Трагедията на Хирошима след бомбата (16+)

На 6 август 1945 г. US бомбардировачът "Енола гей" пуска "малчугана"
25 май 2016 21:40,
324

 Снимка: Reuters

На 6 август 1945 г. US бомбардировачът "Енола гей" пуска над Хирошима пуска над Хирошима ядрената бомба, наречена "малчугана" - 50-килограмово ядро от уран с еквивалент 13 килотона тротил.

Бомбата пада в центъра на града - голям промишлен център за времето си. Въпреки че бомбата се взривява на около 600 м. над Земята, на място загиват близо 80 000 души.

90% от сградите в радуис от 1q4 км са напълно разрушени. Впоследствие загиват общо над 140 000 души.

В края на седмицата американският президент Барак Обама посети Хирошима. Така той стана първият президент на САЩ, посетил града. Въпреки очакванията обаче, той не се извини за бомбардировката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още по темата: Хирошимаядрена бомба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 172 Ако ще и тати си да викаш, никога не е съществувала държава ... Чечня! Такава, тоест такъв халифат искаха да сътворят Кравария и С. Арабия, ама удариха на камък!
64
3
 
8
 
! Отговори
Питър преди 7 години
До AnonНищо подобно - преди Хирошима Япония е направила поне 6 опита да капитулира, но е била отрязана, тъй като янките са искали да тестват бомбата в реални условия. Да не говорим за варварските бомбени килими, изпепелили страната и взели много повече жертви.
63
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е Вие какво искате бе да седат и да чакат Япония да създаде своя атомна бомба и да я хвърлят над някой анерикански град ли? Известно е чеи Япониия е разработвала подобна бомба, дори Германия в края на март товари подводница с уран за Япония
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 169Ти що не заминеш за Багдад, Триполи или Дамаск!? Там всичко е куул, фешън и дъ бест, щото братята ти кравари са донесли "демокрация"...
61
2
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 163Доста пострадали деца и САААМООО 2200 избити софиянци, благодарение на ония хамерикански войни, на които има паметник сега в София!И след това руските паметници били позор в София.....Толкова по темата!
60
5
 
2
 
! Отговори
Anon преди 7 години
Ако не бяха пуснали бомбите американците японците и до сега щяха да се отбраняват яростно по разните тихоокеански острови. Атомното оръжие спомогна втората световна война Да свърши по бързо и да не загинат още американски войници. Та един вид- разбирам ги защо пуснаха стомните бомби.
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 155 И кво казваш... много "фанатизирани" били японците и къде "по-демократично" било да им метнем няколко атомни бомби, вместо да бъдат притискани с преговори и евентуално с конвенционални бомби!
58
2
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 156Нямам право на мнение за МОЯТА Столица???Нямам право да милея за нея, като част от България?
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Използването на боеприпаси, съдържащи обеднен уран, от от САЩ в Сърбия през 1999 г., е благоприятствало за драматичния скок на заболеваемостта от рак в централните части на страната. При бомбардировките над Сърбия САЩ избиха над 3500 цивилни.
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 140Японците по това време са били много по фанатизирани от днешните ислямусти, поинтересувай се как преминава десанта на остров Окинава
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 146Какво го дъвчеш Грозни? Грозни днес е едно добро място за живеене! А приятелите ти от Кравария и С. Арабия искаха да го превърнат в това, което са Сирия и Ирак днес, но Путин не им позволи! И какво е "сринал" - само ти знаеш явно, защото сигурно си бил там по това време или какво!?
54
2
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
Обаче не са ли *** американците, а? Това елипса на здрав разум, даже бих казал разсъдък!
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съединените американски щати са фашистка държава.
52
3
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 141Над 2000 са българските жертви в София от хамериканските бомбардировачи 43-та!
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 130Стига си дрънкал Опорните глупости шефовете ти от НПО-то?! Въпрос на време е било Япония да капитулира и то без бой, след като е била сама срещу целия Свят! Просто наглите кравари са решили да демонстрират с каква сила разполагат и сътворяват това безумие, което ти оправдаваш...
50
3
 
1
 
! Отговори
До 127 преди 7 години
Е добрее де, като е била почти победена Япония на 6.август1945, защо Русия и обявява война на 9 август? Наки е била почти победена)
49
3
 
0
 
! Отговори
Я пак преди 7 години
До Анонимен 129От кога София стана "твоя" бе, селски?!
48
3
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Що бягаш от темата?Темата е свързана с хамериканскитре бомбардировки над мирното население по света. Ти плямпай още за къде ходил Сидеров!Защо не говориш по темата, брачед? Питам те- защо има паметник на хамериканските войни в София след бомбардировките имнад София където избиха 2200 български граждани?????
47
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атомната бомба уБива стотици хиляди, но спасява милиони, тя затова е разработена, който пръв я е направил той я е ползвал за да пообеди, все едно ако Япония, Германия или Русия по това време ако са я имали са щели да я държат на склад
46
3
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Червеноармеец, къде сме се разбирали с теб за 2000-те избити софиянци от хамериканците в София 43-та година?? М?

Спонсорирани публикации