорят едни братовчеди по баирите на село-карат си фураж и животни с него
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 260 "Набивайте ушанките до кръста"... Хайде, напред, юнак! За *** умора няма никога, съжалявам...
187
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василевкато си толкова запознат я разкажи как в началото на 80-те в русенския Завод за печатни платки режеха корпусите на епълските чипове, за да могат да се изкопират и произведат в БГ.
186
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА.... това което сме произвеждали тогава преди 30 години ви се струва морално остаряло ама за онова време си беше напредничава технология .....нея да бяхме запазили ..добре щяхме да сме ...а някои държави я развиха ...ей ги на Чехите ..заводите шкода ...Произвеждахме полупроводникови прибори интегрални схеми ...БЪЛГАРСКИ произведени в Ботевград България ...имахме собствен компютър ...(без значение копиран от запада или не ) .... кога днес ще произведаме подобни чудеса.... НИКОГА с ЕС и САЩ

Спонсорирани публикации