Трагедията на Хирошима след бомбата (16+)

На 6 август 1945 г. US бомбардировачът "Енола гей" пуска "малчугана"
25 май 2016 21:40,
324

 Снимка: Reuters

На 6 август 1945 г. US бомбардировачът "Енола гей" пуска над Хирошима пуска над Хирошима ядрената бомба, наречена "малчугана" - 50-килограмово ядро от уран с еквивалент 13 килотона тротил.

Бомбата пада в центъра на града - голям промишлен център за времето си. Въпреки че бомбата се взривява на около 600 м. над Земята, на място загиват близо 80 000 души.

90% от сградите в радуис от 1q4 км са напълно разрушени. Впоследствие загиват общо над 140 000 души.

В края на седмицата американският президент Барак Обама посети Хирошима. Така той стана първият президент на САЩ, посетил града. Въпреки очакванията обаче, той не се извини за бомбардировката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още по темата: Хирошимаядрена бомба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 100Ще изстрелят, защото у.ода хитлер се е бил окупирал в Берлин и армията му не се е предавала не се е предала или капитулирала! Но не знам през 45 г. японския император да се е криел .... в Хирошима или Нагазаки, че да хвърлят атомни бомби върху населението там!?
44
4
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 15 Май не сме се разбрали за американците, брачед!Можеш още да поразсъждаваш...иначе питай Сидеров защо ходи насам натам, не съм му гадже.
43
3
 
2
 
! Отговори
Нали? преди 7 години
Нацистите(хитлер) убиха 20 млнЖидобольшевиките(сталин) 50млнКитайците(мао) 30 млнА Краварите колко убиха?
42
3
 
3
 
! Отговори
До 100 преди 7 години
Поради същата причина поради, която руснаците изстрватнад 2,5 млн снаряда срещу Берлин при финалния щурм
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите избиха дори и синовете на Райна княгиня, но иначе твърдят че няма жертви на комунистическия режим
40
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е Вие какво искате бе, да са започнали десант на Япония, тогава колко щели да бъдат жертвите, поинтересувайте се колко са жертвите на Окинава
39
4
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 93И ти ли ще говориш по темата? Кажи тогава хамериканците избиха 2000 наши дядовци и баби 43-та в София и след това им издигнаха някои поми.яри паметник в София??? Ще ми отговориш ли? Или ще се занимаваш с това къде ходил да си прави Сидеров кефа по света?
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Аноним 90 И кои са избили комунистите? Такива, като *** разстрелвали ястребинчетата ли? Повечето от избитите са точно такива Убавци! По същото време в Белгия, Холандия, Франция са избити много повече приятели на Хитлер, отколкото в България! Образовай се и ти малко и не ръси само тъпотии по форумите!
37
2
 
6
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Иначе скоро говореха нещо за разселване на някъв дядо, но да избиеш два града невинно население с атаомна бомба(най-зверския акт в новата история) няма песни и първи места!
36
9
 
0
 
! Отговори
До 82 преди 7 години
Говориш глупости, 1-во руснаците създават атомно оръжие чак през 1949 г, 4 години след йрая на вийната, и второ може да си сигурен че ако са я имали са щели да я изоолзват
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да се заговори за Хирошима и от друга гледна точка.Ако вие имате пистолет в къщи и пет годишното ви дете убие с него човек, кой е виновен?Не омаловажавам зверското престъпление на военните кравари.Но е крайно време да помислите за ония които се хилят от учебниците по физика, и ръководили "научния проект" в Лос Аламос.Проклети да са всички!
34
2
 
5
 
! Отговори
Русия преди 7 години
ФАЩ е единствената държава , която използва ядрено оръжие ! "Борците за мир"
33
2
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 80Да ви имам опорните точки, соро.си! Значи и Куба е запада викаш?
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 79Ако, ако... баба ти беше мъжка, а дЕдо ни женски, кой знае какАФ умник щеше да се пръкнеш....Много "обичам" такива, като теб "разсъждаващи" над минали, предполагаеми, несбъднали се събития!?!
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимките на Берлин след влизането на червената армия, са също толкова ужасяващи, дори повече, така е на война, ама виновни са не тия дето ориключват вийната, а тия дето я започват, в случая САЩ използват атомната бомба, поради простата оричина че те първи са я създали, ако руснаците са я били създали предо това те са щели да я изоолзват
30
3
 
2
 
! Отговори
Русия преди 7 години
ФАЩ
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абре , няма друга страна изпозвала ядрено оръжие срещу каквото и да било а тея *** треснали цивилно население , ко сега и да се извинят ли оООО. Колкото до България ами освен с конвенционални бомби са ръсли здраво и с такива в детски играчки, без майтап . Както се сещате не са били предназначени за човечета на повече от 10 - 12 години. За едно се радвам, не сме като тях и никога няма да станем, като се има в предвид какви ги вършат дори незнам как още съществуват тея ***.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 64Обявена е война на прохитлеристкото българско правителство, което е било във война със съюзниците на Червената армия - Кравария и Ингилизия! Червената армия не е изстреляла 1 /един/ куршум по българска територия за разлика от краварските и ингилизките аероплани!
27
4
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 62за какво има паметник на хамерикански войници у нас? Щото са се били за свободата ни? Я пак!Муахахахахахах
26
5
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 61Имаме хамерикански паметник, защото имаме загинали хамерикански бойци на наша територия от Немците??? Я пак????? Муахахаахахахахаххахахаххахахахахахахаххахахахах

Спонсорирани публикации