В 80% от болниците в Европа Цвети щеше да си отиде...

Постигнатото с гимнастичката е грандиозен успех, заяви проф. Миланов
Обновена: 13 сеп 2016 12:41 | 13 сеп 2016 10:37,
120
В 80% от болниците в Европа Цвети щеше да си отиде...
Снимка: архив, Bulphoto

В 80% от европейските болници гимнастичката Цвети Стоянова, която скочи от 6-и етаж на жилищен блок, щеше да загине, обяви проф. Милан Миланов от "Пирогов".

"Това, което постигнахме с Цвети Стоянова, е грандиозен успех", заяви той и допълни, че падането от повече от 15 метра е несъвместима травма с живота.

Още по темата

По думите на медика Цвети е имала късмет, че е паднала върху дърво.

"Тя мина през деветте кръга на ада. В момента е възстановена във всички физиологични нужди до 90%", обясни проф. Миланов пред Нова тв. Според него гимнастичката сега има нужда от една добра рехабилитация.

Консумативите са операциите на Цвети стрували 20 000 лв. и били платени от спортния министър Красен Кралев.

"Семейството й е скромно и няма откъде да извади толкова пари", добави проф. Милан Миланов.

"Много ме беше страх от първата среща с Цвети след инцидента, не спах от вълнение и когато отидохме в болницата, аз цялата треперех. В момента, в който я видях, се успокоих", това разказ съотборнича по повод срещата й с Цвети Стоянова след тежкия инцидент, който тя претърпя.

"След завръщането ни от олимпиада, си говорихме, правихме няколко крачки дори. Тя наистина е добре", споделят останалите гимнастички. 

Припомняме ви, че Цвети беше изписана от "Пирогов" в понеделник. Там тя прекара 3 месеца в лечение, след като скочи от 6-и етаж на жилищен блок в столичния квартал "Надежда". В лечебното заведение гимнастичката претърпя множество операции, като първата от тях бе животоспасяваща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: ПироговЦвети Стоянова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
18
 
! Отговори
ддд преди 7 години
До Само за известниМдаа...и аз имам същия опит с Пирогов...
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
99,9 % от хората си отиват в БГ болницата.За европейските да не говорим глупости! Все още има тук там останали лекари с огрмони знания и възможности - но системата е така направена че чудеса да няма или да са изключително малко!!!Поздравления за този случай но да не се лъжем!
8
4
 
46
 
! Отговори
Само за известни преди 7 години
Нашето здравеопазване е само за известни и хора с връзки! Моят баща в пирогов никакво внимание не му обърнаха точно докато гимнастичката (да е жива и здрава) беше там! Явно трябваше някой през ден да тръби в медиите за състоянието на баща ми за да направят нещо! И когато си потърсихме правата по закон те го изритаха - изписаха мноооогоо бързо!Молете се да не попадате в пирогов.
7
2
 
11
 
! Отговори
ддд преди 7 години
До Врабче Да наистина, но преди известно врмеме:)
6
4
 
27
 
! Отговори
boby преди 7 години
Мдам, спешната ни медицина е на ниво, могат да те закърпят ако е останало нещо за закърпване. За съжаление останалата медицина е... абе по-добре да не опираш до доктор...
5
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в 80 % .... той и Софийският университет е най-добрият,но го няма в топ 500 на света.
4
4
 
48
 
! Отговори
ддд преди 7 години
Живо и здраво да е момичето!Но това за европейските болници ..ще ме прощавате.То и тук е щяла да си отиде, ако не се беше намерил кой да извади толкова пари...Шанс...
3
4
 
58
 
! Отговори
ДА преди 7 години
Нямам нищо против момичето,но в 90% от хората в нейното състояние биха си отишли в наша болница,ако не бяха "Цвети"!Да не се заблуждаваме!
2
11
 
27
 
! Отговори
bobi преди 7 години
чак пък 80%.. добре, че са я спасили, но няма нужда от такова изхвърляне
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на специалистите от Пирогов ! Наистина върнаха момичето към живота.