Желязната завеса ни спря за световната рок сцена!

Данчо Караджов: Музикантите са можещи и неможещи
Обновена: 22 фев 2016 13:08 | 22 фев 2016 13:07, Анисия Иванова
95
Желязната завеса ни спря за световната рок сцена!
Снимка: Bulgaria On Air

Ако се върнем много години назад, в 60-те години на 20 век, ние щяхме да бъдем едни от първите музиканти на световната рок сцена, каза рок легендата Данчо Караджов в ефира на Сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Ако Желязната завеса не съществуваше, ние щяхме да бъдем едни от първите редом с англичани, с американци", допълни известният музикант.

По думите му в България по онова време са се родили невероятни музиканти, равни като качество на всички световни звезди.

"Желязната завеса е пречела дотолкова, доколкото не сме могли да излезем на световния пазар. Но поне успяхме да оставим една диря в подсъзнанието на хората до ден днешен", казва Караджов.

В отговор на въпрос как така група "Сигнал" е успяла да се задържи толкова години на сцената, Караджов споделя, че славата не ги е главозамаяла. "Ние сме едни хора, ходещи по Земята - като всички останали", допълни той.

Според него музикантите не трябва да се делят на стари и на млади, а би трябвало да се говори за можещи и неможещи.

Публиката е единственият виновник за успеха или неуспеха на даден музикален проект. Всяка една среща с публиката е празник за нас музикантите въобще, заключи Караджов.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
2
 
! Отговори
Ели преди 8 години
Може да е неправ,несправедлив,претенциозен,агент,да е плагиатствал и т.н.Но ни подари красива рокаджийска музика,балади,на които танцувахме и се влюбвахме и песни,които запявахме всички.Какъвто и да сте,г-н Караджов,БЛАГОДАРЯ Ви!На Вас и на "Сигнал"!
45
0
 
3
 
! Отговори
Киро преди 8 години
JE SUIS SIGNAL!!! Остарявайки все повече започва да прилича на дъщеря си.
44
2
 
13
 
! Отговори
АНТИСИГНАЛ преди 8 години
Хеле , с :..... "Рони мой приятелю .... " и Грами щеше да вземе ! Тоя тотално е изпаткал ! 30 и косур години пее "може би" ! Ква звезда си бе, Данчо !? Поръси се обилно с нафталин и в гардероба !
43
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ме интересува световната рок сцена, желязната завеса на ссср сив и варшавския договор НАЙ ВЕЧЕ НИ ЛИШИ ДА СМЕ БОГАТИ КАКТО ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ от западна Европа, това че са ни лишили от световната рок сцена ни е най малкия проблем
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Световната рок сцена е най малкото и най не важното нещо от което ни спря на руснаците желязната завеса и студената война
41
0
 
5
 
! Отговори
oeruio преди 8 години
До 123еми то с годинките се поизкуфява...
40
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 8 години
МНОГО Е СКРОМЕН ТОЯ.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗа Ахат си прав. Нали (уж) затова отидоха в Щатите, ама освен един "Розов кадилак"(може би най-*** им парче), нищо друго не произведоха.
38
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Желязната завеса ни спря от всичко не само от световната рок сцена, от всичко, тия руснаци просто ни е.баха майката за векове напред, и сега върви гони европейските държави
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Непотребен бездарник! Вярваш си, а!?
36
0
 
13
 
! Отговори
bros преди 8 години
Айде, бе! Все някой вас ви е цакал. Просто, разбирането за рок там не е като да дращиш политкоректни дитирамби за класовоосъзнати проли...
35
0
 
13
 
! Отговори
Деян преди 8 години
При цялото ми уважение към Данчо Караджов, но вече е бая изкуфял. През соца голяма част от песните са били кавъри на чужди такиваа, за да не се слуша "упадъчен рок" Примери: "Спри се" - Сигнал, гепено 1:1 от Free me - Uriah Heep; "Лодка в реката" Мими Иванова - "Boat on the river" - Styx.... още много примери. Музиката ни е изградена на гепене и копиране. това е доста показателно, защо след 1989г. Сигнал нямат стойностни песни, както и защо музиката ни не е на нивото, на което им се иска.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ахахахахаха! Ами поне по половин година бяхте отвът Желязната завеса да печелите долари...как пък никой не Ви забеляза, бе, Данчо?! Нито Вас, нито някой друг от великите звезди на рока в България? Никой не Ви пречи последните 26 години, ама не сме чували нова песен? Харесвахме Ви, преди 40 години, ама светът малко се е променил оттогава, ние също, а Вие не...
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквам Азис да каже че е по-вилик от Елтън Джон
32
0
 
17
 
! Отговори
fripp преди 8 години
Lokomotiv GT как пробиха навремето. Или Omega. Това за унгарски групи, които с оригинална, тяхна си музика са правели турнета през ранните 70-те из Англия и Щатите. За големия хит на Omega е излишно да говорим - Scorpions му направиха кавър примерно. Истината не е сложна - просто тия момчета са добри музиканти и композитори. За повечето наши групи, с изключение на ФСБ, това, за съжаление, не може да се каже.
31
0
 
7
 
! Отговори
Херцог Трън преди 8 години
До Анонимен 66Йордане, ти ли написа този коментар?
30
1
 
21
 
! Отговори
Херцог Трън преди 8 години
Йордане, как може да се сравняваш с групи като Pink Floyd ? Кое ви е музикантското на вас "Сигнал" ? :DСтига ни това, че ТИ написа песен за Рони Джеймс Дио, в която се пее "Рони Джеймс Дио, стари мой приятелю, аз ще пея вместо теб"Опита се да си спечелиш слава на гърба на един покойник, с който са израснали поколения и поколения. Покойник, който е дал тласък на музиката и който всички признават и всички му пеят песните. Ти си срам за рока, Йордане!
29
1
 
5
 
! Отговори
до 50 преди 8 години
Да бе, тя и Мария с дебелите си устни е по-добра от Мадона. Той и Азис по-добър от Джордж Майкъл. Тя и Цветелина с белите Мерцедеси по-добра от ... избери си някой.
28
2
 
5
 
! Отговори
Ноел Галахър преди 8 години
Успехът на Оазис се дължеше само на това, че голословно преписваха нотите и текстовете на песньовките на Сигнал. Арктик Мънкиз винаги са мечтали да се казват Сигнал-2-3.
27
1
 
18
 
! Отговори
бай дядо преди 8 години
Караджов, не се самозабравяй. Никога не си можел да пееш. Дори като млад.Да не говорим за нескопосаните ти песни. Добре че Дио не може да те чуе да го наричаш 'братко мой', иначе ще се преобърне в гроба си.

Спонсорирани публикации