10 издайнически знака, че мъжът е много нещастен

Често мъжете маскират своето нещастие
27 май 2024 22:43, Теодора Драгоева
42
10 издайнически знака, че мъжът е много нещастен
Снимка: iStock

Има тънка граница между това да си нещастен и да не го осъзнаваш. Често мъжете маскират своето дълбоко вкоренено нещастие с поведение, за което дори не подозират.

Работата с тези поведения е, че не са лесни за забелязване, особено ако не ги търсите. Но след като сте запознати, ще започнете да ги виждате навсякъде.

В тази статия ще се задълбочим в тези поведения, като дръпнем завесата на десет признака, че един мъж може да е дълбоко нещастен, без дори да го осъзнава.

А  ето и 10-те знаци, че  това е така:

1. Свръх компенсация

В света на психологията свръхкомпенсацията е явен знак за дълбоко вкоренено нещастие. Ако човек прави всичко възможно, за да покаже на света колко е велик, това може да е, защото се опитва да прикрие скритото чувство на неудовлетвореност.

Виждате ли, хората, които са наистина доволни от живота си, не изпитват нужда да хвалят своите успехи или постижения. Те са щастливи просто да бъдат себе си.

Но когато човек започне да проявява свръхкомпенсации – било то чрез грандиозни жестове, прекомерно самохвалство или обсесивна нужда от признание – това често е, защото той се опитва да запълни празнота в себе си.

Трудното при свръхкомпенсацията е, че лесно може да бъде объркана с увереност. В крайна сметка, кой не иска да бъде възприеман като успешен и реализиран?

Въпреки това, ако се задълбочите малко, ще откриете, че свръхкомпенсацията е по-малко свързана с увереност и повече с несигурност. Това е защитен механизъм, използван за скриване на чувствата на неадекватност и нещастие.

Ако забележите мъж в живота си, който постоянно се опитва да докаже стойността си, отделете малко време, за да погледнете отвъд фасадата. Под повърхността може да се случва повече, отколкото изглежда на пръв поглед.

Цялата статия четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: нещастен мъж
Още от За да се разбираме
5 зодии, които обожават да спорят
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
СУФ преди 3 седмици
Нещастниците се разпознават от далече. Чак 10 знака :)
32
0
 
1
 
! Отговори
една жена преди 3 седмици
До една жена 32 Извинявам се, думата "никога".
31
0
 
1
 
! Отговори
една жена преди 3 седмици
До Анонимен 31 Със сигурност можем да кажем, че никой от тях не е по-висок от 5 м. Времето ли си губим? Аз възразих срещу думата "винаги" в коментар 19. С живота си.
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е, ако кажем, че повечето от тези 4 милиарда мъже примерно не са по-високи от 2 метра, ще сбъркаме ли? И нужно ли е да измерим всеки един от тях поотделно, за да стигнем до този извод? ;)
29
1
 
2
 
! Отговори
една жена преди 3 седмици
До до една жена 29 Аз нямам нужда да правя никакви обобщения. В момента по света живеят над 4 милиарда мъже. Няма начин да знам какви са дори повечето, да не говорим за всички. За мен всеки човек е различен и се опитвам да го опозная, вместо да го класифицирам в някаква група.
28
1
 
1
 
! Отговори
до една жена преди 3 седмици
Наистина, не е нужно да се обобщава с "всички жени..." - достатъчно е и "повечето жени...". Лично аз нямам мотивация да пробвам коя е и коя не е някаква. Приемам "повечето" за определящи и това ми е достатъчно. Също както правят жените по отношение на мъжете, нали? ;)
27
0
 
1
 
! Отговори
една жена преди 3 седмици
До До една жена 24 21 Никой човек на Земята няма достатъчен личен житейски опит, за да прави такива обобщения. Нямате представа каква съм, затова избягвайте да говорите за "100тина, като теб"! По-добре поработете над правописа си, вместо да се занимавате с мен!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
..., в която беше започнал работа. Изоставеното момиче, с което беше съжителствал почти 5 години още не може да дойде на себе си. По-малкият му брат пък се омъжи за едно такова наивно софиянче, току що завършило гимназия, а той беше към края на първикурс. Беше си я хванал за гадже още като ученичка в последния клас на гимназията и няколко години я залъгва, че не искада имат деца докато той незавърши и не бъде в състояние сам да храни семейство. И малко преди абсолвентския си бал я напусна.
25
0
 
1
 
! Отговори
Пк до 22 преди 3 седмици
Но сме виждали и зализани фазанчета, които изоставят наивните си съвсем млади съпруги веднага след като подкрепата на тъстовете вече не им е необходима. От времето на студентските си години помня двама такива братя от градче в Североизт.България, които още в началото на следването си се събраха с по една софиянка със собствено жилище и докато се дипломират бяха на издръжка на тъстовете им. Единият дори не беше сключил брак и набързо хвана щерката на шефа на фирмата, в която започна /продълж./
24
0
 
2
 
! Отговори
До 22 /До До 17/ преди 3 седмици
Още се разказва в квартала как през 1990 г. една от новите софиянки (самоковлийка) набързо напуснала мъжа си, който дотогава работил в ЦК на ДКМС и набързо станала гадже на председателя на местната организация на "Екогласност", който тогава се вихрел като ентусиазиран седесар. И за една друга, която не е от нашия квартал, но я познават. Тя пък била успяла да хване едно офицерче от онези служби, но скоропостижно се развела. След 1-2 г. и двете бяха за окайване, разведени дропли на около 40 г.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А-най убавото нещо е кога са спрели водатааа...
22
0
 
0
 
! Отговори
опитът преди 3 седмици
Който пробва едно и също нещо, очаквайки различен резултат...не е много умен, така да го кажем.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е нема по-лошо нещо от тва да ми свърши рикията и жената да ми е изпушила последната цигара.
20
1
 
1
 
! Отговори
До една жена 24 преди 3 седмици
демек достатъчния житейски опит са едно 100тина като теб за 10 години :-)
19
0
 
2
 
! Отговори
една жена преди 3 седмици
До до 17 24 Може ли да ни спестите обобщения от "висотата на големия си житейски опит" с 5 жени за 10 години.
18
5
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 3 седмици
Ако изобщо някой ти подаде ръка, когато си зле, то това никога не е жената. Тя първа те изоставя. Така че мъжът трябва много добре да прецени кое е ценно. Например ценно ли е да бъде с някого, който мисли, че "трябва да е силен, да не плаче, сам да си решава проблемите и да има само успехи". Според мен - не е.
17
0
 
9
 
! Отговори
6 без 10 преди 3 седмици
Когато му се счупи маникюра или му излезе бримка, го приема много тежко и драматично.
16
2
 
3
 
! Отговори
Трифон до 7 преди 3 седмици
Това е тип Нищоправ Мастиков, уж не е от Рим, но с тая брада няма да мине фейс контрола на метрото. 40+ годишното момче с характер на жена в менопауза от няколко години е активно неработещ. Жена му го издържа, но за сметка на това той й вдига скандал ежедневно.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нещастен е, когато и майка му се чуди, какво да го прави, ели пък некоя жена
14
1
 
5
 
! Отговори
До оцета преди 3 седмици
Краката ти миришат на оцет щото си една тлъсссссста сфиннннняяяяяяя!!! Дебелото мирише много лошо, не само на оцет но и на ***!