Рецептата Dnes: Сицилиански каноли

Да поговорим за италиански изкушения!
28 окт 2016 09:30, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Сицилиански каноли
Снимка: Youtube

Продукти:

1 чаша брашно
2 яйца
3-4 супени лъжици захар
1 кафеена лъжичка канела
2 супени лъжици еспресо
1 голям пакет масло
100 мл десертно вино по избор
 
Приготвяне:
 
Отрежете голяма лъжица от кубчето масло и я отделете. След това смесете всички останали съставки в купа. Разбийте ги с помощта на миксер. Сместа ще добие консистенция на тесто. Извадете я от купата и я омесете с ръце. Разточете тестото на тънка кора около половин сантиметър. След това с помощта на по-широка чаша изрежете кръгчета. Завийте всяко кръгче така, че да се образува нещо като куха тръба. Останалото масло разтопете в тиган на средна температура. Пържете канолите в него до златисто. След като се охладят можете да ги напълните с пухкав бял крем, както е по оригинална рецепта или с пресни плодове или конфитюр. Изборът е ваш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
wink преди 7 години
"Leave the gun, take the cannoli!" - зарежи пистолета, вземи канолите - реплика на Клеменца, когато убиват Поли :)
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мафиотският десерт!Помните ли онази реплика от "Кръстникът"? "Да не забравиш да купиш каноли?"